Женен ли е - лъже

• 23 647
  • 691
  •   1
Отговори
# 540
Затова казвам: умен, умен пък…
Той вярвал, че ще се разведе!
Казах му, че човек ако иска се развежда, няма деца, какво я спира!
Камо ли пък да е решила да се разведе и да продължава да живее с мъжа си, някак ми е супер странно!
И накрая ми сервира фразата: не всеки трябва да е като теб и се фръцна като ощипана мома! И повече нищо няма да кажа, защото излезнах едва ли не виновна! Аз се почувствах длъжна да му кажа пък той си решава…
Абе Невена, той се е влюбил направо, влага чувства, говори за нея, мисли я… Но не може да й звъни, когато иска, съобразява се , крие се… Просто ми е тъжно, че се поставя в такава ситуация!

# 541
А ха, и мъже  ли имало в такава ситуация?
За пръв път чувам.

# 542
Мой роднина, ерген, беше страшно влюбен в една омъжена жена, разделена фактически с мъжа си, пред развод. В последствие се оказа, че още живеят заедно. После се оказа, че съпругът й е с власт, с връзки, тормози я и ще я съсипе, ако се разведе с него, но тя страшно много иска да се съберат официално и ще се разведе в най-скоро време. После тя замина заедно на пътешествие с мъжа си за един месец. После каза, че на това пътешествие всъщност те били разделени, за децата било. После моят роднина я хвана с трети мъж и най-накрая я заряза.

Той си има дефицити, де. Уж е интелигентен мъж.

# 543
А ха, и мъже  ли имало в такава ситуация?
За пръв път чувам.
Има. Доста има.
Един познат 20 години си пропиля да я чака.
А тя му казваше че няма да се разведе.
И други знам.

# 544
Обикновено жените са нещастните любовници, чакащи благоволението на мъжа. Аз, за такива чакащи и нещастните мъже, за пръв път чувам.
Пък имам доста приятелки и колежки с любовници.

# 545
Ооо, много мъже има в такава ситуация и драмите им са абсолютно същите. Думите на омъжените също - аз заради децата, ще се разведа... Имам пък една приятелка с любовник - категорично му е заявила, че няма никакво намерение дори да обмисля да се развежда, но той упорито чака и говори как щял да се грижи за децата като за свои. Когато им купи подаръци за една Коледа, тя вече го заряза, че стана крийпи.

# 546
Обикновено жените са нещастните любовници, чакащи благоволението на мъжа. Аз, за такива чакащи и нещастните мъже, за пръв път чувам.
Има, бе. Понякога смъртта се намесва, за да прекрати мъките от безкрайното чакане….

# 547
Има, бе. Понякога смъртта се намесва, за да прекрати мъките от безкрайното чакане….
Каза Дренка и намести косата.

# 548
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Съмнявам се във възприятията си. Предупреждавам - постът е дълъг.
Заглавието на темата са думи на майка ми. Женен познат ми се обясни в любов 2 пъти за 2 месеца. Аз съм в неангажираща връзка в момента. Отсвирих го 2 пъти тактично, последва трети вчера. Вече нямаше накъде да бягам от разговора и понеже като човек го харесвам, реших да си кажа и аз по-напоително какво мисля по казуса. Казах му, че не му вярвам, не се познаваме добре, не разбирам как имайки нещо толкова свято(семейство) иска да го разруши, за да бъде с човек който не познава в дълбочина, и какво очаква от отношенията си с мен?
Отговорите бяха, че това, което е видял досега от мен му е достатъчно да иска да прекарва дните си с мен, усеща, че съм човек една на милион, семейството му било детето, всичко останало вече си било разрушено, бил си планирал развода и изнасянето, и нямало да си прости ако ме нарани. Да му дам шанс да ми спечели доверието и да му позволя да ме направи щастлива.
Проблемът е в това, че се раздвоявам какво да мисля. Всичко, което чух влиза в рамките на клишетата. Хубави думи, почувствах се много специална и в момент на слабост позволих да ме прегърне. Силна, дълга прегръдка получих. Не ме натисна за повече. Да помисля сериозно и ако реша да опитаме, да си задействам нещата(да прекратя своята връзка).
После обаче, като ми попремина емоцията, се замислих .. как така вкъщи ти е толкова зле, а се прибираш всяка вечер там. Аз дете нямам, непознато ми е чувството да ме държи детето при някой, който не обичам и не знам от опит чак толкова ли може да е силно.
Досега го рязах ей така, по подразбиране, просто защото е семеен, научена съм, че женените мъже пак по подразбиране лъжат и изчезват обратно вкъщи. Каза, че разбира защо съм предпазлива, и осъзнава как ми звучи всичко това, но знаел какво иска и се надява да му дам шанс да ми спечели доверието.
Честно казано, харесвам го наистина, ако беше вече разведен бих опитала, нямам проблем с детето. Раздвоих се между теоремата "щом е женен - ще те излъже и ще ти разкаже играта" и мисълта, че може наистина да е искрен и да отхвърля нещо много хубаво заради предразсъдък.
Имам познати, събрали се след провалени бракове и връзки, обичат се и си живеят хората, но все СЛЕД развода/раздялата са се срещнали..
Няколко неща са ми интересни:
1. Толкова ли са се свършили неангажираните, че хората масово бягат след ангажирани. Този е риторичен, така че не държа да получа отговор.
2. Човек, който твърди, че всичко вече е приключило, но продължава съжителство (а то това не е приключило вчера, а от известно време), си е червено флагче отвсякъде. Мъж, жена, няма голямо значение.
3. Човек с предишно семейство и бонус дете/деца е рисков в смисъл голямата вероятност от baby-mama-drama. Тези, които са запазили някакви "нормални" (каквото и да се разбира под нормални) отношения след раздяла и дете/деца в картинката, са изключения, не правило.
Тази драма принципно си е лично негова, но избереш ли да си с такъв човек, това значи, че тя става И твоя. Всеки сам си преценя в крайна сметка.

