Професия учител - 15

• 62 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
За какво го получава това допълнително заплащане класният? Той ли работи с детето?

# 511
За какво го получава това допълнително заплащане класният? Той ли работи с детето?
За допълнителната документация, която води, съвсем отделна от тази за останалата част от класа. От личен опит - на повечето места това не се заплаща, неправомерно разбира се, но... Знаете как е.

# 512
  • Добрич
Здравейте, интересувам се  за ученик със СОП класният ръководител получава ли допълнително заплащане?

При нас всички учители, които работим с деца със СОП получаваме допълнително по 30 лв за пълен учебен месец и пропорционално на учебните дни, когато месецът не е пълен.

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 23:53 от Вела

# 513
Здравейте.Да ви попитам за Великден получавате ли нещо върху заплатата или по желание на директора е във всяко училище?

# 514
Въпрос към тези, при които вече е минала проверката: Методическа разработка или план на урока искат?

# 515
Здравейте.Да ви попитам за Великден получавате ли нещо върху заплатата или по желание на директора е във всяко училище?
Досега допълнителни пари за Великден никога не сме получавали. Получаваме за 15 септември, Коледа и 24 май.

# 516
  • Добрич
Въпрос към тези, при които вече е минала проверката: Методическа разработка или план на урока искат?

Методическа разработка. За НИО говорим, нали?

# 517
  • Sofia
Може и методическа разработка, и ПК - поне при нас така беше.

# 518
Да, за тази проверка говорим. Знаехте ли предварително, че ще влизат във вашия час?

# 519
  • Sofia
От предния ден знаехме в кой времеви интервал ще влизат - при нас това бяха 3, 4 и 5 час. В самия ден сутринта са решили в кои часове да влязат.

# 520
  • Бургас
Здравейте! Кога има право един учител да води часове по Компютърно моделиране в начален етап? Класен ръководител на паралелка и ще води часовете само на класа си. С курсове и  кредити или едногодишна специализация по предмета, какво е необходимо?

# 521
Здравейте! Кога има право един учител да води часове по Компютърно моделиране в начален етап? Класен ръководител на паралелка и ще води часовете само на класа си. С курсове и  кредити или едногодишна специализация по предмета, какво е необходимо?

Мисля, че и краткосрочен курс е достатъчен, трябва да се провери дали няма минимално изискване за броя кредити или представянето на някакво удостоверение за завършен курс. Гледам, че РААБЕ имат без квалификационен кредит за 40 лв. - https://raabeonline.com/courses/palen-kurs-skrach-3-0-kompyutarn … irane-3-i-4-klas/
Дидакта Консулт също предлагат за 2 квалификационни кредита за 85 лв. и са написали, че удостоверението от курса дава право на учителите да преподават - http://didactaconsult.com/%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%b8%d … 80%d0%bd%d0%be-2/

# 522
Дидакта Консулт също предлагат за 2 квалификационни кредита за 85 лв. и са написали, че удостоверението от курса дава право на учителите да преподават - http://didactaconsult.com/%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b4%d0%b8%d … 80%d0%bd%d0%be-2/

Да, аз точно с такова удостоверение преподавах миналата година.

# 523
  • Sofia
В магистратурата НУП имах предмет Компютърно моделиране и мога да го преподавам. Предполагам, че вече всички новозавършващи начални го изучават.

# 524
Здравейте,  колеги! Моля за мнения и съвети по повод следната ситуация.
Учителите на група в ДГ постнахме във фейсбук родителска група задача да се изработят заедно с децата пътни знаци от подръчни материали (приложихме примерни снимки).  Идеята беше да ги ползваме на двора, да поканим полицай и да го отразим като работа по БДП към годишния план. Лично аз не виждам нищо лошо при работата деца-родители-учители за постигане на целите на ДГ. Но се оказа, че един от родителите в групата е възмутен. Щял да пусне писмена жалба до директора - защо го занимаваме с глупости, той е ангажиран човек, едва ли не го изнудваме да купи материали,  няма ли бюджет градината да си купи знаците и не знам още какво...
Прав ли е според вас? Аз ли нещо съм в голяма заблуда,  че изобщо не разбирам негодуванието? Чудя се дали да пиша в групата да не изработват нищо, аз мога и сама да направя 5 основни пътни знаци, не е там работата...
Ще се радвам да получа от вас всякакви критики и съвети по въпроса. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт