Отговори
# 270
И аз не се бях изчистила напълно, а цикъла ми си дойде точно на 28ми ден от секциото 🤷. Нямаше как да го сбъркам, същия си е както преди да забременея .. доста болезнен.

Момичета,аз да си излея притесненията. Бяхме на консултация вчера и ни казаха,че бебо не е наддал достатъчно. Хапва по около 70 мл, а трябва вече да сме на 90. Тази нощ спа много лошо сумарно сме спали 2-3 часа. Чува се едно като хриптене, яде много бавно (изцяло на АМ ) е. И за капак сутринта го нахраних,яде малко повече и върна през носа мляко. Уплаших се много в комбинация със звуците и се обадих на педиатърката тя дойде прегледа го, всичко наред.  чисто дишане и т.н каза да слагаме физиологичен разтвор в носа няколко пъти на ден. И най-добронамерено ми каза,че ми предстоят такива неща. Ще спи по-малко, ще яде повече или по-малко и други подобни. Аз обаче си поревах, защото имам чувството, че не се справям. Знам че няма да е лесно и ще има такива дни, обаче мен май ми дойде в повече изведнъж.

Ще има такива моменти да изпитваме вина и че не се справяме. И аз съм така. Моите бебета много плачат. Нахранени са, сменени и не знам какво им е, а плачат без да спрат. Понякога ММ не ме подкрепя достатъчно, сякаш нарочно им правя нещо че да плачат.
Имам въпрос към некърмещите майки, защото знам, че при тях цикъла идва по-късно. Колко време бяха лохиите? Вече почти 40 дни съм така. Имаше един момент около 20 ден вече почти се бях изчистила и сега пак все едно вече ми е дошло. Наболява ме кръста както като съм в цикъл и имам леко напрежение в срамната кост, както като бях бременна и се разширявах.

# 271
Моето бебенце(15дни) също яде по 60мл(със сухото мляко май става 70) на 3 или на 4часа. Не иска повече или много  рядко правя още 30мл.Плюс това повръща много(и от носа) почти на всяко хранене,ако не съм го държала  поне 20мин изправен.Ако изяде 90 е сигурно, че ще върне три пъти после и затова не го насилвам.Не се притеснявайте,те децата не растат еднакво.Едни по-бързо,други по-бавно.Едни стават 10кг на годинка,други 7,8.
Да ви питам има ли мами със следродилна депресия?Нещо ме е  хванало май....Надявам  се бързо да излезна от дупката.

# 272
Благодаря ви момичета за подкрепата. Ще опитам да се успокоя.  Надявам се тази нощ да спим повече и да съм по-добре утре Simple Smile

# 273
Аз се цедя и дохранвам с АМ ако не стигна до 90мл.За сега си хапва доста добре през 3 часа. На 28 сме на консултация и се моля всичко да е наред.На родилките мами честито и бързо възстановяване ❤️❤️❤️

# 274
  • Вестерос
Скрит текст:
Момичета,аз да си излея притесненията. Бяхме на консултация вчера и ни казаха,че бебо не е наддал достатъчно. Хапва по около 70 мл, а трябва вече да сме на 90. Тази нощ спа много лошо сумарно сме спали 2-3 часа. Чува се едно като хриптене, яде много бавно (изцяло на АМ ) е. И за капак сутринта го нахраних,яде малко повече и върна през носа мляко. Уплаших се много в комбинация със звуците и се обадих на педиатърката тя дойде прегледа го, всичко наред.  чисто дишане и т.н каза да слагаме физиологичен разтвор в носа няколко пъти на ден. И най-добронамерено ми каза,че ми предстоят такива неща. Ще спи по-малко, ще яде повече или по-малко и други подобни. Аз обаче си поревах, защото имам чувството, че не се справям. Знам че няма да е лесно и ще има такива дни, обаче мен май ми дойде в повече изведнъж.

Ще има такива моменти да изпитваме вина и че не се справяме. И аз съм така. Моите бебета много плачат. Нахранени са, сменени и не знам какво им е, а плачат без да спрат. Понякога ММ не ме подкрепя достатъчно, сякаш нарочно им правя нещо че да плачат.
Имам въпрос към некърмещите майки, защото знам, че при тях цикъла идва по-късно. Колко време бяха лохиите? Вече почти 40 дни съм така. Имаше един момент около 20 ден вече почти се бях изчистила и сега пак все едно вече ми е дошло. Наболява ме кръста както като съм в цикъл и имам леко напрежение в срамната кост, както като бях бременна и се разширявах.
Веси, утре ми е 20-ти ден, два, три дни нищо нямах, днес пак зацапвам...

Стелияна
, хриптенето е от запушен нос. Те дишат само през носа и всеки ден ѝ го чистя на моята. Слагам по пет капки във всяка ноздра физиологичен разтвор, изчаквам малко и дърпам с аспиратора за нос. За връщане на мляко през носа знам, че се случва.

Вчера и аз ревах, че се сдърпахме с мм, а и имам да пиша нещо по работа и не смогвам вече трети ден.. Изведнъж ми става тежко понякога, но няма как според мен.
От днес сме на АМ хип антирефлуксно и един пък една плюнка малка върна само, не е като фризолака.
Вижте каква сладост поръчах за Ралица https://napravipodarak.com/produkt/koledna-igrachka-za-elha-s-bebe-za-momiche/

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 20:36 от Tiffany А

# 275
и ние сме на Фризолак. ще взема на консултацията да питам за това на Hipp и от други места чух хубави отзиви за него.

