Коледна елхичка грее, ОКТОМВРИйчето я гледа и се смее!

• 12 631
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета!
Едва сега смогнах да изчета всичко, което сте изписали.
Ейрче, успех на изпита и не се притеснявай - Ради няма да се отбие!
Днес си взех костюма на джудже и утре ще кача и аз снимки - вуйчо ще дойде да си наснима мъника и да направи календари с негови снимки.
Сутринта оставих малкия на баба свеки и аз успях да мина на преглед с колата, да отида до КАТ (че имам акт и да го продължа) и да пообиколя магазините. Сега се чувствам направо скапана, а коремът така ме боли заради пустия цикъл Sad. Дано татито да си дойде скоро и да му връча отрочето да се погледат, а аз да си полегна.
Много  Hug от нас с Благовест!

# 61

ние сме много певчески настроени - като чуе песен и веднага започва с аугу ау  - много ми стана интересно , а и някак си прави устните и казва мамо  #Crazy първия път си помислих че ми се причува и попитах мъжа ми дали и тои я е чул - но вече три пъти като гука ядосано и като е гладна казва мамо - не че има смисъл или влага смисъл ама си е странно без да иска как това казва точно

за гърба аз казах още преди да родим че понякога ти се плаче от болка , аз и космодиск си бях взела чак  Crazy нищо не върши ама изпуснах срока да им го върна иначе едно писамце щах да им пиша как може да се подиграват с хората дето ги боли  #Cussing out
масажите ми помогнаха но имах време чак като поотрасна каката на година и половина две - но имаше един с шоколад дето няма да забравя и ще споменавам цял живот  Mr. Green само че 45 лева ме одрънкаха и няма да може да го практикувам много често - след година две пак  hahaha Joy  а сестрата на мъжа и е масажистка и я молих два пъти а ме понамачка докато бях бременна - а тя и двато ми отказа - не била в кондиция  Shocked хвана ме срам само да я моля и така и не съм повече - а и тя замина за кувейт вече и няма съвсем никаква надежда - тук едни масажисти има - едно момченце дето размачква бабите по плажовете лятото и зимата помалко в асеновград някое гадже ако му падне  Crazy мен срам ме хвана - все едно свалки ми правеше , никакъв натиск само погалваше - само се издразних  а и накрая за масаж си платих  Sad

# 62
  • София
Здравейте и от мен.   love001При нас нощта и деня бяха спокойни. Мисля, че разбрах от какво ни е алергията.  smile3506Снощи намазах главичката с бебешко олио на Нивея, за да махна крустичките. Изкъпах малчо , но на сутринта се беше изринал.  newsm12 Дано да е от това, че да мога да си хапвам вече.  food002 Алекс: и ние се давихме с единицата на Авент. Аз се отказах от всякакви биберони. Големи мъки бяха.  cry Не знам анатомичното шише на Чико как е. Било с форма на гърда, но купихме доволно количество биби и се отказах да инвестирам. Аир: Аз топля на водна баня или на радиатора. А Ако е частично храненето четох, че първо се дава от гърдата и после шишето. Веничка: стискам палци  всичко  да е наред. newsm10 Flowers Four Leaf Clover Мери ред: пием сокчета по о/о 30 мл. на ден. Има облекчен вариант на коремни преси, бях писала за него преди. При него контролираш напрежението и риска от контузии е по-малък. Натоварването на кръста също го няма.  Гълташ корема, стягаш го и леко приведена назад внимателно се люлееш. Не трябва да има болка. sohappy Хубаво е и легнала по гръб ,да се опитваш да пишеш цифри  с  краката. Бебе плаче.ЧАО!Спокойна и лека нощ на всички .

# 63
здравейте момичета,

това детенце ще ме побърка днес. след последното хранене не спря да повръща. имам чувсвото ,че изкара вс. което изяде на няколко пъти с големи паузи и в голямо количество.сега съм го гушнала и пиша, че не мога с една ръка да си доизмия печката. а тя на каквото беше заприличала.... и аз и мъжът ми изваряваме , но на него загорялото и мръсното хич не му пречат, щом е оставил на мен, дето и без друго не мога да намеря време за сън и почивка.

