СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 17

• 49 917
  • 799
  •   1
Отговори
# 210
Много съжалявам за случилото се. Дали може да споделиш в коя седмица спря да се развива бебчето?

Аз съм с дълъг цикъл и винаги ЧХГ стойността ми е била в долната граница, и с 1та, и с 2та бременност. Следях я как нараства и бях спокойна, защото се вдигаше тройно поне.

Първата бременност беше успешна, просто по-късно се видя сакче, ембрион и пулс, заради късната овулация. Втората вървеше добре, но спря да се развива и завърши с кюретаж. Но проблемът не беше в ЧХГ стойността, откри се, че имам тромбофилия.

Според мен не се тревожи, а изчакай прегледа.

Надявам се всичко да е окей!

# 211
Здравейте,дали има бременност?И според вас в коя седмица съм,благодаря предварително за отговорите!

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 17:00 от Niya.Pavlova

# 212
  • София
Здравейте,дали има бременност?

Да, има

# 213
Moni, прегледът, на който се установи спирането на развитие беше почти в 10 седмица. Ембронът отговаряше на почти 7 седмица.

Надявам се при теб нешата да се развиват както трябва!

# 214
Здравейте,дали има бременност?И според вас в коя седмица съм,благодаря предварително за отговорите!

Пребройте си седмиците от последния цикъл и ще разберете в коя сте.

# 215
Niya, за най-лесно напиши в Google - "калкулатор на термин" и като въведеш датите, ще ти покаже всичко. Simple Smile

# 216
Здравейте, нова съм и се нуждая от подкрепа и евентуална помощ.
На 30г. нямам бременостти до сега, последният ми МЦ беше на 04.01., след съмнение от моя страна  (напрежение в гърдите и болки в кръста 1 седмица) си направих тест за бременност няколко дни преди Ц. Тестът беше с бледа 2ра черта.
1 ден имах закъснение и от мисли и притеснение посетих гинеколог. След прегледа, той не успя да види нищо, но ме изпрати на кръвен тест. ЧХГ-то ми на 03.02 е 467,4.
Трябва ли да се притеснявам или е прекалено рано, за да се види нещо?

# 217
Според мен е прекалено рано. При мен при последна менструация на 06.10 се видя сакче чак на 30.11 с пулс. Simple Smile

Здравейте, нова съм и се нуждая от подкрепа и евентуална помощ.
На 30г. нямам бременостти до сега, последният ми МЦ беше на 04.01., след съмнение от моя страна  (напрежение в гърдите и болки в кръста 1 седмица) си направих тест за бременност няколко дни преди Ц. Тестът беше с бледа 2ра черта.
1 ден имах закъснение и от мисли и притеснение посетих гинеколог. След прегледа, той не успя да види нищо, но ме изпрати на кръвен тест. ЧХГ-то ми на 03.02 е 467,4.
Трябва ли да се притеснявам или е прекалено рано, за да се види нещо?

# 218
Чхг е много добре. След две седмици ще се види много добре на ехограф. Просто изчакайте. Честито ще ставате майка!

# 219
Чхг е много добре. След две седмици ще се види много добре на ехограф. Просто изчакайте. Честито ще ставате майка!

Благодаря ви за отговора, малко по-спокойна съм.  Но ме мъчи и още един проблем. От една седмица насам съм със страшна кашлица с храчки, чак на момент ме боли главата от кашляне. Не пия никакви медикаменти от съображение за сигурност, но в началото преди да направя теста пих грипекс макс и си правех гаргара със сода, сега съм спряла всичко .
Какво мога да ползвам за да облекча кашлицата и да се справя с нея ?

# 220
Попитайте за билков подходящ сироп при бременност или за инхалации с физиологичен разтвор, но само след консултация, не съм сигурна дали са подходящи в начална бременност.
Иначе на мен ми помагаше постоянното смучене на Лукчета, чай от лайка с много мед.

# 221
Хомеопатията е ок при бременност- осцилококцинум, парагрип, хомеовокс на боарон.  Също така на Хималая за смучене кофлет много помага.  Тях ги има и в аптеките и в ДМ/ Лили.  Отделно чай от корен джинджифил (обелва се и не нарязва на ситно, във вряща вода се запарва за 15-20 мин) с лимон.

# 222
Здравейте! На 02.02 - ЧХГ 59, на 04.02 - 94.95.
Нормално ли е това нарастване? На 02.02 изследването беше към 10ч., а на 04.02 - в 8ч.

# 223
Нормално е.

# 224
Здравейте! На 02.02 - ЧХГ 59, на 04.02 - 94.95.
Нормално ли е това нарастване? На 02.02 изследването беше към 10ч., а на 04.02 - в 8ч.

При какво закъснение е това ЧХГ?
Смята се, че ако се удвоява на 72 часа е нормално, но аз бих пуснала още веднъж след 48 часа, за да се види как се движи.

Общи условия

Активация на акаунт