Отговори
# 570
Честита Нова година на всички мами и бебоци! Много здраве, разбирателство и любов в порасналите ни семейства! 🙏

Нашият педиатър беше категоричен, че няма да даваме повече вит. К след родилното, но не разбрах защо така иска. Но поне съм спокойна, че и други го пропускат.

Аз също много се притеснявам от вируси и кой какви бацили пренася, но пък гледам всеки ден да излизаме с мъничето, за да подиша свеж въздух. Освен това сега е топло навън и може по-плавно да свиква със студа, който може би предстои. Виждаме се с хора от семейството и постоянно проверявам всички дали са здрави, но знам, че не трябва да се вманиачавам, защото и това не е добре. През бременността изкарах Ковид, след 2 години опазване, след това ММ лепна няколко пъти вируси и много се стресирам всеки път. Но си казвам, че колкото и да я пазя, няма как да я изолирам от всичко и всички, а и някак трябва да изгражда имунитет.

# 571
Честита Нова година! Дано донесе здраве, щастливи дни и много радости!
Аз не съм давала вит.К, педиатъра нищо не каза, погледна епикризата на детето, но нищо не каза. Спокойна съм, защото тя работеше в родилното като неонатолог  сега я викат само по спешност там и може би следват някакъв протокол. С първото дете също не съм давала.
Ние излизаме навън спокойно, слънчево е, топло е-вчера беше 16градуса, на слънце спокойно може по пуловер да се стои, без да ти е студено. Педиатърът ми каза да пазя изолация като при ковид, никакви затворени помещения(не, че е възможно, че в къщата сме 2 семейства и свекървата постоянно идва, но я разбирам, радва се). Също каза, да излизаме навън-"там вируси няма". Притеснява ме каката да не се разболее, като тръгне на училище.

# 572
  • София
Честита нова година, момичета! Много здраве и щастливи моменти!

Аз много късно се сетих да се похваля с моята Виктория. Родих още на 02.12. Наложи се секцио. Не беше лесно, все още имам кървене, също и болка и чувствителност под пъпа. На следващия ми контролен преглед ще се види дали всичко това си е в нормата.

За вит. К нашата педиатърка пък много държи на него. На втория контролен преглед на малката, ще й дадат 2 капки.

# 573
Естел, Мони, честито ви бебчета! Да растат здрави и щастливи!

# 574
  • София
Радвам се, че писахте, Естел и Мони!

Да са ви здрави дечицата и да растат щастливи ☺️

Току-що събудихме малкия за хранене. Докъде го докарахме! 😁 Жал ми е, но през нощта такива грубости планираме да не си позволяваме.

# 575
А този крем не е ли за тяло или и за памперс зоната  се използва . Аз при смяната използвам бепантен и той също остава в гънките и затова бих купила гала фарм по скоро,че трудно се чисти това събралото се в гънките

Мажа мноого обилно в зоната на памперса и крачета, както и зад колената при всяка смяна. 😃 Нищо никъде не остава, то се разтапя след минутка-две и остава мазен филм. Както написах, дори акото не ни залепва. И аз го използвам + Линимента при нужда. Ръчичките мажа на няколко смени, защото сме с ръкавички още (педиатърката ни каза, че не може преди 30-ят ден да режем нокти, а много се дере). Та… мажа всяка гънка по тялото и зад ушичките дори. ☺
Всичко друго си минавам с Мустелата.

Честити да са Виктория и Явор! Да са много здрави и щастливи!! ❤

Честита Нова Година на всички! Желая ви здраве, щастие, много нерви и любов! Догодина по това време всичко ще е различно! ❤

п.с. Ние ще даваме вит К на 30-ят ден, педиатърката има и ще го сложи тя.

# 576
  • Вестерос
ЧНГ, момичета!❤️

Честит да са Виктория и Явор! 🌹

# 577
Честити са да новите бебчета и мами!🌟☀️🌟
 Ние вече втори ден правим разходка в парка, и се прибираме с рев в колата, защото е гладна. От три дена хапва на 1 или 2 часа, явно лактационна криза - скок в растежа, и ми стимулира гърдите😄
Нашата НГ беше вкъщи, с 6 часов рев и омагьосания кръг - рев гърда заспиване колика рев гърда заспиване колика... После поне направи 5ч пауза.
Сега сме на Лефакс и Колийф, и ще видим дали ще има ефект. Като цяло не е толкова зле, по 3-4ч на ден рев, и отделно през деня почти не спи в кошарата. Заспива дълбоко като я люшкаме на ръце, но оставим ли в кошарата край.
На 5ти сме при педиатърката, и ще видим наддала ли е, и дано всичко е наред. Гърдите ми се пръскат, изцеждам през нощта, защото често прави пауза (🙏), и вече замразявам в пликчета.
Лохии почти нямам, бях на контролен след раждането, и всичко беше наред. Докторът даже се възхищаваше от работата си😄 Вече нямам никакви болки. Матката почти се е прибрала, сега остава и корема да прибера😆
Имам хубава диастаза, и правя упражнения в малките й паузи за сън през деня, но нямам време да снимам и споделя в инстаграм, то кое по-първо - къщна работа, спане или ядене😆
Мъжът ми много ми помага, но като тръгне на работа не ми се мисли😅

# 578
 Ние вече втори ден правим разходка в парка, и се прибираме с рев в колата, защото е гладна. От три дена хапва на 1 или 2 часа, явно лактационна криза - скок в растежа, и ми стимулира гърдите😄
Нашата НГ беше вкъщи, с 6 часов рев и омагьосания кръг - рев гърда заспиване колика рев гърда заспиване колика... После поне направи 5ч пауза.
Сега сме на Лефакс и Колийф, и ще видим дали ще има ефект. Като цяло не е толкова зле, по 3-4ч на ден рев, и отделно през деня почти не спи в кошарата. Заспива дълбоко като я люшкаме на ръце, но оставим ли в кошарата край.
На 5ти сме при педиатърката, и ще видим наддала ли е, и дано всичко е наред. Гърдите ми се пръскат, изцеждам през нощта, защото често прави пауза (🙏), и вече замразявам в пликчета.
Лохии почти нямам, бях на контролен след раждането, и всичко беше наред. Докторът даже се възхищаваше от работата си😄 Вече нямам никакви болки. Матката почти се е прибрала, сега остава и корема да прибера😆
Имам хубава диастаза, и правя упражнения в малките й паузи за сън през деня, но нямам време да снимам и споделя в инстаграм, то кое по-първо - къщна работа, спане или ядене😆

Гледам снимки и се чудя точно как да разбера имам ли диастаза? Само знам,че имам ужасен корем на 3 пласта.Само 3кг съм над нези ,които забременях,но  цялата форма ми се развали
 Увисна ми ужасно дупето,имам бричове,целулит. Абсурд да влезна някога в старите си дънки.Имам гаден  корем дори най-отдолу над окосмената част, а там никога не съм имала Отвратително  се чувствам и съм убедена,че това няма махане освен операция. А коремът  ми е като мекица мек. Естествено  знам,че промяната е заради малкото щастие в ръчете ми,но защо така се получи не знам.С времето се надявам да прибера поне няколко сантиметра още.

# 579
Две капки, точно днес ги дадох.
Здравейте, да попитам мамите раждали в Селена, колко витамин К1 дадохте на 30- тия ден на бебето?
Аз разбрах ,че се дават 20 наведнъж или бъркам.
Честита  нова година!На всички желая здраве и късмет!
Ние сме болни .Голямото дете е с 39Т.Дано не заразим бебето,направо треперя от ужас ,ако вдигне Т или друго ,за  малко  бебе на дни сигурно  е ужасно.
Честита нова година на всички!
Питах, защото в епикризата пишеше 20 капки, а нашата педиатърка друго каза и исках да видя на другите мами как са написали.

