Боя за коса - Blond52 - Клуб на блондинките

• 55 305
  • 856
  •   1
Отговори
# 765
Аз реших да пробвам Garnier Olia 110.
За пръв път ще боядисвам само корен и ще се радвам някой да се включи с инфо колко време се стои с боята в корена и в коя минута се прави обливане с остатъка смесен с вода на дължините?

# 766
Аз съм се правила с тази боя. Изсветли корена с 1-2 тона, естествено рижава лисица станах. Мих косата си 2 пъти защото първия път беше ужасно мазна, нищо че я измих и д шампоан.

# 767
Жалко, че не видях на време коментара ти, същото едно към едно се случи с мен. Супер рижав корен, студени дължини и мазна коса. Сега съм в чудене как да замаскирам корена, мога ли веднага да взема боя и да мажа, или трябва да изчакам?

# 768
  • Стара Загора
В неделя се правих този път  с 8.21 само, стана меден цвят корена и не се харесвам, но дължините се получиха добре, това зеленото се изчиства . Трябва да си слагам и чисто пепелно, за да е добре.

# 769
Влизам да дам някакво инфо, боята на Иноа така и не пристигна, за това взех Лореал Екселенс, отново безамонячна и беше най-скъпата в магазина, та реших, че е ок.

Направих проба на един кичур, държах 25мин. Резултат - нула.
По никакъв начин цвета не се беше променил.
Чак се зарадвах, че не дадох 40лв за Иноа, с която резултата вероятно щеше да е същият.

После пробвах с един пигмент на Милк шейк, червен - стана и оцвети кичура.

Сега съм в колебание - дали да поръчам пигмент в желаният от мен цвят, или да рискувам с амонячна боя?

# 770
Здравейте! След злополучното ми посещение на фризьор в края на септември съм на проба- грешка, май основно грешки правя. Първо се боядисах с Олиасета 10.31 и отгоре станах бяла, от долу жълта. После пробвах 9.31 и пак същата работа, оксидант 6% слагам. От блондора на фризьорката косата ми е изгорена и много пада.
А толкова добре си бях с Гарниер 9.1...
Днес си купих от Златна рибка тонер перла на Лакме, по предложение на една руса консултантка, и сега съм синя в горните слоеве, където беше най- светлото, а долните слоеве са оранжеви.
 Какво да правя? Как да го махна това синьо? Купих си и боя 9.11, пак Олиосета, ако утре вечер се боядисам дали ще махна синьото или ще стана още по- зле?
Моля за съвет!

# 771
Амбър, аз боядисах след няколко дни тогава, че не можах да я търпя. На мен олиосета ми е правила най-красив корен и цветове.
Нищо няма да навредиш повече според мен ако боядисаш и сега.

# 772
Аз се отчаях и реших, че ще потъмнявам, все дължини синьо/зелени, корените рижави.. От 10-ка, смятам да бутам до към 8-9 като се стремя към нещо подобно като на снимката. Кой номер е това, дали ще може да се постигне с една боя или ще трябва да се смесва?

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 00:56 от Амбър

# 773
  • София
Момичета, влизам да покажа косата на щерката, за първи път се боядисва, много ми хареса как е станало. Тя е светла по принцип, в корена е естествения и цвят.

# 774
Здравейте! След злополучното ми посещение на фризьор в края на септември съм на проба- грешка, май основно грешки правя. Първо се боядисах с Олиасета 10.31 и отгоре станах бяла, от долу жълта. После пробвах 9.31 и пак същата работа, оксидант 6% слагам. От блондора на фризьорката косата ми е изгорена и много пада.
А толкова добре си бях с Гарниер 9.1...
Днес си купих от Златна рибка тонер перла на Лакме, по предложение на една руса консултантка, и сега съм синя в горните слоеве, където беше най- светлото, а долните слоеве са оранжеви.
 Какво да правя? Как да го махна това синьо? Купих си и боя 9.11, пак Олиосета, ако утре вечер се боядисам дали ще махна синьото или ще стана още по- зле?
Моля за съвет!
Здравейте, първо сложете една снимка? На фризьор като ходите косата показвате ли я или само така - по описание.
На пръв прочит - с 6% оксидант няма какво друго да стане освен рижаво или жълто. Аз лично ставам рижава.
Отенъци по косата се махат най-безболезнено с маска с вирамин ц или с миене със силен шампоан. Иначе може и да боядисате или матирате, но не се наемам да дам съвет с какъв номер заеади многото отенъци по косата.

Амбър, за мен си е 8 мица, нещо като .21, нр знам. Хем ми е топъл цвета, хем студен. Според мен основата е много светла, косата е поела само отенък от цвета. Моята така става ако я боядисам с 8 мица.

# 775
Това се е получило, но на живо синее доста.

Консултантката в Златна рибка ме разубеди за оксидант 9%, защото щял още повече да ми изгори косата. Фризьорката ми направи "кичури" с блондор и косата наистина е много увредена.

Това е след фризьора

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 12:16 от maq-mi

# 776
Над, чудна коса има щерката. И гъстота и дължина. Цвета е разкошен! ❤

# 777
А вие какво целите? Да махнете синеещото или да изсветлите тъмните участъци?

# 778
  • Бургас
Тонера на Лакме се ползва с оксидант 1,8% мисля. Не 6, не 9. Даже не мога да си представя как го продават с 3,6,9 и т.н.  И в никакъв случай на няколко тона русо. Но последното сте го разбрали по кофти начин. Държи се буквално минути. Аз го ползвам понякога и правя първо лявата част на косата, после дясната, защото докато намажа цялата глава, едната страна вече е готова, а другата не.
Много съм доволна от Лакме глос 10,20 и 10,30 /пак с нисък оксидант/ за тониране. Държи много дълго при мен. Но за коса на няколко тона, а не нюанса и аз не се наемам да давам акъл. Само ви моля да не я третирате с оксиданти 6,9 и т.н. за покриване на отенъци.

# 779
Амбър, това на снимката, според мен, е супер светло, но просто е матирано, затова изглежда така. Абсурд да е 8-ца, дори и 9-ка. Това е изсветлено до ниво 10. След няколко измивания ще стане до бяло русо, гаранция.
И аз искам подобни цветове, но не стават толкова лесно.

Над, супер е цветът на детето. Но и твоят естествен е много хубав, нормално и на дъщерята да става така. Simple Smile Генът си е ген.

Мая, за мен цветът си е добре, просто трябва някакво матиране. Не виждам да е грозно жълто или оранжево, което обикновено се случва.

Общи условия

Активация на акаунт