На море в Турция - тема 77

• 71 088
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Да разбирам, че Aqua Fantasy и Атлантик стават откъм плаж и аквапарк? А като база, храна?
Това са двата хотела с аквапарк в Кушадасъ. Атлантик е на много добра плажна ивица нещо от сорта на нашите, една идейка по-едър, нюню по-едър. Храна на Атлантик е без забележки, в Аквата не съм ходил, само на плажа, който е степан ситен черен пясък по брега, като тиня е, но пък аквапарка е огромен. На Атлантик стаите са много малки. От двата аз бих избрал Аква, но май е бая по-скъп, не ми се рови сега, но мисля Аква е на ултра ол, докато Атлантик е на ол инклузив само, но може и да говоря глупости.
Последно се спирам на Аквата. А относно цената Аква ми излиза 3150 лв. а Атлантика 3500лв.
Като си бил на плаща на Аква, там някъде близо има ли бар за напитки или е чак на басейна и от там докато стигна до плажа ми се отщява. Гледах Batihan там бара е на плажа, но пък няма пързалки и отпада.
Ти като си пътувал доста с автобуси има ли разлика между отделните фирми?

# 391
  • София
Последно за тази седмица се спирам на AQUA FANTASY AQUAPARK HOTEL Кушадасъ с автобус, другата седмица ако не ми дойде друг акъл ще запазвам. Най изгодната цена е с Ориент 99. Има ли разлика в автобусите на отделните фирми?
Няма много отзиви в темата за хотела, положителен  от 2021 и два отрицателни от миналата година. Сега е момента да споделите вашите мнения за хотела.
Бил разделен на две части, това не го разбрах, ако някой го е посещавал ще ми е полезно.
Горивните такси - какво мислите тази година още не са обявени, дали ще има такива, как мислите?

Погледни Албена Холидейз, тя ми е давала най-добри цени, рейса е добър, малко поостаря, но е Сетра, наетите също са добри, няколко пъти съм пътувал с нея. Това с разделения на две някой беше писал, ама дали съм запомнил...едва ли. Половината бил взет от ТУЙ и се казвал Бла Бла блу ли беше Скай ли беше нещо си, насочен към германския пазар, и ние можем, но с кожи на клиента. Другата част си е старата аква. Аквапарка естествено си се ползва от всички. Нещо те такова май беше.

# 392
  • sofia
Не сме с автомобил, за жалост,  та исках да е организирана допълнителна екскурзия  - взимат ни, водят ни, връщат ни, така си го представям. 😊
Eее, ама това е Турция все пак! Smiley  Точно така организират всичко, че и ще те забавляват по пътя. Още в автобуса ще ви дадат лист с предлаганите екскурзии, които ще намерите пред хотела доста по-евтино. Ние спазарихме с представителя на посрещащата агенция да ни вземе с бус, бяхме голяма група, да ни заведе до Легендите, и към 23ч. да ни прибере в хотела срещу 20 евро на човек- от Алания. Задължително си проверявайте предварително програмата в сайта на Легендите, за да не се разходите напразно, не всяка вечер има шоуто с лодките, и пак не е сигурно, че няма да го отменят точно вечерта, когато сте там.

# 393
  • Пловдив
Аркадия ,аз когато почивах преди няколко години имаше право на 1 безплатен за 5 дневен престой.Тогава бяхме избрали Рибният.Много ни хареса.Намира се на покрива на хотел Селин.Имаше сервитьор до всяка маса.Предлаше различни видове риба ,която я приготвят пред теб както желаеш.Отделно хубави вина,бири и страхотна гледка към морето и залеза.Сега доколкото разбрах вече всички Ала-карт ресторанти са платени.Някъде бях чела по 10 евро на човек.
Ние ще сме в к клуб Камелия и специално четох за а ла карта. Пишеше, че само турският е безплатен.

А като спомена бирата- бутилирана предлага ли се или е наливана?

# 394
  • София
Цитат
А като спомена бирата- бутилирана предлага ли се или е наливана?
В минибара е бутилиран Ефес със сигурност, навън предполагам е наливен. Това в Селин.

# 395
Здравейте,за първа година мислим да почиваме в Турция и за това за сега сме се насочили към Кушадасъ,че е по-близко.Какво ще кажете за този хотел Сlub yali hotel & resort,Кушадасъ?Ще сме трима възрастни, че детето е на 16год.Пише,че има Аквапарк,който е безплатен за гости на хотела.Интересува ме също така и плажа,морето и изхранването как са?

# 396
Здравейте,за първа година мислим да почиваме в Турция и за това за сега сме се насочили към Кушадасъ,че е по-близко.Какво ще кажете за този хотел Сlub yali hotel & resort,Кушадасъ?Ще сме трима възрастни, че детето е на 16год.Пише,че има Аквапарк,който е безплатен за гости на хотела.Интересува ме също така и плажа,морето и изхранването как са?
Тава не е  в Кушадасъ, а на 30-40км.от Кушадасъ посока Йоздере!
Хотела има голяма денивелацията имайте го на предвид!

