Отговори
# 375
Аз да питам майките, който се цедя по колко кърма изцеждате на ден?

# 376

Мнооого малко, няма и 30-40 през 2-3 часа. Колкото имаш. Има майки в ютюб по 200-300 за 5мин правят, евала, ама и техните hands free помпи в САЩ са яки. Ще ми се по-рано да ги бях открила.

Докогато имам ще гледам да цедя, макар че е голяма хамалогия. Памперс, хранене (може би пак памперс), оригване и малко на ръце и тепърва цедене пък после стерилизация и става 100часа или време за следващо хранене. Чудих се дали да не я мия само тая помпа и да я стерилизирам на няколко ползвания, ама още много ме е страх.

Mushica, и мен много ме боли епизиотомията. Гледах си я на първият ден след раждането и от тогава не съм я гледала какво става с шевовете, че не е за гледане сигурно 😃 Без Профенида през денят няма да мога да държа бебето адекватно или дори да седна да ям. Благодаря ти за съветите, ще пробвам малко шише, после гърда. Дано стане! 🙏 Че от 3 дни сме си вкъщи и тоя стерилизатор не е спирал, пък как бучи 😃 Хич не е безшумен.

# 377

Мнооого малко, няма и 30-40 през 2-3 часа. Колкото имаш. Има майки в ютюб по 200-300 за 5мин правят, евала, ама и техните hands free помпи в САЩ са яки. Ще ми се по-рано да ги бях открила.

Докогато имам ще гледам да цедя, макар че е голяма хамалогия. Памперс, хранене (може би пак памперс), оригване и малко на ръце и тепърва цедене пък после стерилизация и става 100часа или време за следващо хранене. Чудих се дали да не я мия само тая помпа и да я стерилизирам на няколко ползвания, ама още много ме е страх.

Mushica, и мен много ме боли епизиотомията. Гледах си я на първият ден след раждането и от тогава не съм я гледала какво става с шевовете, че не е за гледане сигурно 😃 Без Профенида през денят няма да мога да държа бебето адекватно или дори да седна да ям. Благодаря ти за съветите, ще пробвам малко шише, после гърда. Дано стане! 🙏 Че от 3 дни сме си вкъщи и тоя стерилизатор не е спирал, пък как бучи 😃 Хич не е безшумен.
Аз цедя по около 200-250 на ден другото е дохранване общо и давам 8 пъти по 90мл. на 16 дена е. Някой беше писал, че акото е редичко и нашето е такова аз вчера се оплака, че не е акала цял ден, но после си навакса🤣🤣

# 378
Сутринта бях много по-добре, бях на лекар, конците зарастват идеално, поне ме успокои. Каза че може да е някий конец, който е паднал, че преди да паднат опъват доста, или някакво хемороидче, но не е от епизиотомията и скоро ще ми паднат конците. Тази жена тооолкова ме успокоява, толкова е сърдечна направо да му се доражда пак на човек Grinning

# 379
  • Вестерос
Искам да ви попитам нещо - имам останали 2 кутии и половина фраксипарин 0,4 и доста бебешки дрешки с етикети и одеалца ( много подаръци, а бебка си има всичко) искам да ги дам на майка , която има нужда някой от вас познава ли ?Питах гинеколога ми , но и той не знае ..
Освен по групите във фб да пишеш. Има три за декемврийски бебенца.

LasTShaDe, зависи от градусите, но онзи ден в понеделник беше 2 градуса във Варна и за доктора я бях обляква боди с къс ръкав, блуза ританки, чорапи и плюшен ромпър, шапка и одеяло.
Иначе в нас е 23 градуса все и я обличам по ромпър само или блуза/боди с дълъг ръкав и ританки.

Edelvais123, откакто давам пандата ака по два пъти на ден и то сериозно количество, пишка 7-8 пъти някъде, зависи.

# 380
Някоя от вас беше споменала,че е правила консултация с консултант по кърмене, дали може да ми даде повече инфо. Звънях на Ла Лече Лига обявен в сайта и оператор каза,че временно няма достъп до този телефон. Имам проблем със засукването, мисля че не то правим както трябва имам лека болка, като пусне зърното е леко деформирано и ми се иска да го коригираме на време. Приемам съвети, опитах различни пози, стъпка по стъпка оТ книгата на Хедра и резултата е същия..

# 381
Някоя от вас беше споменала,че е правила консултация с консултант по кърмене, дали може да ми даде повече инфо. Звънях на Ла Лече Лига обявен в сайта и оператор каза,че временно няма достъп до този телефон. Имам проблем със засукването, мисля че не то правим както трябва имам лека болка, като пусне зърното е леко деформирано и ми се иска да го коригираме на време. Приемам съвети, опитах различни пози, стъпка по стъпка оТ книгата на Хедра и резултата е същия..

Аз имах консултация - използвах https://aninikolova.com/
И при мен зърното се деформира, но е от това че все още е много малък и не отваря хубаво уста. Като поотрасне ще се оправи (поне се надявам).

# 382
  • Вестерос
На мен тази книга грам не ми помогна... Скоро мисля да продавам всичко от помпата до книгата

# 383
На мен тази книга грам не ми помогна... Скоро мисля да продавам всичко от помпата до книгата
На Хедра ли? Нали мн я хвалят ...

# 384
Как се справяте , ако бебето е запечено?
Айлиз от два дни ходи само един път по голяма нужда. Преди си ходеше 3/4 пъти. Да се притеснявам ли , че ходи един път? И то в 03:00 или 04:00 сутринта.

# 385
Моята бебка не успя да захапе и аз цедя и давам между 100 мл и 180 мл. Цедя на хранене.

# 386
Имаше един период, в който бебка ходеше по голяма нужда само по веднъж на ден. Прчееиагътката обаче каза, че това не се счита за запек и аз нищо не предприех. След някои дни се нормализираха нещата и сега ходи до тоалетна редовно. На всяка смяна на памперс има по нещо.

# 387
мисля, че запек е, ако няма изхождане 48ч и повече. Томас ходи по 2-3 пъти на ден. Единствено ме притеснява, че като ходи много се напъва и става червен целия имам чувството, че го боли Sad

# 388
  • Вестерос
На Хедра ли? Нали мн я хвалят ...
Същата. Ами явно на други им помага, аз може би имах големи очаквания от нея. Нито с техниката успях да накарам бебето да засучи, нито кърма да ми слезе...

Kaderay27, правя упражнения на детето, свивам крака, после все едно колело кара, разтривам корема по посока на часовниковата стрелка. Четох, че запекът може да е и когато не им стига течността, водата и т.н. Моето ходи по два пъти, единият също е в 4 често. Днес обаче е акала 4 пъти от снощи от 12 до сега. Ако не е ходила над 48 часа може да я стимулираш със свещичка мелимакс или термометър с олио намазан.

# 389
  • София
Дойде и нашият ред 💙 Първото ни дете се роди днес следобед 🤗

Момче, 3350 и 51 см. Ще пиша друг път повече, но засега: и двамата сме добре ❤️

Общи условия

Активация на акаунт