Кога свършва младостта?

• 25 751
  • 521
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Хахах, всички така - аз и с едно чувство на благоговение пред Филомена, че с три и е по-лесно.

# 316
  • France
Ха-ха, няма да стигна до 3 (бройката). Всъщност възможно е да стане по-леко ако най-голямото хлапе е на възраст да помага достатъчно. Познавам две-три фамилии ултра католици с от 5 до 8 деца. В един момент те сами се гледат.

# 317
Неизвестна16, най-вероятно като поотраснат децата, ще "избухнеш" и няма да се чувстваш точно така. Не може млад човек да не иска модерни неща. Ако не ги искаш сега, ще ги искаш на 37, пак ще си млада и тогава.
Не важи за всеки. Аз на 20 станах майка, на 25 бях с две деца. В момента съм на почти 42. Децата отгледах и беше огромно удоволствие майчинството за мен. Интроверт съм до мозъка на костите си, обожавам да си стоя вкъщи с книгите и котето или да се разхождам на природа сама или с мъжа ми. Никога не съм обичала да “избухвам”. Шумните събирания и компаниите ме изцеждат, дискотеки не понасям, безсмислено събиране с хора за small talk - също. Имам няколко приятелки - от училище, от университета и от работите. Обичаме се безкрайно, но ми е достатъчно да се видим веднъж на няколко месеца, а междувременно да си пишем. Те си ме знаят, каква съм и са Ок с това. Не е до възраст и до свободно време. Просто не всички намират “избухването” за удоволствие. За мен си е мъчение всякакво социализиране. Simple Smile)

# 318
Елиза 123, заповядай в интровертската тема. Simple Smile

# 319
Елиза, сигурно е така, но ако си екстроверт ще искаш да наваксаш избухването. Аз виждам и приятелките си с бебета, на почти 30 са и като има повод да се видим гледат да идват и на барове, ако има кой да гледа бебето. Нуждата от комуникация е различна при всеки.

# 320
  • София
Аз съм някакъв смесен тип. Мога да си седя кротко и тихо вкъщи, да си гледам децата... В същото време имам нужда от общуване с хора и излизане поне веднъж месечно. И пътувания! И секс!

# 321
Е сексът какво общо има с излизането? 😀

# 322
  • в сърцата на децата <3
Е сексът какво общо има с излизането? 😀
Е в някои случаи има 😁 Когато трябва да си свалиш нещо за тая цел...

# 323
  • София
Е какво пречи да си излезете заедно, пък после да се приберете и да се хвърлите в леглото? Като младежи...

# 324
Лично мнение е че младостта не е въпрос на години, а на усещане.
Отива си, когато ние самите я пуснем да си ходи.
Това е отговора на въпроса.

# 325
  • Далечният изток
Същото съм писала в тази тема преди 20 страници и точно преди месец, ама добре, няма проблеми.. Grinning

# 326
На 42 г. съм. Чувствам се чудесно. Не мисля да остарявам скоро Simple Smile
Аз също съм интроверт. Имам точно 2ма приятели (съпруг и съпруга). Дискотеки, купони, шумни тържества не са за мен. Повече ми харесва да мълча и да слушам разговора на другите. Ако имам какво да кажа тогава се обаждам.
Обожавам хобитата си: планинско колоездене и видео игрите. Случва се заедно да играя с децата или да им давам съвети за някоя игра. В гората съм сама, защото нито те, нито съпруга ми искат да карат.
Според мен младостта свършва когато ние ѝ го позволим. Годините са просто цифра. Някои 30 годишни са като стари, сбръчкани душици, без живец, без желание за каквото и да е. На работа имаме едно такова 27 г., което няма желание за живот, да се учи, да живее и да се радва.

# 327
До 30 години младост, 30-60 средна възраст и от там старините

# 328
Всеки си има собствено усещане за нещата. Не на всеки генът и животът протичат с еднакъв ход и затова някои 40-годишни се чувстват като на 20, а други като на 60. А трети пък точно на 40. Най-общо погледнато и лично усетено имат значение физическата кондиция, здравето, репродуктивните способности. Загубите, успехите. Резките върхове и спадове. Кризите.
Конкретно при мен някъде към 35- 40 се появи чувството, че вече не съм онова момиченце. Няма да навлизам в подробности защо, но някои загуби определено събарят и състаряват, а и когато докторите не са достатъчно тактични, за да ти обяснят как на 40 някои неща гарантирано ще са проблем...колкото и да не ти се ще да го вярваш, като чуеш 50-тина пъти, вече започваш да вярваш в него.
Така че, аз лично не бих подходила с насмешка, слушайки свой връстник как се изживява като по-стар. Не знаеш винаги кой през какво е минал и как това е променило мисленето и себеусещането му.

# 329
До 30 години младост, 30-60 средна възраст и от там старините
Това е на теория така, ама на практика по съвсем различен начин стоят нещата. В друга тема писах, че мъжа ми остана без родители малък, наложи му се много бързо да порасне. Няма време за младежки изяви. Живота някак вече го е белязъл.
В обкръжението си имаме приятели на по 30-35г, живеят при мама и тати, за нищо не мислят, има и някои малко по самостоятелни. Много са далеч от средната възраст.

Общи условия

Активация на акаунт