Отговори
# 420
Благодаря за милите думи, момичета, и весели празници на всички!

Моят симпатяга за съжаление още е в неонатологията. Сутринта ме изненадаха, че е в интензивното на системи, защото е повърнал първото мляко, после са го тествали и видяли, че е задържал течност в стомахчето (над очакваното) и сега е на глюкоза венозно и ще пробват пак с храна през устата (първо глюкоза, ако я търпи - и мляко). Понеже в тези ситуации най-доброто мляко е кърмата, стимулирам гърдите на 2.5-3 часа и вече тръгна коластра от едната. Стискайте палци да приеме глюкозата и после да тръгне достатъчно кърма, че да му нося (искат поне 10+мл да е).

Искам да го прегръщам! Само веднъж успях. Знам, че ще дойде този момент, но само това ми е в главата. Трудничко ми е, въпреки че на рационално ниво знам, че правим най-доброто за него.

Веси, прегръщам те! ❤️
MM happiness, много се радвам, че расте отборът вкъщи! 🤗

Ти как стимулираш кърмата? Опитвам се да правя масажи, но не виждам ефект

# 421
  • София
Честита радост, Wanderers! Да ви е здрава и скоро да сте си вкъщи ❤️

Поисках си да ми донесат иначе да ми донесат помпа, ръчна. На 2.5-3 часа стимулирам, като гледам да няма болка. Не я държа стерилна, защото и да имам кърма, още няма да ми дават да го храня, та сега мисията е да докараме количество.

Сигурно ще го задържат малкия, че тепърва почват нов антибиотик и продължава да има проблеми с приема на храна през устата, включително глюкоза. Аз ще мисля какво да правя тепърва (дали да оставам).

Надявам се да имате хубави празници, момичета, и само поводи за радост и смях! ❤️

# 422
Весели празници на всички, които са си вкъщи! ❤
А на другите мами - кураж и най-съкровени пожелания и вие скоро да се приберете заедно. И моята баба казваше същото - че е празник, щом сме здрави.

Относно количество АМ тъй като през нощта понякога сме изцяло на АМ на нашата кутия пише вече на 2 седмици да е 90мл вода=100мл течност. Върнахме веднъж малко когато я изпи цялата, но засега не е проблем. И изцедена кърма гледам да давам пак 80-90мл, но не знам малко ли е, много ли е 😅
Днес пък 3ти ден след падането на пъпчето прокърви и се чудя дали да пиша на педиатърката, ММ вика било нормално, и тя наистина каза, че може да има кръв ама по-скоро аз го разбрах като падне, че може да има, не 3 дни след това. Някой с подобна драма?

Иначе купихме и гнездо с наклон, че според педиатърката на дивана без наклон стои назад, пък с възглавници не ни се получи много-много та взехме и сега се чудя дали пък не ѝ вреди защото самото гнездо има като вградена възглавница?! Споделям линк отдолу…

https://www.baby.bg/product/multifunktsionalno-bebeshko-leglo-s- … -sevi-baby-bordo/

# 423
Здравейте. Бебето ми на 6 дни и вече има колики. Много рано ии се струва, до 1 час не може да заспи. Мъче се да заспи и не може.
Някой дава ли lefax толкова от рано?

# 424
[И моят юнак е на толкова и също мисля, че има колики. Сега пратих таткото за Омнибиотик панда, че уж препоръчан.

Здравейте. Бебето ми на 6 дни и вече има колики. Много рано ии се струва, до 1 час не може да заспи. Мъче се да заспи и не може.
Някой дава ли lefax толкова от рано?
[/quote]

# 425
гнездото е една от топ покупките ни. И педиатъра и неонатолога потвърдиха. Спи в него и през ноща слагам го в кошарата.  И да повдигнато е Simple Smile

# 426
Моето човече спи на антирефлукс възглавница,но няма ефект. Доста повръща,а го държим прав поне 30мин  след ядене. Ще го израсне и затова не се притеснявам много.

