Забременели след инвитро 52

• 54 221
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, бихте ли споделили какви бяха стойностите на АМХ, Витамин Д и Б 12?
На 40 години съм. От две години и половина се опитам да забременея, но безуспешно. Правих инсеминация. Сега се насочва към инвитро. С две проходими тръби съм. При мъжа ми всичко е наред, но нещата не се случват.

# 706
Момичета,бихте ли споделили как върви бременеенето ви ?В коя седмица сте вече?Как се чуствате,назначиха ли ви вече изследвания,имате ли симптоми?

Аз съм 9г.с+ С близнаци,все още без явни симптоми освен лека неразположение от време на време в стомаха все още не са ми назначили никакви изследвания ,но предполагам,ме трябва да мина към ЖК за да ги назначат
Утре съм на преглед и се надявам всичко да е наред с бебчетата ,няколко дни преди преглед винаги изпадам в доста песимистично и ревливо състояние нова е всеки път,а прегледите са ви на 7 дни

# 707
Здравей Кате, аз съм 7 г.с.+4 дни, и нещата за момента вървят щуро...това е думата, която ми хрумва за ситуацията.

Първа бременност, ЗЕТ на 2 ембриончета, от които се захвана едно.
Миналият вторник беше първи преглед, видя се ембрионче със сърдечна дейност, отгварящо точно на размерите за съответния ден. Преди прегледа имах леки еднократни зацапвания, докторът спомена съмнение за миниатюрно отлепване или участък, в който все още се случва "прикрепване". Два дни по-късно се върнах в кабинета по спешност с много силен кръвоизлив - вече отчетливо се видя отлепване, както и субхориален хематом. От тогава съм на режим легло/почивка. Вчера бях на контролен преглед, хематомът и отлепването са се увеличили, но слава богу ембриончето се развива добре, има пулс и правилен кръвоток. Сега чакаме развоя на събитията.

Относно симптомите - страшно шарени са и всеки ден е нещо ново. Няколко дни имах напрежение в гърдите, което магично изчезна и повече не се появи. Гадеше ми се сериозно точно два дни, а киселини имах един. Друг един ден имах придърпване в таза. Усещам основно и по-често тежест/напрежение ниско в корема, което предполагам е от увеличението на матката. Най-общо казано - почти нямам сериозно изразени симптоми.
До момента не са ми назначили никакви изследвания, но имам достатъчно доверие на доктора си и някак не се притеснявам за това, дори и да чета за жени, на които вече доста неща са им пуснати като изследвания.

След като се шашках безпричинно (например реших, че бремеността е прекъснала, защото спрях да си усещам гърдите...), а в последствие се сблъсках с реален проблем, вече си повтарям, че каквото има да се случва ще се случи, с или без моето притеснение и дните ми минават доста по-леко така. Сега чакам и се надявам, че моят герой ще е силен и ще пребори ситуацията. Аз мога да осигуря почивка на тялото и чинно приемане на лекарства, но останалото е в нечии други ръце.

Извинявам се, че стана така дълго, но е всичко в едно Simple Smile

# 708
ИнгаСтискам палци за добър развой на случващото се и е много хубаво,че си съумяла да запазиш малко спокойствие,аз колкото и да се мъча не ми се получава,на нас ни е 5ти ЗЕТ и за първи път стигаме до тук и даже още не можем да се зарадваме с ММ ,но си права,че каквото има да става ще стане за съжаление не е в нашите ръце

# 709
Kateto M, сходна ситуация - вече минаха над 4 години опити, много дълъг извървян път до тук, това е 4-ти трансфер и първи положителен резултат, на който буквално не съумяхме да се зарадваме, заради ново появилите се страхове.
Вчера след като разбрах, че хематомът се е увеличил, вместо надеждата да чуя, че се е смалил, добре си поплаках, защото в главата ми кънтеше въпросът "защо трябва все да е така сложно". После си казах, че трябва да повярвам малко на тялото си и на силата на ембриончето и просто да изчакам, до колкото може търпеливо.

art_session@, аз съм на 36 г., преди последната ми стимулация през април АМХ е бил 3.52. На своя глава преди това пуснах вит Д - резултат 57.3 (референтни 80-250) и вит Б12 - резултат 382 (референтни 145-569). Така и не взех мерки за ниския витамин Д, но репродуктивният ми доктор не ме и попита за тези изследвания. Аз съм с тубарен фактор. Пожелавам успех!

