Отговори
# 255
Момичета, за пъпчетата какво ползвате докато не са паднали? В Токуда ни показаха на А-Derma Cytelium spray, но той е 100 мл и за една седмица до 10 дни не знам не е ли много. После за каво може да се ползва?

# 256
Викиту, пробвала ли си да го успокоиш в слинг?
Момичета, откакто преди 2 дни реших да понося моята бебка в слинг, съм много доволна. Първо, че използвам двете си ръце и мога да свърша много повече неща из нас. Второ, бебка е толкова спокойна, че веднага се унася. Трето, толкова е хубаво да си се топлим и гушкаме. Днес дори така излязохме навън и освен всичко друго си е добра тренировка.

# 257
  • Варна
Викиту, пробвала ли си да го успокоиш в слинг?
Момичета, откакто преди 2 дни реших да понося моята бебка в слинг, съм много доволна. Първо, че използвам двете си ръце и мога да свърша много повече неща из нас. Второ, бебка е толкова спокойна, че веднага се унася. Трето, толкова е хубаво да си се топлим и гушкаме. Днес дори така излязохме навън и освен всичко друго си е добра тренировка.
Днес го получих и го изпрах. Много се надявам да подейства както при вас. Още утре го слагам и се надявам повече време да съм със свободни ръце, но близко до човечето
Кестенче за жалост си много права, ще порасват много бързо, няма да му отказвам , когато има нужда от гърда.

# 258
  • Вестерос
Честити бебенца на Мери и на Илития! Да са ви здрави, щастливи, игриви! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
...

Mushica, за пъпа ползвах 95% спирт, почиствах на всяка смяна на памперс. На осмия ден падна. Сега продължавам да почиствам, малко по-рядко, пръскам и със спрей оксикорд, защото още не е напълно зараснало.

Флейм, какъв слинг си взе?  Много се чудя още аз.

# 259
Мамчета, дойде и моят ред да се похваля.
Вчера, след планово секцио, се роди нашата прекрасна Йоана Heart 3.020кг, 48см щастие
Аз вече съм доста по-добре. Движа се от сутринта, а на обяд ми донесоха малката и няма по-голямо щастие Heart Eyes
На останалите, които чакат, успех и леко да минава. Flowers Four Leaf Clover

Честито бебенце, Мери! Да ви радва и слуша много!

Честито бебче, Илития, късмет и щастие да има в живота!

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 00:15 от Wanderers

# 260
Моя слинг ми е подарък от близки, които никога не са го ползвали и съм много доволна от избора им - Еластичен слинг на Мандука. В ютюб има клипчета (аз гледам на Олга Дукат) как се връзва. Мислех, че е нещо сложно, но е елементарно. Трябваха ми точно 2 пъти да го направя с клипа стъпка по стъпка и вече съм машина.

Честити бебчета на новите мами в групата! Бъдете здрави и много щастливи! 🍀

# 261
meri.d.3 Илития честита радост!!! Да са ви живи и здрави бебоците!!! Бързо възстановяване!!!

# 262
Илития, честита рожба! Да расте здрав и щастлив за радост на всички! На теб ти желая бързо възстановяване!

Аз също вчера пробвах слинг. Подарък ми е от приятелка, но не съм обърнала внимание на марката. Изгледах няколко клипчета, пробвах го, малко стегнато го бях вързала, но пък бебка не протестираше. Хареса ù.  Днес мисля пак да пробваме.

# 263
  • София
Благодаря  на всички за пожеланията! Heart

Много е лаком господина и гърди и АМ. Няма смогване с храненето. При вас, как е?