# 427
  • Варна
И ние сме с колики от първите дни, но давахме само онми биотик панда и био амика. Към 16 дена дадохме Лефакс( уж е с натрупване). Имаше дни на успокоение,но от два дена(вече сме на 23 дена) е нещо страшно  направо крещи на плаче и все иска на ръце и там крещи, но има периоди на успокоение. Нашата вечер преди Коледа беше безсънна ,явно чакаше дядо Коледа и крещеше да не го пропусне....
И ние бяхме доволни от гнездото, но в момента и там не иска да седи ...а започва май и малко да му става 🙄
Кръв около пъпчето може да има и аз се бях изплашила.само с тампон за уши и спирт я почиствай

# 428
  • София
Специално пиша, за да похваля крема за зърна на Лансинох. Отрази ми се чудесно. Получих разранени и болезнени зърна и не очаквах такъв благотворен ефект. Сега при цедене, нямам никаква болка и не чувствам никакъв дискомфорт.

Носите ли вкъщи сутиен за кърмачки? Поддържате ли гърдите с бюстие или по друг начин. Майка ми, ме посъветва да ги държа в сутиен, заради тежестта. Признавам не съм чела по темата.

Също за водата се чудя дали да давам.

При нас,  също имаше колики първите дни, купихме Био Амика и съм доволна. Надявам се ефектът да не изчезне следнпо-дълга употреба.

# 429
Wanderers честита рожба!!! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!!!
Светли празници пожелавам на всички!!!
Зиги кураж и това ще мине,поне е в сигурни ръце. Успех мила.

# 430
Честито на новите Мамчета! Да сте живи и здрави! ❤️

Весели празници на всички! ❤️

Как разбирате, че бебчетата на кърма са нахранени. Нашият юнак е на 6 дена и тази вечер например яде по 25 мин на гърда и 50 мл АМ и може би ако му бях дала още щеше да яде,не повръща, не отказва бутилката. Много лакомо си хапва, а вече се притеснявам да не се прехрани.

От кремчето на Лансинох и аз съм много доволна, използвам го още от първото цедене в болницата и не съм имала рани до сега.

# 431
  • Вестерос
Wanderers, честита рожба! Да е здрава и щастлива! Flowers Hibiscus
...
За пъпа моята имаше една седмица след падане на пъпа като сълзене, правеше засъхнали топченца кръв. После изчезнаха.

Вики, на моята ѝ помага да я нося с корема върху дланта ми, главата ѝ е на ръката ми и така да я потупвам по дупето. Да я затопля завита в мен като я държа.
...

Честито Рождество Христово на всички!

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 23:07 от Tiffany А

# 432
И ние сме с колики от втората седмица, сега сме 3та. Даваме еспумизан комфорт и био амика, и биогая. Плаче истерично по около 3ч вечерта, от два дена измести през деня. Будува обаче няколко часа през деня, не може да заспи. За сметка на това пък прави 5-6часа нощна пауза.
За капките не съм сигурна колко действат, ще пробваме скоро и Лефакс.
Само гърда я успокоява, и гушкане, а не мога цял ден това да правя, не че не го😅 Но имам чувството, че само кърмя и приспивам.
Също много обича да спи върху мен след кърмене.

Въпрос към мамите, взели слинг/ергономична раница - откъде ги вземате? Аз се чудя за слинготека или рея.бг🤔

# 433
И ние сме с колики от втората седмица, сега сме 3та. Даваме еспумизан комфорт и био амика, и биогая. Плаче истерично по около 3ч вечерта, от два дена измести през деня. Будува обаче няколко часа през деня, не може да заспи. За сметка на това пък прави 5-6часа нощна пауза.
Само гърда я успокоява, и гушкане, а не мога цял ден това да правя, не че не го😅 Но имам чувството, че само кърмя и приспивам.

Въпрос към мамите, взели слинг/ергономична раница - откъде ги вземате? Аз се чудя за слинготека или рея.бг🤔

За проба по-добре иди до някоя слинготека, ние ходихме в Сгушени и ако си вземем от тях продукт за бебеносене, ще ни приспаднат консултацията. Мн доволни останахме от отношението там.

# 434
  • Варна

При нас положението е същото с коликите, ни определено откакто е в слинга по-малко давам гърда. Моят слинг е от сгушени,но ми го даде приятелка щях да купя същия и без консултация .
Тифани и този начин за успокояване ще пробвам
Илития аз не нося сутиен вкъщи, но ще си взема бюстиета,че постоянно си накапвам блузите. При мен поне не са много големи и се надявам да няма много последици .
Давам вода

Общи условия

Активация на акаунт