На море в Турция - тема 77

• 71 152
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Simple Smile
Ами... предполага се, че е по-официална обстановката, обслужват те сервитьори, обикновено а-ла карт е специализиран в конкретна кухня...
Но ми се е случвало, след посещение в азиатски, приятели да си дояждат в основния Simple Smile

Ами идеята на а la cartе ресторанта е да имате персонализирано обслужване от сервитьор и да си избирате храната, която ви носят  от меню. Т.е. да бъде (уж;))) по-изискано. Има (пак според това, което съм чела) тематични дни - италианска, мексиканска кухня и т.н.  Абе да ти доставят уникално усещане в духа на така модерните теории за потребителското преживяване. Това е идеята.
Но също съм и чела мнения, че някъде си храната в а ла карт ресторанта била от олинклузива. Но не казвам, че навсякъде е така.  Също така някъде се плаща това - напр. 10 евро. По принцип стараят се хората и смятам, че успяват да предоставят едно хубаво преживяване с тази опция.

# 211
  • Beyond the Frontiers
Като човек от бранша - за мен си е пълен майтап. Ама хората го харесват...и се смята за уау екстра.

С изключение на някои хотели от много висок клас, където в италиански/азиатски/арабски ресторант ще получите наистина абсолютно оригинално обслужване и хранене...другото е просто чесане на егото на масов турист.

Мардан палас твърдят, че внасят всекидневно продуктите за италианската им кухня от Италия. Плюс, че част от готвачите са такива от ресторанти с Мишлен звезди....Е цената в случая го покрива.

# 212
  • Варна
При почивката за Нова година имаше 2 ала карт ресторанта. Единият стек Хаус. Мъжете ходиха. Рибай стек, Т Бон стек. Казаха, че било много вкусно. Баклава пред тях я отваряли слагали вътре сладолед и после с някакъв голям нож я нарязали, пред тях , на масата.

# 213
  • Beyond the Frontiers
При почивката за Нова година имаше 2 ала карт ресторанта. Единият стек Хаус. Мъжете ходиха. Рибай стек, Т Бон стек. Казаха, че било много вкусно. Баклава пред тях я отваряли слагали вътре сладолед и после с някакъв голям нож я нарязали, пред тях , на масата.
Разбира се, че има и добри примери...
Ама в масов all inclusive хотел...някак ми е странно, когато това е водещо при избора на хотел.

# 214
  • Варна
Та какво ще ни даде а ла картът като преживяване, което няма да го има в другите ресторанти?

трябва да бъде доста маловажно в доводите за избор все пак е няколко часа в една от вечерите
има съвсем неоправдани , вместо да си мръднете трътката - сервитьор ви сервира нещо от меню което се оказва от тавите в общия ресторант. Има и мн.добри , тематични , примерно в стек хаус пред Вас фърлят на скарата избраното лично от вас месо или дори вие си го печете , или пред вас ви правят Вашата пица и пред Вас  ви я  фърлят  с палата в пеща или ви месят пред вас  Вашата прясна паста и ви в поднасят с каквото Вие решите , или ви вадят от аквариум жив рак и ви го фърлят на скарата лично за Вас ...... разни други подобни гъдели има и с фолклорни танцьори ................

# 215
Здравейте! Не намирам отзиви на първа страница за хотел Алегрия в Сиде. Ще бъда благодарна, ако някой е почивал нам и сподели мнението си.
Също така ме интересува района на Сиде дали е добър вариант за море в края на май. Наясно съм, че водата в морето едвали ще е топла, затова ми се иска да има вариант и за разходка в градчето. Сиде далече ли е от летището, всъщност?

# 216
  • София
Би трябвало да е ок края на май.
За разстоянието за всеки хотел пише на колко разстояние е от летището- около един час път може би средно за Сиде.

# 217
Ние миналото лято бяхме в Сиде началото на юни и водата в морето си беше чудесна (като у нас в средата на юли).
Но времето е винаги относително... то не ми се е вярвало, че през януари ще си пия кафето по блузка на терасата, ама... ей ме на! 😄

Допълвам въпросче: Отзиви за Siam elegance  в Белек? Установих само, че плажът е чакълест от снимки 🤔

# 218
Здравейте! Не намирам отзиви на първа страница за хотел Алегрия в Сиде. Ще бъда благодарна, ако някой е почивал нам и сподели мнението си.
Също така ме интересува района на Сиде дали е добър вариант за море в края на май. Наясно съм, че водата в морето едвали ще е топла, затова ми се иска да има вариант и за разходка в градчето. Сиде далече ли е от летището, всъщност?
До Сиде са поне 2 ч. от летището,с всички спирки за оставяне хора по хотелите,може и повече.

# 219
  • Sofia
Отзиви за Сиде Алегрия хотел има в tophotels.ru и tripadvisor.com. И на двете места има много снимков материал (от туристи). Не съм го посещавала, но от прочетеното - хотелът е на хълм, малка територия, липсва зеленина, плаж на около 200 м от хотела. Слиза се към плажа, изкачване на връщане, минава се през нещо като бунище. Хотелът е само за възрастни, на 55 км от летището. Ако търсите хотел без деца, вижте и Diamond Elite hotel Side. Той също е втора линия, но поне липсва бунището и е UAll.

@ Aркадия, Siam Elegance го проучвах активно миналата година, колебаех се между него и Pine beach, но избрахме Pine. Сиам беше с добри отзиви, но плажът не е като на Вон. Ако още не си избрала виж Pune beach, голяма зелена територия, приятни къщички, релакс басейн, аквапарк за децата, хубав (широк) пясъчен плаж, с достатъчно чадъри и шезлонги. Морска храна и марков алкохол за мъжа. Мисля, че ще ти допадне. Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 14:48 от Crystal_Noir

# 220
  • Стара Загора
Здравейте! Може ли мнение за Palm Wings Beach Resort & Spa, Кушадасъ?

# 221
Crystal_Noir,
Благодаря!🌹
Избрала съм аз и съм резервирала вече Камелия Фуля, но пак си гледам... за попълване на уиш листата 😁

# 222
Здравейте, резервирали сме от ноември месец за юни тази година Von resort golden Beach.
Някоя ходил ли е там да каже отзиви за плаж,хотел,града Сиде и като цяло.
Ние ще сме за 7 нощувки в периода от 9-16 юни ,двама човека ол инклузив.

# 223
Наличието на ала-карт ресторант, за мен е абсолютно никакъв критерии. Без да броим абсолютно високият клас хотели (Мардан Палас, Кулинан-ако така се пише😁) в, които по-скоро бих имала честта да работя но не и да бъда гост. Дали го има или го няма, в масовите хотели  е без значение. Почти винаги храната е същата, като от основният  ресторант. Най много ако са положили усилие за презентацията в чинията. Като човек работещ в бранша вече доста години, начина на подреждане на масата, съчетанието, разположението, липсата/наличието на кондименти ми дават по ясна представа, къде точно сме попаднали и от там нататък бих търсила алакарт ресторанта.

# 224
  • Sofia
Здравейте, резервирали сме от ноември месец за юни тази година Von resort golden Beach.
Някоя ходил ли е там да каже отзиви за плаж,хотел,града Сиде и като цяло.
Ние ще сме за 7 нощувки в периода от 9-16 юни ,двама човека ол инклузив.

Общо взето хубав хотел, потърсете назад в темите и също първа страница, има много отзиви, повечето са доволни. Това май е най-резервираният хотел от българи, сигурно само българска реч ще слушате там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт