Кога свършва младостта?

• 25 778
  • 521
  •   1
Отговори
# 195
  • Далечният изток
0ла...?!

# 196
Фалшиво позитивното, може да е начин да се издърпаш от нищото.
В началото насила, а после да са само позитиви.

# 197
  • София
Тангра, в момента влизаш в спам. Не е това смисълът на темата.
М, не. Описваните типажи от мен са същите при които "младостта е свършила". И вместо мечти, желание за себепознание, себеподобрение, самоусъвършенстване имат его.
Освен това, отговарях на въпрос.
Но, знам, че съм ти неприятен по принцип. Игнор няма ли.

# 198
Сега, когато пиша в темите, наричам сина си " младеж". Ясно е, че аз не съм млада.
Предполагам, че след две-три години и за него няма да използвам това обръщение.
Някъде там приключва младостта - 23-25г.

# 199
И какво идва след това?

# 200
Стига бе.  23-25!  Млад си до поне 50.
Състояние на духа и грижа за опаковката.
Изпитано.

# 201
Да, бе, 50. Кажи го това на някои 20-25 годишни Grinning
"Илли-белли", не претендирам за точно писане и произношение, но на турски значи "петдесет си личат". Sunglasses

# 202
При всеки различно свършва младостта.Познавам жена на 25год. облича се и държи се като бабичка.Отделно,че в лице прилича на 35-37год.Движеше се с по-възрастни от нея мъже,компании.Очевидно вижда,че нещо не е наред и не е свежа по дух като връстничките си и не я ухажват млади мъже.Последно се събра с 17години по-възрастен от нея мъж с побеляла косица и болежки.
Може и да е банално,но приказката,че младостта е състояние на духа е абсолютно вярна.както стана дума по-горе,ако и опаковката е запазена-Супер!

# 203
Да, бе, 50. Кажи го това на някои 20-25 годишни Grinning
"Илли-белли", не претендирам за точно писане и произношение, но на турски значи "петдесет си личат". Sunglasses

20-25 годишните мислят, че времето е безкрайно. Наивници.
След 20-25 години ще си дадат сметка, че годините са минали като миг.
Злорадствам Smiley

# 204
  • София
Според Джоузеф Пилатес младоста свършва на 70г. След това тялото почва да старее

# 205
За кое се пита? За младостта на духа ли? Когато горният въпрос (в заглавието) почне да ни депресира. Аз не съм забелязала такова нещо, следователно съм млада. Тялото остарява, разбира се.
Защо по-дяволите на 50 трябва да се сравнявам с 20 годишни? Аз за себе си съм доволна, че имам всичко, за което едно 20 годишно тепърва ще се блъска и имам достатъчно време да си поживея. Само това има значение. Другото е бошлаф работа!

# 206
Когато започне да ти се образува корем, без да си си променил навиците Wink
А сега сериозно...

Когато осъзнаеш, че вече нямаш хоризонт (в оставащи години) да направиш наново/по-добре неща, в които си сбъркал. Грешните житейски избори.
Когато останеш без половинка на възраст, от която нататък можеш в най-добрия случай да бъдеш нечий голям компромис. Заместител на това, което е могло да бъде. "Вторичният пазар". Мразя сравненията с пазар, но са масови.

И понеже идва Новата година...не очаквам нищо хубаво. Нямам надежди. Предполагам, че и това е част от остаряването.

# 207
  • Далечният изток
Ми те някои са така и на 20... Да пази Господ!

# 208
Ми те някои са така и на 20... Да пази Господ!

Когато са на 20, е субективно и затова може да се промени. От едно време нататък става обективно. Така разбирам остаряването.

# 209
  • Далечният изток
Никога не е субективно що се отнася до конкретен човек. Според мен си е манталитет и разбирания.
И на 20, и на 50 все ще са с подобни настройки, това си е до човек. Макар че човек се променя винаги към по-добра версия уж...

Общи условия

Активация на акаунт