Боя за коса - Blond52 - Клуб на блондинките

• 56 812
  • 856
  •   1
Отговори
# 675
  • Стара Загора
Аз ходя на фризьор, от половин година всеки месец и все още не се харесвам. Да не говорим, че всеки път давам по150лв.Трябва да пробвам вкъщи какво ще постигна.
Над ,благодаря ти. Видях снимките от косата ти и е прекрасен цвят. Може би един тон по-тъмно искам , но в същия нюанс. Чудя се ако  пробвам твоята схема със 8,1 и 7,2 какво ще се получи. Някой има ли опит?

# 676
Последното ми боядисване беше у дома. В магазин на рибката ме консултираха спрямо косата. Взех 9.1 и 9.12(посъветваха ме 9, защото с тези цветове ставала по-тъмна косата) за дължини(стоях 10мин) и 7.0 за корени. Добавих много малко от 9ките за корените също.

# 677
  • София
Аз ходя на фризьор, от половин година всеки месец и все още не се харесвам. Да не говорим, че всеки път давам по150лв.Трябва да пробвам вкъщи какво ще постигна.
Над ,благодаря ти. Видях снимките от косата ти и е прекрасен цвят. Може би един тон по-тъмно искам , но в същия нюанс. Чудя се ако  пробвам твоята схема със 8,1 и 7,2 какво ще се получи. Някой има ли опит?

Пробвай само с 8ца, доста тъмно става. Ако искаш да е студено, при мен поне се получава по-добре с лилава, ако сложа само двойно сива 8ца, зеленее, при Фанола са 8.2ф и 8.11.

# 678
  • Стара Загора
Загледах безамонячната на Андрея. Мисля, че някой я беше похвалил в темата . Имат 8,1 и 8,21 , няма само 8,2 . Има 9,2 , тогава може би ще стане като твоята, Над. Чудя се и на дължините , колко време да я подържа, за да стане равномерна? 15минути добре ли е( от тийнеджърството не съм се боядисвала сама вкъщи )В момента поне корен и дължини ми е оеднаквена. Ще взема 6% оксидант и някаква защита за косата и ще действам .

# 679
  • София
Аз безамонячната я държах по-дълго, тъй като мислех че е по-слаба, но стана доста тъмна. Тъй че - 15-20 Мин е ок.

# 680
  • София
Загледах безамонячната на Андрея. Мисля, че някой я беше похвалил в темата . Имат 8,1 и 8,21 , няма само 8,2 . Има 9,2 , тогава може би ще стане като твоята, Над. Чудя се и на дължините , колко време да я подържа, за да стане равномерна? 15минути добре ли е( от тийнеджърството не съм се боядисвала сама вкъщи )В момента поне корен и дължини ми е оеднаквена. Ще взема 6% оксидант и някаква защита за косата и ще действам .

Нямам опит с Андреа. Не смея да боядисвам дължините и корена с една и съща боя, ако изсветлява достатъчно корена, е прекалено агресивна към дължините. Преди да нацеля точния цвят, изсветлявах корена и след това нанасях на цялата коса Голдуел Колоранс, тя е много щадяща а не се отмива до следващо боядисване. И винаги плекс при боядисване.

Корен винаги държа 40-60мин. иначе ми жълтее а белите коси проблясват.

# 681
Всички, които се чудите кой подтон да вземете и какъв ще е рвзултата - според мен трябва да пробвате на вашите коси кое как действа. С времето ще знаете. Но така - някой да ви каже, според мен няма как. Всяка коса е различна, при по-изтощена коса косъмът поема различно цвета.
150 лв. за фризьор не бих давала. Честно казано, за да ми намаже едни корени. Вече, ако е балеаж, мога и да се прежаля веднъж. Но добрите фризьори са малко, които биха си заслужили тази цена.
Аз два месеца се правя.с Лорвен, но съм доста по - светла от последните снимки. Не знаех, че имат междинен цвят между 8 и 9. Вчера ми предложиха и взех да го пробвам за матиране -8.0. Да видим.

# 682
  • София
Здравейте! Какъв плекс ползвате при боядисване? Олаплекс ми идва твърде скъпо...

# 683
  • Стара Загора
Естествено, че няма как някой да каже какво точно ще се получи. Всеки си споделя  личния опит.Аз нямам много, но тепърва ще изследвам, кое как ми се получава.
Имам един последен въпрос- Плекса още в началото на разбъркването ли го слагате за корена или само за дължините?
Поръчах си ColorpHlex.

# 684
  • София
При мен лично Лорвен амонячна ставаше жестоко. Точно цвета от каталога. Аз се правех с разни 10 Ки.

# 685
Някоя използвала ли е машинка за подстригване на цъфтящи крайща?

# 686
  • София
Естествено, че няма как някой да каже какво точно ще се получи. Всеки си споделя  личния опит.Аз нямам много, но тепърва ще изследвам, кое как ми се получава.
Имам един последен въпрос- Плекса още в началото на разбъркването ли го слагате за корена или само за дължините?
Поръчах си ColorpHlex.

Според фризьорката ми плекс не се слага на корен, нямало смисъл, косъма там не е увреден. По тази логика, може да се сложи на разредената боя, която се слага на дължините или в боята, която си е предназначена за дължини.
Аз обаче съм страхлива, пазя си много косата и слагам Олаплекс навсякъде.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 20:05 от nad_tab

# 687
  • Бургас
Аз си останах без коса от Олплекс, но пък съм доволна от Колорплекс.
Имам правени две терапии с Олаплекс и ми замина косата покрай лицето, цялата коса стана на слама, а самия косъм като пластмасов.
Наподобява претоварване с протеин, но в Олаплекс следва да няма.
Простих се с 10см.дължини и чаках 8месеца косата ми да се нормализира.
Идея нямам защо се получава така при мен, но повече това нещо на косата си няма да го намажа.

Ползвам колорплекс, но относително рядко, защото рядко тонирам, а фризьор ми прави кичури на 6месеца. Слагала съм тонер два пъти тази година. Стъпка 1 си я разбърквам в боята за тониране, стъпка две е след измиване, но не слагам в корена.
Когато боядисвам майка ми слагам също и пак по същия начин.

# 688
  • Стара Загора
Много благодаря , Над. Края на другата седмица ще покажа резултата при мен.

# 689
Аз не ползвам плекс. Дължини почти не боядисвам. Така или иначе изгарят пт слънцето лятото, спасение няма.
8.0 не става. Според мен си е девятка,добави самп оттенък. Иначе ползвах 1089 за корен.

Общи условия

Активация на акаунт