миньон
,за щуравите дни и аз ги имам- днес се прибирах сама от МОЛа с такси и детенце в кошница и куп торби с покупки, та мъжът ми доста се притесняваше как ще се справя. е, аз се справих отлично и малко след като се прибрах ,се почука на вратата ,по-скоро заблъска и що да видя - нашият татко с изплезен език и препотен от бързане и уплах.  не знам как ми се е изключил тъпият телефон , но той беше звънял 19 пъти и не мога да мисля какво му е било в главата. нищо не каза, дори не се събу и изхвърча обратно на работа, но като се върне какво ли ме чака?!

аир,и аз топля на водна баня- в джезве . за да се провери дали майката не предава жълтеницата на бебето , се препоръчва десетина дни да му се дава преварена кърма и затова аз ако забравя шишето и водата на водната баня кипне не се стряскам много.  не съм забелязала някаква разлика ,когато я изяде , но ако някой знае дали не греша ,да пише. 

веничка ,като ти чета постингите и малко ми олеква. не съм само аз мама на злоядо хлапе. голям зор си е ,нали?! а за килограмите -направо си мечтая да имах да свалям колкото теб.

# 64
  • Някъде в Европа...
Привет!
Ради спинка от един час, аз нагласих снимките, които утре ще дам да изкарат за бабите и викам - чакай да драсна някой ред Simple Smile

Благодаря на всички за съветите за кърмата!

Мери Ред, на теб сигурно не ти е до смях, но много ме разсмя с това определение - дискотечно бебе Simple Smile. Гърбът така ме боли още от първите дни след раждането, че чак вече не усещам болката Sad. Дано с времето мине. Praynig

При нас деня мина чудесно, няма и помен от киселото му настроение от последните дни. Само да не се беше събудил сутринта в 5.50ч, Mr. Green. Забелязвам обче нещо друго : мисля, че сънува кошмари Sad. Понякога се събужда с неистов писък и със свити ръчички все едно са вкочанени, а в очичките му направо ужас виждам. Не знам дали бебетата сънуват....., но ако сънуват определно сънува кошмари. Това ми го прави през деня, стряска ли се от нещо..... newsm78, като отида до него и го помилвам по главичката и му кажа нещо или го цункам, веднага се успокоява и пак заспива (може пък да ме търси по този начин). Сега съм забранила на татито ни привечер като се прибере от работа, да му се радва както той си знае, с неговите там "хеликоптерчета", "самолетчета" (когато го вдига високо към тавана), за да не се превъзбужда. Иначе през ноЩта си спи съвем спокойно, даже сутрин като се събуди си приказва в тъмното самичък без да плаче. Вие забелязвали ли сте такива работи при вашите малчовци?

Днес дадох и поръчка за календари с Ради, утре ще си ги взема...

Това е. Ще ходя вече да лягам..., че ми престоят нощните кърмения Simple Smile, а и малчо както обича да става в ранни зори Simple Smile....
Хайде лека вечер! Много Hug

# 65
Здравейте,Саши изчипуркан нахранен и си спи доволно ,а аз да драсна някой ред.
Миньон не те ли е страх сама с бебо в колата?Мен мъжа ми идва взема ни с бебо кара ни до офиса и като свършим пак трябва да занимавам някой да ни откара.Трябва да се престраша ,то тук движението поне не е така натоварено както при вас , а сме и близо.
веничка какъв е този крем и става ли за стари белези ,че имам на лицето от катастрофа?
krissie и аз съм луда фенка на масажите винаги ,когато имам време ходя от 20годишна имам болки в гърба и страшно ми помагат.
Като ви чета -коремни преси ,фитнес  хич не съм по тази част,че и диети не мога да пазя. Оставям се в ръцете на Господ за фигурата ама той си има по важни грижи от моите излишни килца Joy Joy Joy
На ръката ми излезе едно топче боли и се подува ходих на кожен  каза запушен пора /май нещо такова беше/ сега се мажа с две мазила та дано да мине.
Лека нощ на всички и целувки на бебоците!