Скрит текст:
Момичета,аз да си излея притесненията. Бяхме на консултация вчера и ни казаха,че бебо не е наддал достатъчно. Хапва по около 70 мл, а трябва вече да сме на 90. Тази нощ спа много лошо сумарно сме спали 2-3 часа. Чува се едно като хриптене, яде много бавно (изцяло на АМ ) е. И за капак сутринта го нахраних,яде малко повече и върна през носа мляко. Уплаших се много в комбинация със звуците и се обадих на педиатърката тя дойде прегледа го, всичко наред.  чисто дишане и т.н каза да слагаме физиологичен разтвор в носа няколко пъти на ден. И най-добронамерено ми каза,че ми предстоят такива неща. Ще спи по-малко, ще яде повече или по-малко и други подобни. Аз обаче си поревах, защото имам чувството, че не се справям. Знам че няма да е лесно и ще има такива дни, обаче мен май ми дойде в повече изведнъж.

Веси, утре ми е 20-ти ден, два, три дни нищо нямах, днес пак зацапвам...

Стелияна
, хриптенето е от запушен нос. Те дишат само през носа и всеки ден ѝ го чистя на моята. Слагам по пет капки във всяка ноздра физиологичен разтвор, изчаквам малко и дърпам с аспиратора за нос. За връщане на мляко през носа знам, че се случва.

Вчера и аз ревах, че се сдърпахме с мм, а и имам да пиша нещо по работа и не смогвам вече трети ден.. Изведнъж ми става тежко понякога, но няма как според мен.
От днес сме на АМ хип антирефлуксно и един пък една плюнка малка върна само, не е като фризолака.
Вижте каква сладост поръчах за Ралица https://napravipodarak.com/produkt/koledna-igrachka-za-elha-s-bebe-za-momiche/

# 276
  • Вестерос
В квартала имаме две бебе борси, та в едната казал продавача на ММ, че фризолакът било от най-ниския клас АМ. За на Хип чета, че много харесват Хип комбиотик, той е с пробиотици и пребиотици в него. А най-купували Лактана Био, но това нямат АР.

# 277
Честито на всички родили , да са живи и здрави и да ви радват много!
Веси при мен 23 дена лихии и на 37 де ми дойде цикъла.

Steliqna спокойно , мила ти си страхотна майка , всяко бебе се храни различно на колко дена е бебето? Защото ни до 30дни се хранихме с 90(нищо че сме недоносени) на приятелката ми момичето в 42 ден си хапваше пак 90.  Мисля, че на нея за сега 70 и стига , то бебе не може да се гледа като книга или по график. Важното е да надава на седмица 120_200гр. Мисля , че няма нужда да сменяш храната , аз направих най-голямата грешка така не яде уж трябва да пие 60 , а от кърмата 40 (понеже не можеше да ме смуче) и аз "умната" зада захраня детето като по книга си спрях обилната кърма с 6хапчета(въпреки , че едната ми гърда все още е леко пълна....) Сега бебка се води като доносените и си хапва 110/90 но тя е на 38дни! Аз съм доволна от Фризолак(няма и месец от изписването с него качихме кило и сто)  , но първо като теб смених с Аптимал +спрях кърм и само усложних нещата. Ето детето ми си яде толкова колкото може и пак надава. Спокойно майче , ти си най -доброто за твоето дете  ,вместо теб кой може да се справи ...никой.

При нас положението е добре , бебка е от послушните все още😂. Храни се гледа , спи и така колелото се върти и имам време за себе си🤪🤪🤪, колики имаме обаче без рев , само стискане  и то за кратко и с инфакол се справяме. Дай боже все така😂😂😂

# 278
  • Вестерос
Слагате ли ги по корем вече?
Педиатърката ми като я питах, каза да не я слагам още. Сега в понеделник на консултацията пак ще я питам. Поръчах и една възглавница на фишър праис за такава цел по-нататък като порасне.

# 279
Kaderay27 на 17 дни е бебока. Аз знам,че няма как да е по книга, но всяко нещо ме плаши което си е моя грешка. Детето не е кукла да става както искам аз всичко. Но като усетя, че не му е наред нещо и все себе си обвинявам ( то кого ли друг де) Но поне спрямо него съм спокойна за сега.

# 280
Аз да ви питам от кой термоси сте доволни?

# 281
В квартала имаме две бебе борси, та в едната казал продавача на ММ, че фризолакът било от най-ниския клас АМ. За на Хип чета, че много харесват Хип комбиотик, той е с пробиотици и пребиотици в него. А най-купували Лактана Био, но това нямат АР.

И моите бебоци са на Хип комбиотук. Не знам колко е хубаво, пак си имат  колики и  повръщат всеки път след хранене. Казаха ми, че е хубаво да взема немско мляко, затова не взехме Нан и Аптамил.

# 282
  • Вестерос
Аз с това хип антирефлуксното само се притеснявам да не я запече пак, че тъкмо почна редовно да си ака. И нас към немско ни насочиха.

# 283
Моето бебенце(15дни) също яде по 60мл(със сухото мляко май става 70) на 3 или на 4часа. Не иска повече или много  рядко правя още 30мл.Плюс това повръща много(и от носа) почти на всяко хранене,ако не съм го държала  поне 20мин изправен.Ако изяде 90 е сигурно, че ще върне три пъти после и затова не го насилвам.Не се притеснявайте,те децата не растат еднакво.Едни по-бързо,други по-бавно.Едни стават 10кг на годинка,други 7,8.
Да ви питам има ли мами със следродилна депресия?Нещо ме е  хванало май....Надявам  се бързо да излезна от дупката.
Аз боря следродилна депресия. Слава Богу нямам всички симптоми. Но доста си поплаквам. И то за всичко. Надявам се да изляза бързо от дупката.

# 284
А и да ви питам през ноща сменяте ли памперса? Аз го сменям, но не знав това не прави ли допълнителното бодуване още по-дълго.

Общи условия

Активация на акаунт