Боя за коса - Blond52 - Клуб на блондинките

• 56 750
  • 856
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мами използва ли ли сте микстоновете на лорвен. Какво ви е мнението? Как определята колко от него да сложите в боята

# 121
Петя, за мен косата е много изтощена, тя е направо бяла. Единственият начин е да спреш с това обезцветяване и скъси дължината. Има нужда от почивка и освежаване. Каквито и маски да й правиш, няма да помогнат много.

# 122
Косата щом е 7-ца не се ли изрусява достатъчно добре с боя? Може и супер изсветляваща да се пробва

# 123
Ами не успявам да изсветля достатъчно само с боя, избива на оранжево,  което не се матира. Пробвах на лакме и силно изсветляващата на олиосето, но става оранжево.
Тук е само с боя

# 124
  • В полите на Пирин планина
Петя, косата ти изглежда направо прозрачна...
За какво ти е това твърде силно изследване?
Лично аз не го разбирам, но предпочитам по-естествен вид.

# 125
Ами харесвам бялото русо, от години съм с този нюанс. Изобщо не се харесвам с по-жълто/медно русо. И като цяло ми харесват студените нюанси на русото.

Тази е ня дневна светлина.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 22:47 от Petya 01

# 126
Тук изглежда съвсем различно!
Не е изтощена. Чудесна е. Явно първата снимка е кофти. 👍

# 127
Тази снимка е преди 4,5 дни на дневна светлина, първата е от днес след боядисване през деня. Правя само корен, но не знам защо седмица,две след това дължините са доста зле. После става съвсем различно.

# 128
Просто косата ви е много изсветлена и затова има такава разлика при боядисването на корен само с боя. Странно наистина изглежда много различно на двете снимки. Според мен спасение от блондирането няма в такъв случай. Там, където косъма е разтеглив и еластичен, косата е изгоряла. Според мен спасение няма. Косата стига до едно положение, от което не може да се заздрави. Моята коса в естествен вид е ниво 7 мица и ползвам само боя, на предни страници имам качвани снимки. Не гоня бяло русо, но по стечение на обстоятелствата все до него стигам. Като ми писне, се подстригвам късо и толкова.

# 129
Просто косата ви е много изсветлена и затова има такава разлика при боядисването на корен само с боя. Странно наистина изглежда много различно на двете снимки. Според мен спасение от блондирането няма в такъв случай. Там, където косъма е разтеглив и еластичен, косата е изгоряла. Според мен спасение няма. Косата стига до едно положение, от което не може да се заздрави. Моята коса в естествен вид е ниво 7 мица и ползвам само боя, на предни страници имам качвани снимки. Не гоня бяло русо, но по стечение на обстоятелствата все до него стигам. Като ми писне, се подстригвам късо и толкова.

Аз чакам да дойде май и съм замислила една къса черта. Не защото ми е изгоряло, но много разправия ми е тази поддръжка на косата, то преди къпане, то след къпане, то по време на къпане със шампоана седя, то оформяне. Взе да ми тежи всичко това:)

# 130
И на мен ми тежи много поддръжка. Естествено съм и аз 7, преди си правих кичури с едни изсветляващи спрейове на клоран май бяха, но вече много ме дразнят белите косми... Ето ме преди да почна да се боядисвам, вярно на слънце - нямаше боя, корени, суха заплетена коса, цъфтящи краища, балсами, тонери за пожълтели краища... само напролет един спрей и съхнене на слънце, лятото косата си изсветляваше. Замислям се дали бих изтърпяла да израсне и само да се тонирам, да ги гледам тия бели космаляци, и да почна пак на чиста коса със спрейчета, пък да си седят белите... колко време трябва за тази дължина да израсне?

# 131
И аз не гонех бялото русо, то за мен не е русо Flushed , но по стечение на фризьорката ми, Grinning като се видях на една снимка, направо зяпнах с отворена уста. Косата ми отдалеч изглеждаше направо бяла и яко ме състаряваше.
Това ме реши да заложа вече на 9-ка и само с нея се боядисвам. Сега прескачам един месец, за да ходя при фризьорката, тя много ме изсветлява с нейната боя, не ми допада.
До макс 30 години бяло върви, след 30-те много състарява жената.

# 132
При толкова светла и тънка коса - по казуса на Петя - не бих я наказвала с тежката артилерия, т.е. блондор... Да не седиш твърде дълго или да се ползва твърде силен оксидант? Разтягаща се коса, означава, че връзките в косъма са тотално унищожени. И липса на протеин.
Моята естествена коса е на същото ниво - към 7ца. Аз я правя с 8ци и 6% оксидант, но след боядисване с някои бои е някак като безжизнена преди да ѝ направя някаква подхранваща грижа.
Сега след боядисване ползвам филър шампоана и маската на Олисета и нещата са една идея по-добре, т.е. косата изглежда хубава и след боядисване. Даже мисля да не разнасям от боята по дължините вече или поне за не повече от 5-6 минути. До сега държа 10 минути.
Ако нямах бели коси не бих се боядисвала изобщо.

# 133
Стоя около 20 мин с блондор с 9%.Като слагам масла или балсам в блондора, а косата си предварително мажа с олаплекс 3.
Иначе косата ми е мека, не се заплита и се разресва лесно. Но седмица след боядисване я чувствам доста слаба, после нещата се оправят. Беше ми интересно на какво се дължи и има ли начин да се избегне тази слабост след боядисването.

# 134
Нямам опит с блондиране, само с бои.
Липсва протеин в косъма - трябва протеинова терапия. Ти самата каза, че ползваш професионална козметика за коса - вероятно знаеш какъв протеин да включиш след блондиране, за да се заздрави косата.

Общи условия

Активация на акаунт