# 66
AIR и ние имаме бебешки кошмари , направо изплаква на сън и издава сърдити звуци ,но бързичко се успокоява.

# 67
Ох, момичета да Ви кажа, че моя малчо има някакъв тик с главичката и много съм се панирала!Аз съм от малък град и няма добри доктори тук, а и не знам към кой да се обърна.Можем да идем до Плевен, Търново или Русе, но изобщо не знам и един специалист там, който може да помогне!Охх, ами ако е нещо сериозно?Пуснах тема и се надявам другите мами да могат да ми помгнат или поне да ме успокоят.

# 68
Мише не се шашкай, аз заради едни познати рових из форума по същия въпрос детето странно си клатеше главата
От това, което прочетох тук и това което им казаха лекарите във Варна - няма място за притеснение и ще го израсте.. явно не е рядко срещан проблем

# 69
И ние се стряскаме на сън. Особено през деня като изтракам с някоя тенджера например и Али разперва ръцете и на няколко пъти се разревава истерично... Но и аз като я погаля по главичката и й кача нещо нежно се успокоява и заспива. Днес споделих това с педито и тя каза, че най-вероятно ни е чувствително момичето. Още било рано за рахит, чак към края на 3-тия месец можело да се различи (че нали това стряскане било характерно за рахита).  Confused
А иначе за месец сме наддали 1 кг. и сме пораснали с 4,5 см.!   smile3501
Аир-че, не знам дали прочете предишния ми постинг, в който ти обясних защо пентаксима ни излиза 53 лв. Днес оставих пак 53 лв. на Рашкова, за да ми вземе тя ваксината. Тя я взема директно от вносителите, затова е с 10 лв.по-евтино. Ако искаш обади й се и я попитай. Thinking Иначе наистина не се притеснявай за яденето от шише. Аз на Али много пъти й давам изцедена кърма от шише Авент с биба 1. Тази събота даже отидохме с мъжа на купон и оставихме щерката на майка ми. В нейния фризер си държа бурканчета с кърма. Тя размрази едно с 120 мл. и Али го изяла всичко и останала гладна, после майка размразила още едно с 60 мл., тя изяла и него и пак продължила да мрънка. Изобщо много непослушна се оказа нашта щерка. Ама майка не ми се обажда, ами 4 часа се занимавала с нея. Аз като отидох и само като я гушнах и тя заспа... Та, мисълта ми е, ако оставяте на някой да храни бебетата, то най-добре пригответе повечко кърма, по-добре е да остане, отколкото да не стигне... Аз сега цедя по 170 - 180 мл. Цедя, бутилирам, надписвам и замръзявам!!!  Crazy Луда работа... Mr. Green
Също така да се похваля, че при биенето на Пентаксима Али само леко проплака и после заспа и си пресрочи яденето с 2 часа! Засега няма температура или някакви други признаци... Все още съм малко на тръни, де...
Ели_гу, мисля, че днес те видях с татито и Криси пред кабинета, ама пусто не бях сигурна ти ли си, или не, та ме досрамя да почна разговор...  Blush
За килограмите +10 съм и не мърдам... Sad ама половината май са се средоточили в бюста - bombs
Ами това е от нас, лека нощ и сладки сънища на мамите и на малките сладурковци!!!  Hug

Мишка, не се притеснявай така предварително. Първо засега това е само предположение, пък и те децата се научават да правят нещо, пък после друго, а първото го забравят. Сигурно нищо притеснително не е!!!