# 397
  • sofia
Тава не е  в Кушадасъ, а на 30-40км.от Кушадасъ посока Йоздере!
Хотела има голяма денивелацията имайте го на предвид!
[/quote]

Хотелът е в Гюмюлдур- курортно градче, на 30-40 км от Кушадасъ, и няма никаква денивелация. Има чудесен плаж.
Скрит текст:

# 398
Моя позната 2022 г почива в Камелиите.Каза ,че от агенция но не разбрах дали извън хотела или от посрещащата фирма са им организирали вечерно ходене до Легендите.Иначе за корабче може да питате на място.Хотела е малко отдалечен от самото Сиде.Няма пешеходна алея каквато има пред хотелите в централната част.

Какво значи "няма пешеходна алея"? Камелиите са си в курорна част, има си тротоари и наляво и надясно като излезеш, магазини, пазарчета, аптеки - всичко има наоколо.

# 399
  • София
Отзиви за ANADOLU HOTEL BODRUM 4* -  Бодрум ?

# 400
  • Варна
Хотелите PALM Wings Ephesus и Аqua fantasy на една плажна ивица ли са разположени?
Да, съседни хотели са, на 200-300 м един от друг са.

Помогнете ми да избера между двата хотела /третия беше Атлантик, но отпадна/. За пръв път отиваме на почивка в Турция, с деца на 15 и 9 сме. И двата ни харесват, но не можем да решим - знам, че правят в Палм-а нов аквапарк, но дали е голям и достатъчен незнам, поне е само за гости на хотела за разлика от другия в Аквата, който е разрешен е и за външни гости. Там пък аквапарка се вижда огромен, но мъжа ми иска и да си почине /не цял ден да обикаля по пързалките/, но все пак затова отиваме, да се забавляваме и "дъртите", не само децата, така че аквапарка трябва да става и за големи, да има зеленина и сянка в хотела също е плюс.
Да има голяма площ, за да не се усеща навалицата от хора и да няма бой за шезлонги. Не искам в 7 ч. някой да става да запазва шезлонги. До морето надали ще стигнем при налиечто на пързалките, но е хубаво и плажа да е приличен, за храната като знам изобилието със сигурност гладни няма да останем. Става въпрос за пътуване в началото на септември. Ще се радвам да ми помогнете в избора. Благодаря и хубав ден!

# 401
Хотелите PALM Wings Ephesus и Аqua fantasy на една плажна ивица ли са разположени?

Помогнете ми да избера между двата хотела /третия беше Атлантик, но отпадна/. За пръв път отиваме на почивка в Турция, с деца на 15 и 9 сме. И двата ни харесват, но не можем да решим - знам, че правят в Палм-а нов аквапарк, но дали е голям и достатъчен незнам, поне е само за гости на хотела за разлика от другия в Аквата, който е разрешен е и за външни гости. Там пък аквапарка се вижда огромен, но мъжа ми иска и да си почине /не цял ден да обикаля по пързалките/, но все пак затова отиваме, да се забавляваме и "дъртите", не само децата, така че аквапарка трябва да става и за големи, да има зеленина и сянка в хотела също е плюс.
Да има голяма площ, за да не се усеща навалицата от хора и да няма бой за шезлонги. Не искам в 7 ч. някой да става да запазва шезлонги. До морето надали ще стигнем при налиечто на пързалките, но е хубаво и плажа да е приличен, за храната като знам изобилието със сигурност гладни няма да останем. Става въпрос за пътуване в началото на септември. Ще се радвам да ми помогнете в избора. Благодаря и хубав ден!

Двата хотела нямат нищо общо.
Аквата е в пъти по-добре от  кораба Sunglasses

П.С.ние сме точно в началото от 9 ти в Аквата Sunglasses

# 402
  • Варна

Двата хотела нямат нищо общо.
Аквата е в пъти по-добре от  кораба Sunglasses

П.С.ние сме точно в началото от 9 ти в Аквата Sunglasses

И ние за тази дата се гласим Wink В какъв смисъл нямат нищо общо, с какво Аквата превъзхожда кораба, и не е ли по-голяма лудница в него, имайки в предвид големия аквапарк и възможността да се ползва от външни посевители? В България ходим само по семейни хотели с цел да избегнем навалицата, затова колкото по-малко, по-добре, което е трудно за който и да е хотел в Турция с нашите изисквания Yum

# 403
Аквата е UAl
Храна,алкохол,стай,хигиена,площ на хотела,зеленина,басейни,ресторанти,аква парка е грубо казано отделен от хотелската част-демек няма такава лудница. Аквата е от класа на Корумар само че с аква парк.

# 404
  • София
Много бих била благодарна за отзиви за SIDE SQUARE HOTEL , на снимки ми изглежда доста добре

Общи условия

Активация на акаунт