Този мен ми изглежда повече като някой, опитващ се да топне чушката и дотам...

# 549
аз се чудя /риторично/, дали разкрепостените хора / тези за които е приемливо/нормално/не е кой знае какво/със слаб ангел са и т.н., дали ще мислят така, ако някой, разсъждаващ като тях се насочи към техните половинки?!  Някоя друга жена да разсъждава така за техните връзки/бракове/половинки. Не се заяждам, просто ми е чудно. На чужд гръб и сто тояги са малко, но ако се отнася до тях, дали така ще разсъждават? Същото се отнася и до мъжете, и там се чудя, колко от тези разкрепостени миловидни мъжленца биха искали/търпяли някоя да постъпи така с тях?!

# 550
Пак ще го напиша, според мен ако бъде допуснат да се намеси трети човек, то между двамата участващи във връзката нещо не е съвсем наред. И не сме писали, че приветстваме такива отношения, а само, че не си позволяваме да съдим.
На мен не знам дали са ми изневерявали. И да е било така, не съм разбрала. В зависимост кой какво брои за изневяра, може да се каже, че аз съм го правила. Тоест отидох на среща с един мъж, докато официално се водех обвързана с друг. Еднократно, нищо интимно, само опознавателна среща, след която прецених, че няма да го бъде. Не бих го направила, ако във връзката ми нямаше проблем. Всъщност беше свършила вече, но още не официално прекратена.

# 551
  • Агент под прикритие
Пак ще го напиша, според мен ако бъде допуснат да се намеси трети човек, то между двамата участващи във връзката нещо не е съвсем наред.
+1. Ако една връзка може толкова лесно да бъде "съборена", дали от трето лице, дали от нещо друго, то тя от самото начало е била всичко друго, но не и здрава.

В случая обаче е важно да се отбележи и че главния лирически герой е в брак и изневерява. А както всички знаем, once a cheater, always a cheater.
Въпрос на време и "подходящи" условия да изневери и на авторката.

# 552
Е, горката невинна авторка, ако й изневери! Grinning Пак ще е участник в изневяра, само че от другата страна. Не бих се просълзила от умиление как може.

# 553
Досега сякаш се обсъждат само изневеряващи мъже. Ами ако е обратното? Жена, която изневерява, защото "съпругът й не я разбира"? Хорът на моралистките ще запее ли против нея, или ще я оправдае?

# 554
Е, случвало се, в този форум специално, женската изневяра е съвсем оправдана. Оказва се, че рогоносецът е мързелив, не помага в домакинството, не ѝ обръща внимание, винаги се влага и подозрение, че най-вероятно и той изневерява, общо взето, заслужава си го, а освен всичко, е мухльо. Жените не изневерявали ей тъй, а само със супер обективни и добре обмислени причини, един вид, не им е оставен друг избор.

Общи условия

Активация на акаунт