Кога свършва младостта?

• 25 777
  • 521
  •   1
Отговори
# 210
Точно в хоризонта е драмата.
Младият, на 20, и да е оклюмал/отчаян/дебел, самотен, има много години пред себе си, да промени тези неща.
На 60+ какво може да те очаква, освен болести и несполуки в личния живот. Няма я тръпката от нова любов, страст, привличане. Телата са деформирани, съзнанието обременено от житейския път и различните събития по него. Няма я невинността, любопитството, всичко е видяно, всеки нов човек се гледа под лупа, повечето дори нямат нужда от компания. Абе изобщо не е същото.

# 211
  • Далечният изток
Да де, ама кой очаква на 60 тепърва пеперуди, любови, тръпки, невинност?!
Все пак трябва да си знаем мястото и възможностите. Важното е да живеем в хармония, клише ама си е така. В хармония с възрастта. Да си остарял не е чак толкова страшно.

# 212
На 60+ какво може да те очаква, освен болести и несполуки в личния живот. Няма я тръпката от нова любов, страст, привличане. Телата са деформирани, съзнанието обременено от житейския път и различните събития по него. Няма я невинността, любопитството, всичко е видяно, всеки нов човек се гледа под лупа, повечето дори нямат нужда от компания. Абе изобщо не е същото.

Не е същото, но не е и по-лошо, поне докато можеш да се самообслужваш и си с всичкия си акъл. Тоест докато си независима и можеш да живееш достойно. А дали ще си обременяваш съзнанието е въпрос на избор.
Иначе има и какво хубаво да се очаква - внуци, дай боже всекиму. Нима не е тръпка да наблюдаваш как растат и се развиват, при това леко отстрани, без лична отговорност?

# 213
Точно в хоризонта е драмата.
Младият, на 20, и да е оклюмал/отчаян/дебел, самотен, има много години пред себе си, да промени тези неща.

На теория, да. На практика има хора, които само се оплакват от проблемите си, но не търсят решение, с години откарват все така. Всъщност никога не знаеш какъв точно хоризонт имаш пред себе си и колко години ти остават, но според мен "няма за кога" е само оправдание да не действаш. Така че съм склонна да се съглася, че настройката е важна. Пораженческото мислене не ти прави услуга независимо на колко години си.

# 214
Майка ми е на 61 и остана сама. Ясно е, че за нея младостта е свършила. Тя и на 40 казваше, че е стара. Една меланхолична и вечно тъжна натура е.

Нейната сестра, леля ми е само с една година по-млада. На пръв поглед на тези години разлика от 1-2 години не би личала.

Но разлика има и е огромна. Леля ми грее и цъфти. Буквално годините не може никой да й даде. Не и повече от 50! А като беше на 50 помня погледа на мм, който на рождения й ден осъзна тя на колко е години. Мислел, че е на 40!

Но майка ми и леля ми имат тотално различен мироглед. Според мен това много влияе.

# 215
В последните 1-2 години предпочитам компанията на 60 + жени. Не се говори за пари, болести и несгоди. Не чувам - “не мога”, “нямам време”, “искам спокойствие”. Младите ми приятелки са вечно напрегнати ,тъй не растат те деца, бре!
Младостта има много лица
Наздраве!

# 216
  • в сърцата на децата <3
Кога свършва младостта? Когато цинизма на опита замени розовите очила на невинността.

При всеки различно свършва младостта.Познавам жена на 25год. облича се и държи се като бабичка.Отделно,че в лице прилича на 35-37год.Движеше се с по-възрастни от нея мъже,компании.Очевидно вижда,че нещо не е наред и не е свежа по дух като връстничките си и не я ухажват млади мъже.Последно се събра с 17години по-възрастен от нея мъж с побеляла косица и болежки.
На 20 имах връзка с 19 години по-възрастен. Не съм изглеждала на 40, но той също нямаше нищо общо с горното описание 😂 Изобщо на около 40-50 мъжете могат да бъдат супер секси, не знам защо масово се смята, че на тази възраст са шкембати чиченца.

Не разбирам защо хората се страхуват да остареят. Това е привилегия, която мнозина нямат...

# 217
  • София
Много точно, снежно ангелче! По-добре не може да се отговори.

# 218
Абе не знам ама аз скоро осъзнах, че след още само две години и ще си лягам с 40-годишен чичак Joy ще видим...

# 219
  • в сърцата на децата <3
Абе не знам ама аз скоро осъзнах, че след още само две години и ще си лягам с 40-годишен чичак Joy ще видим...
Аз след 3, но пък ще си отмъстя, като и той ще си ляга с 40 годишна "лелка" 😂😂😂

# 220
Боже, как сте убедени кой с кого ще ляга след 3 години Simple Smile Аз никога не гледам чак толкова напред в бъдещето.

# 221
  • София
Младостта в най-чистия ѝ смисъл свършва около Христовата възраст някъде - 33. Аз горе-долу така си го представям и така го наблюдавам по околните.
После идва зрялата възраст. И продължава докъм 60-65, че и нагоре, тук вече много зависи от здравето и духа на човек. Има един благ и плавен преход между "зрял човек" и "възрастен човек" някъде около 50-те. Но и "възрастен човек" не е стар човек. Старостта вече е съвсем друго - стойката на човек се променя, начинът, по който си държи главата, разбира се и очите. 
Някои мнения тук са все едно имаме два периода - млад до дупка, иху-аху, 40 е новото 20 и т.н., и в един момент от дансинга директно грохваш и поемаш към хосписа. Но всъщност плавно се случват нещата в живота, то и младостта не е една и съща и непроменима. По един начин си млад на 17, по друг на 25, по трети - с наближаването и прехвърлянето на 30-те. И т.н.

# 222
Е как без надежда?
След 3 с чичак , а след 13 с дядо 😉не всеки има тази привилегия.

# 223

Grinning Хахаха, Мая, с глас се смея. Ами то и аз съм на същото положение. А той пък ще ляга с 30 годишна мацка... бива ли? Grinning

# 224
Младостта в най-чистия ѝ смисъл свършва около Христовата възраст някъде - 33. Аз горе-долу така си го представям и така го наблюдавам по околните.
После идва зрялата възраст. И продължава докъм 60-65, че и нагоре, тук вече много зависи от здравето и духа на човек. Има един благ и плавен преход между "зрял човек" и "възрастен човек" някъде около 50-те. Но и "възрастен човек" не е стар човек. Старостта вече е съвсем друго - стойката на човек се променя, начинът, по който си държи главата, разбира се и очите. 
Някои мнения тук са все едно имаме два периода - млад до дупка, иху-аху, 40 е новото 20 и т.н., и в един момент от дансинга директно грохваш и поемаш към хосписа. Но всъщност плавно се случват нещата в живота, то и младостта не е една и съща и непроменима. По един начин си млад на 17, по друг на 25, по трети - с наближаването и прехвърлянето на 30-те. И т.н.
Ох, разгеле!

Общи условия

Активация на акаунт