240 танцуващи снежинки в празничната НЕМСКА тема

• 33 902
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Немция
Таня, ще питам мъжа ми вечерта. Той потърси случайно информация в YouTube и там забеляза къде греши.
При него също беше така, все някакви проблеми изскачаха, беше се изнервил доста.
Щяхме и ние да се обърнем към данъчната консултантка, но и там нямаше 100% гаранция, обясняваше ни, че нямала голям опит с това.

Оф, сложно са го измислили.
Ще удължат срока навсякъде и според мен, не е лесно за попълване.

# 616
Ще го удължат, но мисля за някои провинции не. Поне така прочетох. Не знам обаче никакви подробности. Нашите обекти са готови, проверени от нас и пратени. Още нямаме ставката обаче.

Аз нали се оплаквах от необаждащи се за ремонт на баня. Ок. Намерихме един, който може да я направи и то скоропостижно. Офертата е между 25 х. е. и 30 х.е. ... Е, не го очаквах. Преди 10 тина години в жилището се побрахме в 10 . За мен това са много пари. Той каза обаче, че най-скъпото в момента е да се прави баня и кухня. Ужас. Май ще търся още оферти. Ама няма и офертаджии Sad
Радостната новина обаче е, че не ни е спешно. Т.е. всички плочки, ВИК и т.н. ни е здраво и работи. Т.е. не е наложително, а е по-скоро естетическо начинание. Т.е. нямаме паника Simple Smile

# 617
  • München, Deutschland
Grundsteuer-ът ми се стори много лесен, за няма 10 минути беше готов, попълнихме и забравихме. Ама то беше ясно, че ще удължат срока.

# 618
  • Немция
Белла, имотите преди 10-ина години също бяха двойно по-евтини, че и повече. Просто как се увеличиха цените за този период, не е за вярване.

Имаше проблем на едно място в декларацията, системата не ни пускаше нататък и там се закучи.

# 619
Нямам имоти в Германия и не съм се интересувала от темата. Но защо Grundsteuer се пуска по-рано от останалата данъчната декларация?

# 620
Дени той не се пуска. По принцип той се определя според ползването, категоризацията , квадратурата, местоположението и пр. на имота. И тъй като правят реформа ... искат всеки да си ги декларира и преизчисли комонентите сам . Те само ще проверят. Псоле определят ставката и нещ си плащаш без да подаваш повече. Ако я нямаше тази реформа си плащаш каквото са ти определили още при покупката и това е. После само промени декларираш. Например пристройка или капандура или си преустройваш хамбара в ателие или подобни.
Бибит аз съм в потрес, трес, трес , трес ... Simple Smile 
Но ако не намреим по-нормална оферта ще си реновираме колкото можем и не изцяло нещата. По-далавера излиза да си купиш едно жилище с баня и кухня за стотина хиляди , отколкото да направиш баня и кухня за по 30 хиляди в нещо, което си платил вече. Май ще вървят на евтино нереновирани и по-стари хралупки.

# 621
  • Немция
Дени, тази декларация е еднократна и този тип данък е с актуализирани цифри (тоест и там има поскъпване).

# 622
Ние го направихме с нашия данъчен съветник и даже вече дойде формуляра. Но ще важи чак от 2025 г.

# 623
  • Germany
Сега ме замислихте. Ние ще влезем във владение пролетта, тогава ще платим, но договора е от лятото. Септември получихме писмо от финанцамта какъв данък ще дължим за имота от 2024 и аз реших, че явно предният собственик е подал и на тази база са изчислили и нашият данък. Но сега се чудя дали не трябва пак да подадем и ако да, кога.

# 624
Мони откогато сте въведени в грундбуха и сте влезнали във владение с протокола. Това според мен. Ако не сте въведени в Грундбуха като собственици не вярвам да дължите нещо. Предните би трябвало да го направят докат са във владение. Това е мое тълкувание.

# 625
Моят мъж се оправи бързо, точно последната вечер.

# 626
Благодаря. За рефомата не бях разбрала. Затова и реклами вървят по телевизията.

# 627
  • Am Dorf (BB)
Мони, ако трябва да правите нещо, ще получите писмо.

Бела, за банята бяхме питали и в Hornbach за оферта. Те ни казаха, че актуално (2021) започват от 20.000 нагоре, но вътре бяха включени работа и материали, така че не го намирам за лошо като цена. Може би си заслужава да отидете и до някой такъв строителен магазин за оферта.
Ние си имахме отделни фирми за ВиК и фаянсаджия, плочките купувахме от едно място, вана, душкабина, вц, мивки и всичките арматури за банята - от Мегабад и Ройтер. Но... това се случваше по време на поредния локдаун, всичко беше затворено, а бяхме притиснати от срокове. Ако сега ми предстои ремонт и не съм притисната от времето, бих взела повече оферти.

# 628
Стават ли дрехите от Ernsting's family? Трябва ми официална риза за дребното, а само там намирам що-годе прилична на вид.

# 629
  • Германия
Стават ли дрехите от Ernsting's family? Трябва ми официална риза за дребното, а само там намирам що-годе прилична на вид.

Да, според мен са им хубави нещата! Имам много от там и за двете деца, за мен също съм купувала. Нямам оплаквания откъм качество

Общи условия

Активация на акаунт