# 264
  • Варна
Благодаря  на всички за пожеланията! Heart

Много е лаком господина и гърди и АМ. Няма смогване с храненето. При вас, как е?
И ние бяхме така.сега сме само на кърма и мисля, че може цял ден да седи на гърда 😁😆

# 265
Момичета,аз да си излея притесненията. Бяхме на консултация вчера и ни казаха,че бебо не е наддал достатъчно. Хапва по около 70 мл, а трябва вече да сме на 90. Тази нощ спа много лошо сумарно сме спали 2-3 часа. Чува се едно като хриптене, яде много бавно (изцяло на АМ ) е. И за капак сутринта го нахраних,яде малко повече и върна през носа мляко. Уплаших се много в комбинация със звуците и се обадих на педиатърката тя дойде прегледа го, всичко наред.  чисто дишане и т.н каза да слагаме физиологичен разтвор в носа няколко пъти на ден. И най-добронамерено ми каза,че ми предстоят такива неща. Ще спи по-малко, ще яде повече или по-малко и други подобни. Аз обаче си поревах, защото имам чувството, че не се справям. Знам че няма да е лесно и ще има такива дни, обаче мен май ми дойде в повече изведнъж.

# 266
  • Варна
Момичета,аз да си излея притесненията. Бяхме на консултация вчера и ни казаха,че бебо не е наддал достатъчно. Хапва по около 70 мл, а трябва вече да сме на 90. Тази нощ спа много лошо сумарно сме спали 2-3 часа. Чува се едно като хриптене, яде много бавно (изцяло на АМ ) е. И за капак сутринта го нахраних,яде малко повече и върна през носа мляко. Уплаших се много в комбинация със звуците и се обадих на педиатърката тя дойде прегледа го, всичко наред.  чисто дишане и т.н каза да слагаме физиологичен разтвор в носа няколко пъти на ден. И най-добронамерено ми каза,че ми предстоят такива неща. Ще спи по-малко, ще яде повече или по-малко и други подобни. Аз обаче си поревах, защото имам чувството, че не се справям. Знам че няма да е лесно и ще има такива дни, обаче мен май ми дойде в повече изведнъж.
Спокойно почти всеки ден си казвам, че няма да се справя. Безсилна съм пред плача му, не обича да го сменям дори и тогава е един рев по скоро крещене , да не говорим че след  баня едва успявам да го намажа, а как ще правя масажи,а дойдат ли коликите няма успокояване. При нас постоянно е на гърда и понеже не мога да го оригна след това има малко повръщане. Започва смяна на дрехи и пак драма, разсъмва се и заспива трудно след това. И точно заспал то пак станало време за ядене 🤷😁 ей така се въртим в един омагьосан кръг, няма да става по-лесно, но ще се справим. Мен ме изнервя всеки човек днес си бях останала сама вкъщи (за първи път от раждането) и да ви кажа беше ми много хубаво. Сега се мъча със слинга дано с него да е по -спокоен. Разбирам го още е много малък ,всичко му е ново и иска да си е все в мене.

# 267

Ще има такива моменти да изпитваме вина и че не се справяме. И аз съм така. Моите бебета много плачат. Нахранени са, сменени и не знам какво им е, а плачат без да спрат. Понякога ММ не ме подкрепя достатъчно, сякаш нарочно им правя нещо че да плачат.
Имам въпрос към некърмещите майки, защото знам, че при тях цикъла идва по-късно. Колко време бяха лохиите? Вече почти 40 дни съм така. Имаше един момент около 20 ден вече почти се бях изчистила и сега пак все едно вече ми е дошло. Наболява ме кръста както като съм в цикъл и имам леко напрежение в срамната кост, както като бях бременна и се разширявах.

# 268
При нас таткото от някъде се разболя .. хремав е и съм го изгонила в другата стая, но... влизам в тази стая за храна/шишета. И сега докато го кърмя, бебето диша тежко - чух се с педиатърката и каза да промивам носа с физиологичен разтвор само и сега супер съм се притеснила.....

# 269
Steliqna нормално е да си се притеснила и моето бебе ако беше върнало мляко през носа и аз щях да се шашня , то кой ли нямаше . Прекрасна майка си , правиш всичко за детето си , нормално е да се притесняваме . Само ми стана интересно , наистина ли има толкова значение дали яде 70 или 90 мл ? Все пак кърмещите бебета не ги знаем по колко мл хапват . А и то не е ли на периоди , един ден хапват повечко на следващия ден по малко ? Моето примерно понякога на 30минутки огладнява после 3часа пауза дава . Вчера сука доста по на често , днес е по спокойничък и си поспива повече .

Общи условия

Активация на акаунт