Отговори
# 285
А и да ви питам през ноща сменяте ли памперса? Аз го сменям, но не знав това не прави ли допълнителното бодуване още по-дълго.

От болницата ми казаха на всеки 3 часа да сменям. Това е на всяко хранене. Аз обикновено това нощното в 3-4 часа, ако не ми замирише на ако, пропускам смяната, за да не ги разбутвам и разплаквам. Пък и те са затоплени и като ги съблека и им става студено и плачат. Казаха, преди всяко хранене, а те докато хапват и акат и понякога се обезмисля, че съм сменила памперса преди това.

# 286
Здравейте и ние засега се справяме, кърмимсе на поискване. Понякога яде през 2.5,3 часа,но понякога яде и много на често на 1,1.5 или за един час 2,3 пъти мен ме притеснява имам ли достатъчно кърма,стига ли и. От вчера имаме проблем с акането, акала е само веднъж снощи и от тогава не. На някой да се е случвало и да даде съвет. Изпих един компот от круши дано подейства .

# 287
  • Вестерос
А и да ви питам през ноща сменяте ли памперса? Аз го сменям, но не знав това не прави ли допълнителното бодуване още по-дълго.
Винаги преди ядене сменям памперс, без значение час. Почти всеки път е напикана, ако не е докато го сменям се напикава. Случвало се е да се наака, докато я храня, тогава изчаквам 30 минути и сменям пак, като я въртя настрани, а не вдигам краката. Ето снощи даже в 4 часа мих и дупе.

За акане правя масаж на корема по посока на часовниковата стрелка, движа краката като колело, или ги присвивам към корема като на жабче. Ако не е акала 48 часа, което беше един път, слагам половин свещичка мелимакс.

# 288
  • Варна
Педиатърката ни каза,.че децата на кърма нямат запек, а само лъжлив запек (т.е пропускат акане и не трябва да се притеснявам )
Тифани, а как я сменяш след хранене. Ние така дълбоко заспиваме, че не мога да си представя да го сменя. После ще е трудно заспиването ,понеже много плаче на всяко събличане. А педиатърката ни препоръча само преди ядене , за да не връща мляко и похвали памперс индустрията понеже скоро не била виждала подсечено дупе. Затова аз го сменям само преди хранене, вярно че ака докато яде ,но изчаква 2-3 часа  ,че и без друго заспиването ни понякога е трудно.

# 289
  • София
Опитите с кърменето стартираха още не е потекло обилно мляко, надявам се до няколко дни да слезне.

Благодаря за линка с подаръците, комбинирах подарък за бабите и дядовците и съм много доволна дано и те се зарадват.

Следв темите за АМ и кърмене. Надявам се да успеем да махна АМ до няколко дни, но да видим.

# 290
Ох, колко много сте изписали...
За цикъла - на първото раждане имах лохии 40 дни, на 42ден ми дойде цикъла. Еж, при кърмачките не идвал веднага -да ама не!  Сега още кървя, слабо, но все пак имам. И конците падат 1 по 1. Чудя се кога ще падне и последният, че вече 20дни от раждането.
За грамажите - не се притеснявайте по колко грама ядат бебчетата. Каката достигна до 120мл АМ на хранене и до годинката не вдигна дозата. Ако шзпиеше 130-140, веднага го повръщаше.  Растеше си нормално. Сега малката не я знам колко яде, но си похапва обилно, че всяка вечер от 17 до към 23 часа си виси пред 20-30мин на гърдата и я чувам да приглъща стабилно, естественъ после плюе и после пак търси -омагьосан кръг. Просто децата са различни.
Памперси - сменям преди хранене, ако си наака, сменям и след хранене... през нощта, ако само е пишкала сменям набързо без да я бърша/мия, за да не се разбуди. Но ако е наакана, си я мия както трябва.

Колики има, от 3 дни само пъшка, свива се и търси да суче - започнах да давам еспумизан комфорт. (Това помагаше при каката, надявам се и сега да помогне).