# 710
Аз съм вече във 21гс след трансфер на едно 5дневно ембрионче. Относно симптомите не се притеснявайте, аз от началото имах само болни гърди което мина доста бързо, след това имаше кратък период без симптоми и като се започна едно гадене и повърщтане. Ето 21 гс все още си имам гадене и повърщане което без хапчета не спира. Но пък какво да се прави ще издържа до декември, дано само всичко е наред.
Пожелавам ви на всички леко бременеене и щастлив край ❤️🍀

# 711
Самърв  коя г.с направи първият скрининг,защото моя репро ми каза м/у 27.08.-05.09 съответно доктора при който исках да запиша час имаше свободен само на 02.09 ,ама като смятам това се пада 13г..с+3  дали няма да е късно дай Боже да стигнем до там де

# 712
До 13 седмици и 6 дни може да се направи първият скрининг, точно такива са и бланките от Майчин Дом за БХС.

# 713
Момичета, а има ли някоя от вас, която е прокървила заради хематом в по-късни седмици? Масово чета за случаи само в първия триместър, а при мен се случи в 17 гс и не знам какво да очаквам… ще расте ли, ще намаля ли… направо се побърквам. Прегледа ми е в понеделник, ще са минали 2 седмици от кръвоизлива и се моля да има подобрение 🙏

# 714
Kateto M Аз не го направих първия скрининг. Не исках да правя и БХС, зъщото нищо не е сигурно и всичко е базирано на статистика. Бях във 12гс при моята АГ и тя прегледа детайлно всичко каза че всичко е на ред. Ако имаше нещо щеше тя да види има доста добра апаратура. Сега втори скрининг ще правя, имам час следващата седмица във 22гс.

# 715
Мен толкова ме е страх,ме както казах ходя на всеки 7 дни на преглед,не че това би променило нещо ,ако има да се случва,но просто психически определено не издържам…ами аз така или иначе съм записала часа ще си отида тамън по обстойно да разгледаме бебчетата
А и живи и здрави всичко да е наред трябва да избирам лекар за ЖК в Надежда,но това ще го мисля след другата седмица

# 716
На своя глава преди това пуснах вит Д - резултат 57.3 (референтни 80-250) и вит Б12 - резултат 382 (референтни 145-569). Така и не взех мерки за ниския витамин Д, но репродуктивният ми доктор не ме и попита за тези изследвания. Аз съм с тубарен фактор. Пожелавам успех!

Не чакай да те пита, показвай ги.
И можеш веднага да почнаш да взимаш, ето прозиволна статия - https://www.forlife.bg/deficit-na-vitamin-d-pri-bremennost
Пожелавам гушаво, здравичко бебче на термин Flowers Hibiscus

# 717
Kateto M, сходна ситуация - вече минаха над 4 години опити, много дълъг извървян път до тук, това е 4-ти трансфер и първи положителен резултат, на който буквално не съумяхме да се зарадваме, заради ново появилите се страхове.
Вчера след като разбрах, че хематомът се е увеличил, вместо надеждата да чуя, че се е смалил, добре си поплаках, защото в главата ми кънтеше въпросът "защо трябва все да е така сложно". После си казах, че трябва да повярвам малко на тялото си и на силата на ембриончето и просто да изчакам, до колкото може търпеливо.

art_session@, аз съм на 36 г., преди последната ми стимулация през април АМХ е бил 3.52. На своя глава преди това пуснах вит Д - резултат 57.3 (референтни 80-250) и вит Б12 - резултат 382 (референтни 145-569). Така и не взех мерки за ниския витамин Д, но репродуктивният ми доктор не ме и попита за тези изследвания. Аз съм с тубарен фактор. Пожелавам успех!
Според мен, вашият АМХ е много добър за вашите години. Не съм специалист, но така ми се струва.
При нас, мъжът ми е с хубава спермограмата, а аз с проходими тръби.
Но АМХ 0,48, Инхибин В 127 (референтни стойности 7,9 - 223), дефицит на Витамин Д, иначе Витамин В 12 е в горните референтни стойности.
Сега пия куп хранителни добавки. През есента ще предприема инвитро.
Едно от момичетата сподели това. https://www.forlife.bg/deficit-na-vitamin-d-pri-bremennost

# 718
Здравейте, предимно ви чета. Има ли мами, спиращи прогестероновите препарати и как ви се отразява?

Аз спрях Утрогестана и Пролутекса в 10 седмица. Нямаше последствия, освен че за 3 дни олекнах с 3 кг. Вече съм 14 седмица и се надявах гаденето и повръщането да поприключват, но няма такива индикации. 😞 Как се справяте с това? Аз съм на Деган, ако стане нетърпимо.

# 719
Ако мога да съм полезна, нямам такъв проблем, но при нужда са ми препоръчали следното - студена кола (знам и за спрайт), джинджифил (моя позната пробва със захаросан и каза, че не върши работа, така че може би пресен корен на чай), лекарство за смучене Емил.

Здравейте, предимно ви чета. Има ли мами, спиращи прогестероновите препарати и как ви се отразява?

Аз спрях Утрогестана и Пролутекса в 10 седмица. Нямаше последствия, освен че за 3 дни олекнах с 3 кг. Вече съм 14 седмица и се надявах гаденето и повръщането да поприключват, но няма такива индикации. 😞 Как се справяте с това? Аз съм на Деган, ако стане нетърпимо.

Общи условия

Активация на акаунт