Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 898
  • 764
  •   1
Отговори
# 315
Храната се отразява на всеки различно и индивидуално.
Познавам хора, които ядат по 6 дюнера на ден, муат кебабчета по цял ден, 7-8 ракии, бири и имат перфектна кожа.
Братовчедка ми, която е веган и яде предимно зеленища, бърка по цял ден смутита - едвам се отърва от тежко кистозно акне.
  Като цяло прясното мляко не се препоръчва като храна след 10-12 годишна възраст, защото в организма липсва ензим, който разгражда лактозата. +Хормоните с които е бъкано купешкото мляко
Именно затова много хора са с лактозна непоносимост и напоследък по магазините се появиха много био и веган продукти без лактоза.

Прави се изследване хранителен панел. Много е скъпо обаче. В Кандиларов и в Рамус мисля че правят. Ако ви се дават пари, ще научите много интересни неща. Потенциални алергени, какви храни да избягвате.

# 316
  • София
Колко струва хранителния панел да се направи в споменатите лаборатории?

# 317
  • Пловдив
Спирахме пр.мляко за месец и ме видях файда...Взимам без лактоза, ама ефект пак няма.

# 318
  • Пловдив
Сина ми си направи такъв тест за хранителна непоносимост -  в Писанец е 200 лева. Излезе, че има най-голяма непоносимост към глутен, краве мляко, яйца, овес и още храни с по-малка непоносимост. Избягва ги вече един месец и половина и ефект няма за сега. Колко време трябва да мине, ако е от тази непоносимост, за да се види ефект?

# 319
  • в страната на чудесата
Няма и да има ефект.

# 320
На сина ми му казаха да спре кравето прясно мляко, шоколада, употребата на бяла захар и бяло брашно, мазно, пържено, газирано и всякакви чипсове и подобни. Беше с тежко акне. Резултат имаше още първите месеци (той спазваше стриктно предписанието), пак излизаше по някоя друга пъпка, но нищо общо с чудото от преди това.
Аз също съм имала тежко акне на млади години. От опит ви казвам - борбата започва от вътре.

# 321
  • София
Ами, то зависи какво е акнето. Не че храните не подпомагат бума на неправилните хормони, които причиняват акне. Бактериалното също не вярвам да се повлиява от промяна в хранителния режим.

# 322
  • Пловдив
Ще спазва режима още 2-3 месеца, пък ще видим. Междувременно може би да пусне някакви изследвания за бактерия, но не знам от къде се взема секрет. От кожата ли, от другаде ли...
Гледахме един клип в ютуб, там момичето разказва, че е имала хеликобактер пилори, и след като се е излекувала са й минали и пъпките.
Така че, наистина е много важно да се разбере причината.

# 323
  • Washington,USA

Мнениe за тези продукти?

# 324

В състава си има запушващи съставки
Мнениe за тези продукти?

# 325
  • Washington,USA

Мнениe за тези продукти?

Ужас.. уж медицинска козметика се води

# 326

Мнениe за тези продукти?

Да, но повечето са така за съжаление.. откакто внимавам със съставките забелязах огромна промяна при мен

# 327
  • Washington,USA

Мнениe за тези продукти?

Да, но повечето са така за съжаление.. откакто внимавам със съставките забелязах огромна промяна при мен

Кои са вредните съставки? Аз сега видях за Octocrylene, че може да дразни кожата.

# 328

Мнениe за тези продукти?

Кои са вредните съставки? Аз сега видях за Octocrylene, че може да дразни кожата.

Една от съставките в крема е butylene glycol и точно нея съм запомнила, че не е хубава. Аз винаги проверявам всяка съставка в гугъл и добавям думата comedogenic, за да видя дали става съставката..

# 329
Сега в аптеката видях слагаха реклама. Ще има 20% азелаинова киселина крем на Биотрейд - българско производство - заместител на Скинорена.
Много нови серуми с хидрокси пинаколон ретиноат. Той бил нова генерация между ретинол и третиноин. Нощни маски с ретинол, някакъв троен крем за акне.
Изобщо за акне страшно много нови продукти с азелаинова киселина, ниацинамид и новия ретиноат.

Общи условия

Активация на акаунт