Странни готварски рецепти, на които сте се натъквали

• 16 220
  • 138
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Някога, доста отдавна, моята баба слагаше есенна сурова туршия с всичко  от градината.Най- любими ми бяха краставиците, леко лютиви. Имаше в нея и люти чушки и малки неузрели динчета, попски круши( зимен сорт), зелени домати и всичко, каквото е имало по това време.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 15:54 от Bqla breza

# 121
  • Банско
Най-странните рецепти, които съм виждала са на Американците. Те обичат всякакви мазни бъркочи. Например: Макарони със картофи, отгоре кюфтета от бъргър с резън кашкавал, полято с кетчуп, барбекю и майо.  Също така видях една рецепта на суши със шунка. Направо ужас ....

# 122
Някога, доста отдавна, моята баба слагаше есенна сурова туршия с всичко  от градината.Наи- любими ми бяха краставиците, леко лютиви. Имаше в нея и люти чушки и малки неузрели динчета, попски круши( зимен сорт), зелени домати и всичко, каквото е имало по това време.
Баща ми още ги прави тия неща. Буквално каквото има по него време останало за обиране - узрели или неузрели, на туршия според него всичко става. Домати, чушки, дюли, круши, по някоя ябълка ако е много неузряла, зеле, моркови, карфиол, мънички дини дето не са имали време да пораснат, наскоро май и парче пъпеш извади гордо от някой от големите буркани... сигурно пропускам нещо, а и те не са винаги едни и същи неща а според каквото има.

# 123
  • София
Най- интересното беше, че туршията се слагаше в една глинена  делва, за съжаление изгубена във времето. Дали в наши дни нещо се прави в делви?

# 124
Който има такава, защо не? Няма вече и толкова да ги правят, а и голям буркан поне за мен е отвсякъде по-лесен за боравене. И се вижда много добре дали е хубаво измит, което лично аз предпочитам. При родителите ми действат или в 3-литрови буркани, или в малко дървено каче, или в голяма каца Grinning Тук-там и по някое пластмасово бидонче но по-рядко. Имаше по едно време и огромни стъклени буркани май по 10 литра дето са си делва отвсякъде ако питаш мен. Но явно предпочитат 3 литровите че са по-лесни за боравене, онези си тежат. Прабаба ми навремето в глинени съдове си е правела, тогава това е било по-достъпно.

# 125
  • Deutschland
В Германия ядат сурова кайма, намазана на филия хляб. Не бих го и погледнала.

# 126
съвсем прясна и с подправки.
а и суши щом ядем ...

# 127
съвсем прясна и с подправки.
а и суши щом ядем ...
E, как - суши И сашими и стек тартар! От всичко по много и то с кеф! Но без хляб!

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 18:52 от Agent Provocateur

# 128
  • Mediterraneo
В Германия ядат сурова кайма, намазана на филия хляб. Не бих го и погледнала.

Майка ми не даваше на татко да приготвя кюфтета, той изяждаше половината кайма в суров вид.

# 129
Моят е същият, само че той идва и си "краде" независимо кой ги приготвя Grinning

# 130
  • София
В Китай е деликатес да си хапнеш пържена тарантула, забита на шиш!
У нас се приготвят баници, не толкова, че са странни, колкото че не са познати и рецептите им не са масово разпространени, например тези с тахан, с булгур, с тиква и кестени (и трите са сиропирани).

# 131
Сладки курабийки с фъстъчено масло и кисели краставички

https://recipes.fikabrodbox.com/peanut-butter-and-pickle-sandwich-cookies/

Сладки курабийки със 3 супени лъжици горчица

https://plochman.com/recipes/spiced-mustard-cookies/

Сладки курабийки с кисели краставички в тестото

https://emmascakestudio.com/cookies/sweet-and-salty-pickle-cookies/

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 11:27 от Dresly

# 132
  • София
Курабийките с горчица са не повече странни от сладкиша с майонеза, който е популярен тук във форума.
А за киселите краставички не знам. Яла съм немски, беха много сладки за моя вкус.

# 133
Едно от най-любимите ми неща за ядене е препържена до златисто кожа - свинска, пилешка, агнешка, абе всякаква.

# 134
  • София
Оххх, сега откъде ще търся кожа по нощите!!!
Направо ми се напълни устата. Sad

Общи условия

Активация на акаунт