# 580
  • Варна
Честита нова година на всички и честити ново бебчета в групата.🤗
Нашата нова година я проспахме 😁😁за сметка на предната вечер , когато бяхме спали много малко ,снощи господина заспа към 22 часа и се събуди в 2 часа. А аз понеже бях много изморена към 23:30 часа се опънах лекичко да си почина и се събудих в 00:30 часа нищо не сме чули, дори ММ е ударил една дрямка ама поне бомбичките са го събудили.  Но както казах това е първата нова година без реч на президента, без заря, без шампанско...дори баница не ядохме мислех след 00 часа ама като се събудих и видях как сладко спи мъника веднага си легнах 😁😁😁
А днес си влязох в едни дънки не са от най -тесните (и в такива влязох ,но не се чувствах ок в тях) ,но ги чувствах удобно. за сега имам малко корем ужасно мек 🤷🙄,но долната зона ми е по проблемна и за там ще трябват много усилия 🙄
Иначе излизаме на разходки ама накрая вечно бързаме ,понякога даже по рано се събужда от глад, а тогава няма никакво търпение.
Elistoy нашата Бъдни вечер беше такава и в мига, в който го оставим в гнездото отваря едни очи все едно въобще  не е спал до сега , а ние чакаме по много време преди да го оставим 😵‍💫
Кога започна упражненията? Аз имам една брошура "Акушерките препоръчват" с упражнения ама пише да се започнат два месеца след раждането

# 581
  • Вестерос
Нашата нова година беше също спокойна, заспа 22 и нещо и спа до 4 часа. В 12 яде заспала, никакви фойерверки не я събудиха.

Моят корем още не се е прибрал, мек е също и виси над операцията, ужасен е 🙁 Появиха ми се и стрии на паласките... Ни една нямах от бременността.

# 582
Честита Нова Година мами 🎆 много здраве и късмет да ви донесе!

Минавам на вълна кърмене 😁
 Моята фъстъчка не иска и да чуе за гърда(сърди се,плаче и бута),а щом и дам шишето засмуква от раз. Как да стимулирам кърмата като не иска да засмуче? Вие как се справихте?

# 583
Edelvais123 Разбирам те много добре, повярвай ми.

Моето тяло също не е каквото беше, и още не мога да се изправям ползвайки корема си. А преди да забременея бях инструктор с плочки😅
Диастазата по принцип трябва да се оцени от медицинско лице, в България не знам къде се прави това. Питах АГ, но не казаха нищо съществено.
Аз я измервам като в легнало положение внимателно напипам правите коремни мускули, започвам отстрани на хълбока посока средата на корема, и там където ми пропадне ръката - няма мускул, следователно това е диастазата. След бременност е нормално да е 4см, при мен е мисля 5см, под пъпа. Като има различни видове - може да е над пъпа.
 В това видео обясняват и по този начин:
https://youtu.be/Y7l82ZXNhSE

Не се отчайвай, това е цената, която плащаме за рожбите си... Всичко с времето си, нека първо се възстановим, после ще се влиза във форма.
Най-лесната формула за отслабване е калорийния дефицит (разбира се ако кърмиш, няма как да го поддържаш) и движението - разходките с количките като се стопли много ще помогнат
Горе главата! (Ще си повтарям и аз, също не ставам в никой от старите си дънки - решението е, не ги носи😄, само комфортни клинове у дома и навън).

Викиту започнах с Кегел още в болницата, иначе за диастаза една седмица след раждането, те са съвсем леки и внимавам много разбира се. Само да намеря малко време ще пусна видео в инстаграма си elliestoyanovafit.

Гледам снимки и се чудя точно как да разбера имам ли диастаза? Само знам,че имам ужасен корем на 3 пласта.Само 3кг съм над нези ,които забременях,но  цялата форма ми се развали
 Увисна ми ужасно дупето,имам бричове,целулит. Абсурд да влезна някога в старите си дънки.Имам гаден  корем дори най-отдолу над окосмената част, а там никога не съм имала Отвратително  се чувствам и съм убедена,че това няма махане освен операция. А коремът  ми е като мекица мек. Естествено  знам,че промяната е заради малкото щастие в ръчете ми,но защо така се получи не знам.С времето се надявам да прибера поне няколко сантиметра още.

# 584
Момичета,моето дете е с Ковид.Пазете се.Изпаднала съм в ужас и заради нея,и заради бебето.Не знам накъде да поема....
Стискайте  палци.Голяма част сега го карат и дори не знаят,че е това.Май за грип го водят понеже не се правят тестове.
Не знам тук някоя  мама беше писала за бебе  с Ковид,но не помня дали беши наше бебе или на нейни познати...Ако прочете нека пише какво лечение правят ,да съм подготвена.

Общи условия

Активация на акаунт