# 70
Ей ме да докладвам: Днес сложихме Пентаксима и до момента Кристиян я прие много добре. В кабинета си поплака малко докато тръгнем, но от тогава е много послушно дете. Значи след 15.30 до 20.00 ч.сме обикаляли магазините заедно с него, а то доброто детенце слуша през цялото време Laughingпу-пу...Иначе сме 60см и тежим 5.200кг, от предишната консултация до сега /малко повече от месец/ сме наддали 0.650кг, за което съм много доволна.
Е еех, детето наддава по 0.650, а майка му по 1.650 Embarassed В тоя дух да кажа на Криси-абе жена ,от къде ти хрумна, че си била дундеста-не си-в болницата беше малко цицеста, а на изписването дори наперена Laughing...КалиМа, в мое лице имаш яка конкуренция-плашат се неплашат мамите - това е, аз не съм качила 20 кила през бремеността, ама стартирах дунда и откакто кърмя си наддавам "скромно" и съм около 95-те... Embarassed
за корема-още си имам като в 6-тия месец, а линията още не е избледняла. А за фитнеса-навита съм, но като си помисля, че хората ще изпопадат като ми видят фигуратааа...снежанка и половина newsm78така ли беше Херке?
за кошмарите на бебчетата-и ние пищим спейки, но дали е сън или болка я от колики или нещо друго? То като си помисли човек, какво е видяло бебето че и да сънува кошмар-най-много, че му спират "манджата"...
за болката в гърба-май от болницата си я имам и горе между плешките боли, но може и да е от кърменето. На мен специално позата ми е неудобна...
Хайде, чао .Утре съм на работа за втори ден.В събота всичко мина идеално-оставих кърма на бебо и си взех помпата в офиса, да видим тоя път.
Лека нощ за сега, че едва гледам!

# 71
Sa, ами да видяхме се, но и аз не бях сигурна момата преди нас или тази след нас е Али, но сега разбрах...Даже преди да влезем разправях на мъжа ми, че още една майка от форума е при Рашкова и днес е с нас на ваксина.

Мише, и ние сме така, т.е. незнам как е при вас, но като гушна Кристиян си върти главата на ляво и дясно-все едно оглежда/така си мислех до скоро/. Една приятелка ми каза, че било от рахита.  Всяко дете си имало рахит, както жълтеницата след раждане, а въртенето на главата значи че още не е минал/в книгата на един български професор беше, ама кой newsm78/. Уф, май нищо не ти обясних, но не се шашкай.Сигурно звуча несериозно, ама...след като педито опипва главата и казва, че си е добре...

# 72
eee, tykmo vi iz4etoh i ha da pi6a, ama ne. S nov notebook sym, nali bqh psala 4e staria se bygqsa...ta sega o6te ima kup ne6ta da se instalirat- blablablaa.

6te p6a kato ima phoneti4na,4e na BDS ne moga  Blush

# 73
И ние се стряскаме   CryЗабелязах , че както си спи изведнъж си вдигне ръцете нагоре, разпери пръстите и започва да пищи. Като отида до него, в очите му направо ужас намирам. Като го погаля се успокоява.
 Sunglasses Свекито това го видя и си науми, че детето е урочасано. Grinning Ходила при една бабишкера в тяхното село да "бае" вода. Та...аман-заман, разреших й да му извием очичките с нея. Или си въобразявам, но след това, колкото и да не ми се вярваше, това стряскане май не го видях.
За клатенето на главата Като го вдигна на рамо, често си мята главата наляво, надясно. Все съм се питала на какво се дължи това.
Но четох , че и стряскането и мятането на главата боло уж симптом за рахит.
Педито като му пипне главата все казва, че всчико е наред, но знае ли човек...

# 74
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
Освен дискотечно бебе си имаме и ранобудно петленце. Ради ми се буди между 5.30 и 6.30ч всяка суртин. И така сега гукаме, смеем, се, играем с играчките в леглото.
Са, да, рабрах за ваксината. Ели гу ми се обади. Днес ще се видим с Рашкова, да уточним дали ще може да си набавим от нея Пентаксима за този месец (сега на 27 ще ни бият 2-рата инжекция) иначе за януарската и ние ще платим само 53 лв Grinning    Hug за мерките на Али.
МамаЗдравка, положително и моята така ще каже, че е урочасан Laughing. Тя още като му видя първата снимка и праща смс да съм го водела да му баят, че бил много сладичък и лоши очи да не го урочасали #Cussing out. Аз пък и писах да не ме занимава с глупости Grinning
А това за стряскането и рахита не го знаех Sad, иначе нямаше да пиша такива глупости (може и да не е глупост, де  Wink), че сънува кошмари. Иначе и аз съм чувала, че всяко бебе изкарва някаква лека форма рахит. Дано нямаме, ще видим на 27.12, когато ни е консултацията за третия месец.
Ехее, моят синковец заспа самичък, явно се умори от играта Simple Smile. Отивам и аз да го последвам. Чао, до после!

Общи условия

Активация на акаунт