И към всички майки -прекрасни сте! Дори и в трудните моменти, пак сте прекрасни! Щом се чудите дали правите всичко най-добро за детето, щом се тревожите дали е гладно, дали го боли нещо, какво мляко да му дадете и т.н. значи сте истински майки! Ако не ги мислите въобще, не ги прегръщате и галите, тогава може да се чудите дали сте достатъчно добър родител, но пък тогава няма и да се замисляте по този въпрос. Дано съм го обяснила добре, така че да схванете идеята ми, че недоспиването си казва думата 😄

# 291
Внимание - лаконичен и непрактичен коментар, но искам да споделя.
Не съм влизала няколко дена, и не успях да прочета абсолютно всичко за тези дни, но от това, което видях - всички мами имаме едни и същи чуденки и питанки! И това само ме успокоява..
При нас с малката Изи е същото, и все още имам милион въпроси по хранене къпане кърмене, въпроси които съм убедена всяка една от нас си задава.
Бях убедена, че ще се справя сама, но не съм била в по-голяма грешка! Сега разчитам много на семейството, особено сега както татко й е с някакъв вирус, и малко след изписването, ни взеха към неговия град, за да не ни зарази, и защото не успявах да се справям самичка с бебето, въпреки усилията ми в продължение на два дена.
Няма да отрека, че ми е малко тежко да сме разделени пак, след 6 дена в болницата. Поне тук има кой да ме научи на някои неща.

Също така за родилите естествено - аз бях сигурна, че само секциото е супер тежко (в което няма спор), и че родя ли естествено - ставам на 2рия час и всичко е тип топ. Е да ама не- 8 дена по-късно ми се вие свят, не мога да възстановя хемоглобина, оказа се че съм загубила повече кръв при раждането, въпреки терапията в болницата, нямам никакъв апетит и се тъпча насила, заради кърмата, някои пози на сядане са трудни заради шевовете. Пак не го сравнявам със секциото, но наистина мислех че ще е много по-добре. Вчера както държах бебето, изгубих равновесие и паднах на пода, слава богу ръцете ми са амортисьори и тя остана във въздуха невредима🙏
Такива моменти ме замислят дали се справям и тн, но давам всичко от себе си...

Поне позитивното е, че корема ми се прибира с всеки час и вече си ставам в клиновете от преди. Дано само поддържам кърмата🙏
И за да завърша позитивно - да бъдем благодарни на телата си, че създават живот и че имаме близки, които са до нас в трудните моменти🙏❤️

# 292
  • София
Мисля, че настивам за мой ужас. Усещам в гърлото си, че нещо се задава и ми стърже. Вчера кихнах внезапно и имах чувството, че ще ми се пръснат шевовете. Дайте моля спешно насоки какво да правя? Немислимо ми е да кихам и кашлям в момента. Трябва на всяка цена да пресека настинка. Утре се надявам да ни изпишат най-сетне и да сме си вкъщи.

И аз минавам през фазата със сълзите. Тази нощ почти не мигнах да мисля какво ли прави бебето в Неонатология, сърдят се, ако не се върне в точния час и са доста кисели.

# 293
Илития, започни да пиеш авирон по схемата в листовката. Много ефективно се оказа при всичките ми познати и при мен също. И е разрешено за бременни и кърмачки.

# 294
  • София
Честити сладки попълнения в семействата ви, meri.d.3 и Илития Heart Eyes

Да растат здрави, любопитни и щастливи Relaxed

Забравих да коментирам въпроса за преместването на родилите в нова тема. И аз ще се радвам да останем тук всички, докато мине месеца, и после да се изместим заедно. Смесват се теми за очакване с теми около новородени, но си мисля, че е повече полезно това, отколкото обратното. Поне на мен ми е много любопитно да се уча от опита ви, макар още да съм в очакване.

И вчера бях на тонове (идеални), и утре ще съм. Господинът си седи високо и ако до вторник не се е размърдал, ще ходя при АГ да обсъждаме какво препоръчва като следващи стъпки.

# 295
Зиги, сега ние с теб сме наред. Моят термин е днес, твоят - утре. Аз ще те изпреваря обаче. Бебокът е ниско, заредил се е на изхода. Утре ще влизам в болницата за предизвикване и вторник-сряда ще се похваля. Ти в коя болница ще раждаш? Аз съм в Майчин дом в София.

# 296
  • София
Във Вита 2 е планът, Muflon. Стискам палци всичко да мине леко и да пускаш ъпдейти, ако имаш време и желание! 🤗

Зиги, сега ние с теб сме наред. Моят термин е днес, твоят - утре. Аз ще те изпреваря обаче. Бебокът е ниско, заредил се е на изхода. Утре ще влизам в болницата за предизвикване и вторник-сряда ще се похваля. Ти в коя болница ще раждаш? Аз съм в Майчин дом в София.

# 297
  • Вестерос
Педиатърката ни каза,.че децата на кърма нямат запек, а само лъжлив запек (т.е пропускат акане и не трябва да се притеснявам )
Тифани, а как я сменяш след хранене. Ние така дълбоко заспиваме, че не мога да си представя да го сменя. После ще е трудно заспиването ,понеже много плаче на всяко събличане. А педиатърката ни препоръча само преди ядене , за да не връща мляко и похвали памперс индустрията понеже скоро не била виждала подсечено дупе. Затова аз го сменям само преди хранене, вярно че ака докато яде ,но изчаква 2-3 часа  ,че и без друго заспиването ни понякога е трудно.
Моята беба също заспива докато яде, но не толкова дълбоко и уж като ще я приспивам се разсънва. Ето снощи след като яде в 12 часа заспа чак към 3 и в 4 трябваше пак да яде и се събуди. Тя не ми реве като я сменям, реве като се напишка и докато не я сменя няма млъкване. Иначе както се случи няколко пъти да се наака след хранене, изчаквах 30 минути, даже и повече и много внимателно я сменям като не ѝ вдигам краката към корема, а я завъртам цялата настрани, така не се притиска корема и няма опасност да върне мляко. В една притурка за акане, която ми дадоха от болницата, даже пише да се изчака час като се случи така.

# 298
Честити сладки попълнения в семействата ви, meri.d.3 и Илития Heart Eyes

Да растат здрави, любопитни и щастливи Relaxed

Забравих да коментирам въпроса за преместването на родилите в нова тема. И аз ще се радвам да останем тук всички, докато мине месеца, и после да се изместим заедно. Смесват се теми за очакване с теми около новородени, но си мисля, че е повече полезно това, отколкото обратното. Поне на мен ми е много любопитно да се уча от опита ви, макар още да съм в очакване.

И вчера бях на тонове (идеални), и утре ще съм. Господинът си седи високо и ако до вторник не се е размърдал, ще ходя при АГ да обсъждаме какво препоръчва като следващи стъпки.

Честито на всички мами ❤❤❤
Аз също съм “за” да се изместим заедно и че всичко, което чета е полезно (нищо, че ми е за втори път… все едно ми е за пръв). Моят термин е след два дни, а на бебето не му се излиза още. Утре съм на преглед и си мечтая АГ да каже, че имам разкритие и да ме остави в болницата😅 Искам да го гушкам вече това бебе 😍🥰

# 299
Здравейте мами. На 14.12 в 18 и 50 се роди и синът ни Борислав. 3140 гр и 50 см. Естествено раждане с Имир в Шейново. Отказах и окситоцин и упойка, на естествен ход, исках да преживея изцяло естественото раждане. Болеше си доста, накрая особено става доста трудно да се събереш, но после...радостта е голяма. Държах си го цял час на родилния стол и си го гушках, беше на гърда, прекрасен момент,който ще помня винаги.❤️
Вече сме вкъщи, боря се с препълнени и билезнени гърди, бебчо го хващат мн бързо килики и вече почвам с лефакса. Имаме и кака, която е неудържима да помага, да иска да го гушка, забавлява и т.н🥰. Недоспиването вече и при нас е налице, но се надявам скоро всички да се адаптираме един към друг. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт