Професия учител - 15

• 63 696
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
И аз се размечтах.. 😁 Два часа да съм без шума, пък нека ми е скучно.
Ние сме на работа от 11.30 до 17.30. С децата от 12/13 ч (в зависимост от класа, нали малките са с по-къси часове). Имаме два астрономически часа обеден отдих, после 4 учебни часа са за самоподготовка и ЗИ. Децата ги взимат след 17 ч.

# 316
Въпрос към учителите на занималня:
От колко часа ви викат на работа и от колко часа реално започвате да работите? Какво правите през това време?
Децата до колко часа стоят и Вие кога си тръгвате? Какво правите пак през това време?

🙌
Аз от натоварено ежедневие идвам на занималня и честно ви казвам - умирам от скука!!! 😂
На работа сме от 11:30ч, а децата са в часове до 13:50ч и сме с тях чак от 14:30ч.... през това време не правим абсолютно нищо. Четири колежки сме. Умирам от скука...
Децата си тръгват после към 16:30ч, а ние сме на работа до 17:30ч. Ето този час минава като година!
Сутришна смяна сме от 8:20. Отивам на работа между 8-8:30. Имаме 6 часа по график, от които два за отдих и спорт. Обикновено приключвам към 11:30-12 със всички занятия и ги пускам. Учениците имат нулеви часове от 12:40, иначе почват часовете в 13:30. Трябва да имат време за обяд. Аз си тръгвам в 13:15. Между 12 и 13:15 съм в учителската с колегите и сме на лаф и попълване на на дневник, аз имам и поддръжка на сайт - използвам това време за целта.

Следобедна смяна - почваме в 13:30 и ги пускам към 16-16:30 (да могат да се приберат по светло). Когато имаме репетиции оставаме до 17. Тръгвам си към 17:30-18:00 от училище.

# 317
Скрит текст:
Въпрос към учителите на занималня:
От колко часа ви викат на работа и от колко часа реално започвате да работите? Какво правите през това време?
Децата до колко часа стоят и Вие кога си тръгвате? Какво правите пак през това време?

🙌
Аз от натоварено ежедневие идвам на занималня и честно ви казвам - умирам от скука!!! 😂
На работа сме от 11:30ч, а децата са в часове до 13:50ч и сме с тях чак от 14:30ч.... през това време не правим абсолютно нищо. Четири колежки сме. Умирам от скука...
Децата си тръгват после към 16:30ч, а ние сме на работа до 17:30ч. Ето този час минава като година!

Ехе, това в кой град е, ако не е тайна? Аз бих се радвала на такова работно време. Децата са при нас от 11:50. 11:30 трябва да сме в училище. 11:50- 12:20 сме в стола с тях. После отдих до 13:20. Самоподготовка и от 16:00 часа Занимания по интереси. Родителите започват да вземат децата от 17:00 часа нататък. Работното ни време е до 17:50.
Не успях да разбера защо самоподготовката при нас е три часа, един по писане, един по четене и един по математика.
Колко часа самоподготовка имате се гласува в началото на съвет преди учебната година, където учителите показват графика за часовете. "Вие/учителите" може да си изберете да имате ден/дни с по 3 ч самоподготовка, като се вкл предмети като ЧПрирода, ЧОбщ или друг, но може и само 2 часа да изберете.
....
При нас колегите мисля идват в 11.30 и стоят до 17.30 ч.
Децата, ако са 1 или 2-ри клас свършват по-рано, около 12-12.30 ч, но 3-ти и 4-ти клас след 13 ч. Все им намират работа Smiling Imp , освен това те си подготвят необходими за деня "неща", та минава времето по обяд.

# 318
  • Някъде по Дунава
Относно занималнята в нашето училище работното време е от 11 до 17. В начален курс децата се поемат съответно в 11:20; 12:10 или в 13:00 часа в зависимост дали имат 4/5/6 часа. Започваме с два учебни часа отдих, два самоподготовката и два занимания по интереси.
В 3 и 4 клас двете самоподготовки не са достатъчни, за да се научи/напише всичко. Обикновено започвам по - рано и ако е необходимо свършвам по - късно. Класните и родителите държат освен по БЕЛ и юатематика, да се учи по английски, ЧО и ЧП. Няколко родители работят допълнително вкъщи, но повечето не се интересуват какво учат децата им. Не се съгласих при гласуване на ПС да имаме три самоподготовки, защото ни следят строго и при проверка в случай, че не учим ще ме критикуват. Така ще ли иначе си свършвам работата.
Не ми е скучно, когато отида в 11ч, дори времето не ми достига. Срещам се с класните, разбирам домашните и ги подготвям. Аз съм на два трети класа (28 деца) и домашните все се разминават и затова подготвям от всичко * 2. Самоподготовката свършва в 15.50. Пускам децата, които искат да си отидат или ходят на танци/езици/спорт. Тогава работя малко с изоставащите и започвам да проверявам сборници/ тетрадки. Събира се внушителен куп - по математика 28, по български 28. И пак времето до 17 ч не ми стига да проверя всичко.
Когато работих като учител ЦДО в 5 клас не проверявах толкова неща, но отделях повече време за подготовка на домашните. Все пак съм квалифицирана по БЕЛ, но не и по другите предмети и се стараех да прочета и разбера всички уроци.

# 319
Редно щеше да уточня, че съм на шести клас.
Домашните са предимно по БЕЛ и математика. По единият предмет съм специалист , а по другия съм завършила профил в училище.. с две думи не ми е необходима предварителна подготовка по нито един от двата предмета.

Групата ми е малка - 20 ученици. Голяма част от тях ходят на танци, плуване,... и съответно групата ми е по-малка почти всеки ден.

Най-обичам да замествам сутрин, за да правя нещо. Поне съм полезна на колегите и спестявам работа на директора да мисли кой да замества. 😀😀😀

# 320
Ходим на работа в 11:30 ч. и приключваме в 17:30 ч. Работа с учениците започвам в 13:30 ч. Преди да отида при тях минавам за домашните, понеже съм на два класа и си ги подготвям, времето даже не ми стига понякога, като имат повече домашна. На 4 клас съм и нямаме време за игри и занимания по интереси. Пишат домашни до 16:00 ч. и след това започват да ги взимат. Винаги има такива, които стоят и пишат до последно, така че до 17:30 ч. проверявам.
Изобщо не ми е скучно.

Анастасия, ти в кой град работиш, че така скучаеш? 😄

# 321
  • Някъде по Дунава
При нас учителите ЦДО 5-7 клас са доста натоварени като цяло, защото всеки ден имат доста домашни, не само по БЕЛ и математика. Също така, когато някой колега в прогимназиален или гимназиален курс отсъства все те заместват, независимо дали е по специалността им. Училището работи активно по Еразъм и често има отсъстващи колеги.

# 322
Аз съм с Английска филология и реално в дипломата пише учител по английски език (освен преводач) 5-12 клас, но преподавам от 1-7 клас, заради норматива. Мисля да компенсирам обучението в нач. етап с магистратурата.
Поправка! Не пише 5-12 клас в документа, сега проверих, но ми е останало спомен, че някъде съм срещала подобна информация.

# 323
  • Sofia
Филолог, учител по АЕ може да преподава езика във всеки етап (справка с Наредба 15).

# 324
Относно избора на синдикален председател в училище- какво е гласуването, тайно или явно и къде мога да прочета повече по въпроса

# 325
Относно избора на синдикален председател в училище- какво е гласуването, тайно или явно и къде мога да прочета повече по въпроса
На събрание се взема решение по какъв начин да стане гласуването. При нас имахме наскоро.
Избира се временна комисия (за момента). Предлагат да се избере начин на гласуване. Както и да се преложат кандидати. След това се пристъпва към процедурата.

# 326
Филолог, учител по АЕ може да преподава езика във всеки етап (справка с Наредба 15).
Хм, аз защо си мислех, че за НЕ трябва да имаш НУП с английски...? НУПЧЕ какво е?

# 327
Здравейте! Можете ли да споделите интересни идеи за тържество за изпращане на 12 клас? Освен словото на водещите, класните и песни на талантливите деца- друго не се сещам, а ми се иска тази година да направим нещо по-различно. Мислех за китайски фенер, но няма да е удачно нищо подобно, нито пиротехника. После се замислих, че мога да намеря арка с балони, но дали може да се включи по някакъв начин... нищо не ми хрумва на ум, а трябва да има нещо такова.

# 328
Фенери защо не? Арка си имаме на всички празници по посрещане и изпращане. Ние тържество не правим. Раздаваме грамотите тържествено и каним някои завършили да кажат по някоя реч на зрелостниците. Имаме и градски шествия като модно ревю (затварят се улици, червени килими, холивудски звезди...), след което всички са на ядене, пиене и танци в ресторант за сватби (наемат си диджей). И после вече който клас където е решил да ходи на екскурзия...

# 329
Здравейте, имам въпрос относно длъжността Ръководител направление Информационни и комуникационни технологии. Задължително ли е нормативът да бъде само с часове по Информатика и ИТ? Възможно ли е да се заема тази длъжност и да се водят часове по математика?  Не успях да открия този детайл в наредбите. Благодаря Ви предварително! Simple Smile
Честит празник!

Общи условия

Активация на акаунт