Отговори
# 105
И ние да се запишим след 23 часа мъки и финално нормално раждане, на 10.12.22г се роди и нашия принц Калоян.На всички мами който им предстои раждане успех

Честит да бъде малкия Калоян, да расте здрав и послушен!

# 106
И ние да се запишим след 23 часа мъки и финално нормално раждане, на 10.12.22г се роди и нашия принц Калоян.На всички мами който им предстои раждане успех

Честитоо! Да ти е много здрав, щастлив и игрив!💙
Желая ти бързо възстановяване, не-малко си се измъчила.

# 107
Честита ви радост!
Venity, като можеш разкажи как мина, как започна, как протече.
Ние още сме 2в1 за нормално...

# 108
  • Вестерос
Честит да е Калоян! 🍀🎉 Да е здрав и игрив.

...

# 109
Честит да бъде Калоян! За расте щастлив за радост на всички! На мама пожелавам бързо възстановяване!

Тифани, разсмя ме! 😁

# 110
venity m честит да е Калоян!!! Да е жив и здрав и много да ви радва! Бързо възстановяване!

# 111
Честито на новите бебчета! Аз още не мога да се възстановя от секциото.Имам режещи болки. Не мога да вървя повече,защото ме дърпа нещо надолу + болките. Явно ще трябва отново да отида до болницата.
Момичета ,които кърмите вдигате ли температура до 37°?Ако станат твърди веднага давам на бебето,но съм с една почти постоянно Т.Не знам дали не е нещо лошо заради операцията. Sad Минаха толкова дни .Може да се наложи да спра кърмата, защото няма как да седя с тази Т и да не знам от какво идва.Дори не знам дали трябва да кърмя въобще...

# 112
Честито бебче! Живи и здрави да сте и бързо възстановяване!
Леле 23 часа мъки ми звучи плашещо🫣

# 113
Момичета, не мога да се справя с коликите. Нещо страшно е. Давам Био Амика и био гая. Нищо не помага. Стане ли вечер между 8 и 11 започва плач чак до прегракване. Направо ми се къса сърцето като не мога да помогна с нищо. То са спазми, свиване на ръчичките и крачетата, пръцкане. Как ще я караме така до 3тия месец... Утре мисля да звънна на педиатъра, да видим дали ще изпише нещо друго.

# 114
Честито за всички нови бебчета в групата. Бързо възстановяване на мамите желая.

Нашия малък мъж още няма колики, но педиатърката ни препоръча да вземе спрей Лефакс, тъй като бил най-ефикасен.

Момичета, с каква помпа за кърма се изцеждате?  Аз ползвам за сега ел на Филипс но, обмислям да си купя двойна, че да става по-бързо, а и по възможност да е по-тиха. Моля за препоръки!

# 115
Edelvais123 отиди да те видят, мисля че твоето секцио беше преди моето, а аз все едно не съм оперирана изобщо така се чувствам.

# 116
Девет дни след секциото съм и още си имам болки. Температурата ми казаха да следя хем заради кърменето, хем заради операцията. Ако гърдите са ти твърди явно не ги доизцеждаш и може да направиш мастит. Изцеждай се! Аз пък нямам така като вас, чак да ми напира кърмата. Ние даже дохранваме. Нямам помпа, защото просто няма какво да цедя. Но знам, че има жени им напира млякото и трябва да се цедят задължително. Момичета, вие колко време кърмите? Аз от 30 до 45 минути.
Веси, ние онзи ден се осъмнихме за колики и макар да е рано се втурнахме да питаме и четем за тях. Оказа се, че просто е гладен. Изведнъж вдигна количеството и все е гладен. В една тема четох, че гърда винаги помага и тези капки Лефакс но пък запичали☹️😵‍💫

# 117
  • Вестерос
Момичета, не мога да се справя с коликите. Нещо страшно е. Давам Био Амика и био гая. Нищо не помага. Стане ли вечер между 8 и 11 започва плач чак до прегракване. Направо ми се къса сърцето като не мога да помогна с нищо. То са спазми, свиване на ръчичките и крачетата, пръцкане. Как ще я караме така до 3тия месец... Утре мисля да звънна на педиатъра, да видим дали ще изпише нещо друго.
Веси, при смяна на памперса прави упражнения с краката, все едно карат колело, или ги свивай като на жабче. Прави масаж с ръка на корема по посока на часовниковата стрелка. Веднага след ядене слагай колан с костички. Може и със сешоар да затопляш корема ама струята да е върху ръката ти. Давай биберон.

Лефакса са със семитикон и запичали често.

# 118
Снощи гърдите ми станаха адски твърди и горещи . Щяха да се пръснат . Бебето е с жълтеница и немога да го събудя да ме изцеди . Цока по малко и се унася . Взех си топъл душ , масажирах гърдите леко олекнаха след 15минути пак се втвърдиха . Изцедих и с помпа , но и то беше с временен ефект . Днес дойде акушерката , каза че е нормално да се пълнят и че ще мине , тя пък каза да правя студени компреси , но не и преди да кърмя . С помпата каза много да внимавам и по възможност да не я ползвам , а да слагам бебето на гърда . Защото когато се изцеждам съм давала сигнали на тялото още кърма да произведе , тогава още повече се пълнят гърдите и се влизало в един порочен кръг . Сега слагам бебето на гърда на всеки час , като му пощипвам петичките и ушенцата за да се събуди . Поолекнаха ми гърдите от снощи до сега ,но наистина почти нон стоп бебето е на гърда . Пъпчето му падна снощи . Та така при нас . Кога започват коликите ? Кога да ги очакваме ?

# 119
Момичета, аз пиша с болка в сърцето за избора ми да родя в прехвалената болница в гр.Тутракан. От раждането насам всичко е един кошмар! Бебка повръщаше още с раждането си и се даваше и все й се повдигаше. Казаха, че се чисти от околоплодните води и ще й мине. Не засукваше добре и все повръщаше като й даваха АМ или като й слагах зърното си в устата й. През следващите дни се цедях или ми носеха АМ и буквално след 1-2 цоквания всичко се връща на фонтан. На всяка смяна се молех и казвах на акушерките, че нещо не е окей. Никой не ми обърна внимание-било нормално и така. Не съм мигнала от дни, защото повръщаше и насън. Вчера ще ни изписват, дадоха ми епикриза, взеха бебето за тоалет и тя повръщаше непрестанно. Неонатоложката явно трябваше да напише епикриза и за бебето и ми вика: чух че бебето ти повръщало? Казвам че тя повръща от първия ден и съм казала за това и тя замина явно да я прегледа. Аз се оправям през това време да си ходя и тя идва и ми сервира, че иска да ни задържи, как щяла да ни изпише така, предложи да се направи контрастна рентгенова снимка да се види докъде ще стигне в храносмилателния тракт. И аз вече умирам, какво да ви кажа. Сложиха й стомашна сонда и така я хранят. Не са ми я носили повече. Мислят че е пилорна стеноза.
Събирай си багажа и се махай от тази Черноокова тя ми засипа детето детето ти с тази сонда ще забрави да смучи тръгвай за Русе Канев. Бях писала за случката ми в Тутракан. Не си тормози детето моето беше тъпкано с глюкоза абе не е за там бебето

Общи условия

Активация на акаунт