Професия учител - 15

• 63 427
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • Някъде по Дунава
Имаме камери в някои класни стаи и всички коридори. Работят постоянно само тези в коридорите. Наблюдават се постоянно и избирателно определени хора. То всичко в това училище е така - по симпатии.

# 181
Имаме камери във вскчки класни стаи, коридори и учителска стая. Наблюдават ни постоянно, даже не ни прави впечатление.

# 182
Здравейте! Може ли някой да сподели образец на заявление за старши учител?

# 183
  • Пловдив
В свободен текст не става ли?

# 184
Имаме камери навсякъде и са включени постоянно. Аз ги забравям, сещам се за тях само като вляза в дирекцията и ги видя на големия екран. 😃
В понеделник започвам отново работа. Стискайте ми палци! 🫣

# 185
  • Някъде по Дунава
Аз попълних в свободен текст. Всъщност моето беше заявление да ми признаят третото ПКС, което ме прави и старши учител.

# 186
Не знаех, че с 3 пкс се става старши учител. Rolling Eyes Мислех, че трябва 10 години стаж.

# 187
  • Добрич
Не знаех, че с 3 пкс се става старши учител. Rolling Eyes Мислех, че трябва 10 години стаж.

Наредба 15:

Цитат
Чл. 71. (1) Длъжностите "старши учител" или "старши възпитател" се заемат от лица, които освен завършено висше образование и професионална квалификация, необходими за заемане на длъжността, определени съгласно приложение № 1:
1. заемат длъжността "учител" или "възпитател";
2. имат не по-малко от задължителните квалификационни кредити за всеки преминат период на атестиране по чл. 49, ал. 5;
3. имат придобита пета или четвърта професионално-квалификационна степен;
4. (В сила от учебната 2021/2022 г.) имат оценка от последното атестиране не по-малко от "отговаря на изискванията";
5. имат 10 години учителски стаж.
(2) Лицата по ал. 1 може да подадат заявление за заемане на длъжност "старши учител", съответно "старши възпитател", независимо от учителския си стаж, ако:
1. заемат длъжност "учител" или "възпитател";
2. имат по-голям брой от задължителните за периода на атестиране квалификационни кредити по чл. 49, ал. 5;
3. имат придобита трета, втора или първа професионално-квалификационна степен;
4. (В сила от учебната 2021/2022 г.) имат получена при последното атестиране оценка "изключително изпълнение" или оценка "надвишава изискванията".
(3) Когато лице, заемащо длъжност "учител" или "възпитател", изпълни условията по ал. 1 или 2 и подаде заявление за заемане на длъжност "старши учител" или "старши възпитател", директорът извършва промяна в длъжностното разписание на персонала и преназначава лицето на длъжността.

# 188
Имаме. Работят постоянно и ни гледат абсолютно постоянно и винаги. Директорът е свързал тези камери и с телефона си, така че ни наблюдава непрестанно дори когато не е на работа в училище.
Когато не е на работа, защо наблюдава? Това е следене на собствения й екип, което говори, че му няма доверие. Обидно е за служителите. Ако стане инцидент ще отиде на работното си място и ще прегледа записите.

# 189
Аа, значи два варианта за старши учител:
-4 или 5 пкс + 10 години стаж
- 3+ пкс без 10 години стаж

Значи с докторантура директно ставаш старши?

# 190
Аа, значи два варианта за старши учител:
-4 или 5 пкс + 10 години стаж
- 3+ пкс без 10 години стаж

Значи с докторантура директно ставаш старши?
Аз питах една позната за ПКС и тя ми каза ако имам докторантура придобивам всички ПКС-та. Освен това към заплатата се добавяло към 200 лв.

# 191
Дора,
Да, така е, но той гледа, защото иска да види кой как си води часовете. Мрази учителят да седи на бюрото и го следи с камерите това. Гледа кога си тръгват някои колеги - охрана, чистачки и ние на занималня. Общо взето всичко следи ... Simple Smile)
Не обича да вижда чистачките скупчени да си говорят дори и да са си почистили нужното. Simple Smile Или някои учител да е дежурен в коридора и да си говори по телефона.

# 192

Аз питах една позната за ПКС и тя ми каза ако имам докторантура придобивам всички ПКС-та. Освен това към заплатата се добавяло към 200 лв.
Докторантура се признава за I ПКС. Едно време се изискваше докторантурата да включва в името си "педагогика по ..." или нещо със специалността и образование, за да се признае за I ПКС. Не знам дали това изискване още е в сила.
В КТД с МОН е договорено минималното заплащане от 90 лв. Вече ако има КТД на общинско/училищно ниво, сумата може и да е 200 лв.

# 193
Аз попълних в свободен текст. Всъщност моето беше заявление да ми признаят третото ПКС, което ме прави и старши учител.
И при мен е същото. Вие какво приложихте към заявлението? Аз прилагам копие на самото ПКС и копия от обучения с кредити. В понеделник ще го дам. Да видя дали ще го одобри директора.  😃

# 194
Кой е периода за който броите кредитите?

Общи условия

Активация на акаунт