Женен ли е - лъже

• 23 839
  • 691
  •   1
Отговори
# 405
Историята на Чарлз и Камила няма много общо с тази на авторката и други хванали се за любовници на женени мъже. Там нещата са други, имали са връзка като млади, няква младежка любов, но приключила заради външни причини. По скоро е пример за обратното на това, за което е темата.

# 406
Тъкмо се загледах в поредицата за Хари и Мегън и се сетих - Чарлз и Камила. Ето световно известен пример за дългогодишна любовница, станала съпруга и живееща си чудесно. Изглеждат щастливи заедно.
Щастлива, щастлива... Камила, колко да е щастлива. Единия брат разписа пътния лист на бившата си жена към оня свят. Другия брат педофил някакъв.
Тея със благородната кръв са най-гнусни. Там са се тровили, рязали са си тиквите, пращали си жените по манастири, женели се заради договори между монарси, дяволския отдел на църквата редовно е бил замесен допълнително. Не съм се интересувал, но няма да се очудя ако братя и сестри са се праскали само и само да не разредят синята кръв.

# 407
Ми гнусни са.
Защото нали всичко трябва да е в семейството.
Затова се женят между брачеди и имат умствени и разни други проблеми.

# 408
То морал, то облаги..
А често е толкова просто и неочаквано.
Завърта ти се главата, знаеш че не е правилно, но не искаш да спреш.

Това е 99% от случаите на изневяра и често развод, в моята реалност. Около 40-те, с около 20г брачен стаж.

Любовницата каква била..За да пламне, явно нещо куца в семейството или изначало човека не е читав.
Та все е услуга за потърпевшата трета страна.

# 409
Реално се получава, че няма такива черно-бели неща.
Всичко е лично и субективно. Ситуациите на всеки имат 877768 нюанса.
Моралът на едни е неприложим за други.
Моралът не е в определенията, а в границите. Всеки от нас поставя различни граници.
+1
Много хора се опитват да наложат своето мнение като единственото правилно. За протокола, не съм имала досега отношения с обвързан мъж, но не се заричам, че никога не бих, нито съдя тези, които го правят. Още по-малко пък бих си позволила да се изказвам подигравателно или обидно за тях.

# 410
Ами да. Ти си го казваш - не би си позволила да съдиш, защото не можеш да гарантираш, че няма да ти се “случи”.
Обаче някои можем да го гарантираме, защото както каза кака Сийка не възприемаме неща, които зависят от избор и воля като нещо, което ни се случва без наше съзнателно участие.
Човек не се влюбва в друг ей така от общи приказки. Влюбва се след общуване, сигнали, флирт, прекрачване на граници. С обвързан/женен. После се тръгва по една наклонена плоскост и на някои са им слаби ангелите. “Случи ми се”. Не, не ти се е случило. Ти си го допуснал, това е последствие от твои съзнателни действия.
Поне да имат доблестта да застанат зад постъпката си, но я нямат. Защо ли?

# 411
Тъкмо се загледах в поредицата за Хари и Мегън и се сетих - Чарлз и Камила. Ето световно известен пример за дългогодишна любовница, станала съпруга и живееща си чудесно. Изглеждат щастливи заедно.
Много неправилен пример. Изначално Чарлз е искал да се ожени за Камила. Не са му позволили заради някакви кралски работи. Даяна е избрана за него. Там любов не е имало никога.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 17:27 от Cygnus_i

# 412
Някои имат и застават.
Някои съпруги прощават или си затварят очите.
Някои любовници си остават такива цял живот.
Мъж / жена от два стола се озовава в нищото..
Не е черно и бяло.

Всяка страна има избор и си носи последствията.

# 413
Мм, то хубаво, но какво общо има с авторката и темата?
Ако е за авторката - ами тя го е натирила, не е повярвала, че семейството му е практически в руини и така се е и оказало.
Ако е за темата - тя е дали младо момиче може изобщо да вярва на женен, който я омайва. Всички казаха, че не, не може да му се вярва, лъже и това даже се потвърди.
А тук е започнал някакъв другарски съд.
За какво ви е това, дами?
Същият въпрос, зададен по друг начин: защо имате потребност да го правите?

# 414
  • Paris, France
Много неправилен пример. Изначално Чарлз е искал да се ожени за Камила. Не са му позволили заради някакви кралски работи. Даяна е избрана за него. Там любов е нямало никога.

Лека поправка - Никой не е забранявал на Чарлз да се жени за Камила. Били са много млади, той заминава в армията, тя получава предложение от тогавашния си мъж, приема и се жени.

Даяна не е избрана за Чарлз. Преди нея той е предложил брак на други благороднички, но те не приели. Едната е била втората му братовчедка, Аманда Начбул. Дядо и, лорд Маунтбатен, който е изучил бащата на Чарлз е искал този брак. Дядо и и баща и са убити при атентат на ИРА и тя, тъжейки и в траур, отказва брака. След това Чарлз е излизал със сестрата на Даяна, Сара, но тя дава интервю, в което казва, че за нищо на света не би се оженила за мъж, когото не обича, дори и да е Уелския принц и Чарлз къса с нея. Тя запознава Чарлз с Даяна. Едната баба на Даяна, лейди Фърмой е била придворна дама на кралицата майка по времето на годежа им.

Не знам влюбен ли е бил Чарлз или не в Даяна, но от раждането на Хари, а може би и преди това, Даяна е отръшкала поне 10 мъже, някои от които женени. Тормозела е по телефона жените им и тях. Доста интриги е създавала и проблеми и на родното си семейство.

Чарлс и Даяна не са били подходящи един за друг и Камила няма вина за това.

# 415
Добре де, какво правим ако двама семейни  си се трескат с други семейни? Просто за разнообразие. Не за яхти, вечери и пътувания?

# 416
  • Great Britain
Добре де, какво правим ако двама семейни  си се трескат с други семейни? Просто за разнообразие. Не за яхти, вечери и пътувания?
Ти в тази ситуация точно нищо не правиш, а те си гледат кефа или суинга.

# 417
Е какво да правим? Сочим с пръст или тайно завиждаме. То даже круизи има само за такива. Трябва ти брачно свидетелство и определен набор медицински изследвания. Изсипваш няколко хиляди евро и 10 дена се трескаш на воля с кой ти падне.
Чела съм, че в предбрачният договор Бил Гейтс е имал гарантирана 1 седмица годишно, да отсъства от семейството, за да бъде с дългогодишната си любовница.

# 418
Едно далечно време ,когато бях сурово  излюпено романтично дете направо ,една колежка разправяше - не правя ,но не съдя. Има хора всякакви ,мъже -нефела(не могат), проблеми, тормоз, други, хората искат да почувстват нещо, макар измама,  треснати  като кокошки се отърсят и  всеки  у тях ,забравя. Не съдя.

# 419

Човек не се влюбва в друг ей така от общи приказки. Влюбва се след общуване, сигнали, флирт, прекрачване на граници.
Не съм съвсем съгласна. Може да се влюбиш и без никакви сигнали/аванси от отсрещната страна. И какво означава "след прекрачване на граници"? Има се предвид секс ли? Не знам за другите, на мен не ми е нужно да съм го правила с даден мъж, за да се влюбя в него.

Общи условия

Активация на акаунт