СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 17

• 49 823
  • 799
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте. Стойност на кръвен тест 163.00 на 28 ден от цикъла как ви се струва? Нередовен ми е като последния месец дойде на 36 ден. След 2 дни ще пусна нов тест.
Излезе и втория резултат 494.00
Всичко наред ли е според вас?
От други тестове има ли нужда?
Прогестерон изследвах 138.00 nmol/L ( първо тримесечие от 35 до 141 ). Висок ли е , почти до горна граница е, опасно ли е ?
Днес пуснах нов ЧХГ и е 4975.00. Последния беше на 4.05 - 494.00. В понеделник бях на лекар и ми каза, че е рано още и искаше да пусна нов ЧХГ. Дали вървят добре нещата?

# 631
MamaKika,
Ето един мн хубав калкулатор ☺
https://www.kukuzya.ru/ia/hcg

# 632
MamaKika,
Ето един мн хубав калкулатор ☺
https://www.kukuzya.ru/ia/hcg
Благодаря! Изглежда нормално, въпреки че не е оптимално.

# 633
Здравейте! Включвам се отново, докато си чакам часа за преглед на 16 Май. Имам притеснения за многоплодна бременност или друг проблем:

- 02.05 (12 дни след доказана овулация) - ЧГХ 143

- 04.05 (14 дни от овулация, ден за менструация) - ЧГХ 304

- 06.05 - ЧГХ 761
- 11.05 - ЧГХ 5846.83 (7 дни закъснение)

Благодаря ви за мненията! 🍀

# 634
  • София
Всичко е наред, до последния, който може и да е сбъркан. Случва се понякога. Повтори пак след 2 дни и си запиши час за преглед. Там ще се види един или два плодни сака.

# 635
Здравейте! След днешния преглед отново нищо не се видя. Нито в маткта, нито извън нея. Каза ми, че заради нередовният цикъл, който имам, е възможно да съм забременяла по-късно. Не иска да пускам ново ЧХГ, а отново на преглед във вторник. Лигавица също не се вижда.. Може би ще даде медикаменти за предизвикване на менструация, но ще се уточняват след вторник нещата.

# 636
По-добре си пуснете ново ЧХГ. Изключително важно е да се разбере дали се покачва нормално, бавно или намалява вече. С тези стойности и нищо в матката, може да се касае за извънматочна бременност, не е добре да се чака до вторник.

# 637
Според мен посетете друг лекар. При тези стойност на ЧХГ трябва да се визуализира сак в матката. Освен това не мога да се съглася с препръката да не се пуска ново ЧХГ и да се предизвиква цикъл.

# 638
По-добре си пуснете ново ЧХГ. Изключително важно е да се разбере дали се покачва нормално, бавно или намалява вече. С тези стойности и нищо в матката, може да се касае за извънматочна бременност, не е добре да се чака до вторник.

Благодаря. Като цяло имам доверие на тази АГ. Каза, че няма данни за извънматочна...

# 639
Но няма данни и за вътрематочна, а според ЧХГ бременност има. Без значение колко късна е била овулацията, при тези резултати, вече би трябвало да се види нещо.
Ако пуснете ново ЧХГ и се е удвоило, то всичко ще изглежда наред за момента.
Ако е започнало да спада от последното, то значи бременността приключва.
Ако се увеличава, но бавно, то има голяма вероятност да е извънматочна.
Днес, ако правилно се увеличава ЧХГ, е трябвало да бъде около 2000 и да се види вече сак.

# 640
  • София
Аболютно подкрепям Pistachio, ЧХГ трябва да се проследи задължително. Още повече щом лигавица не вижда това говори за проблем. Съвсем добронамерено даваме този съвет. Ако стойността пада е ок.

# 641
Послушайте, какво Ви казват момичетата тук. Вие може да му имате доверие на АГ, но да не Ви изпусне. Прекалено категорично твърди, че няма данни за извънматочна, при положение, че ЧХГ Ви нараства бавно.

# 642
Да пуснете ЧХГ още 1 път не вреди, също не вреди и да потърсите още 1 мнение. Казвам Ви го като някой, който имаше доверие на АГ  защото първата бременност там я следих и беше ок всичко, но август като отидох ... С две думи изпуснаха нещата много яко и сегашната бременност също щеше да е изпусната ако бях решила да се следя там.  Една кръвна проба отгоре и още 1 мнение само ще Ви помогнат да се изяснят нещата навреме.

# 643
Повечето тук сме си изпатили от прекалено доверие към АГ.

# 644
Искрено благодаря на всички ви!
След като писах сутринта, следобед направих второ мнение. Беше същото- няма имплантиране никъде. Пуснах и ЧХГ, паднало е на 250 (сега хем се радвам, че не е по-лошото извънматочна, хем ми е тъжно, че опита е неуспешен).
Вторият АГ ме посъветва, ако ЧХГ е паднало(най-вероятно се касае до биохимична бременност) да изчакам до 2 седмици менструация, а ако не настъпи - кюртаж. При първия АГ съм във вторник, предполагам, че ще проведем същия разговор.
Изключително много ви благодаря на всички за включванията. Пазете се, бъдете щастливи и успешни в начинанията си и повече успешни и здрави бременности!

Общи условия

Активация на акаунт