Боя за коса - Blond52 - Клуб на блондинките

• 56 741
  • 856
  •   1
Отговори
# 135
При толкова светла и тънка коса - по казуса на Петя - не бих я наказвала с тежката артилерия, т.е. блондор... Да не седиш твърде дълго или да се ползва твърде силен оксидант? Разтягаща се коса, означава, че връзките в косъма са тотално унищожени. И липса на протеин.
Моята естествена коса е на същото ниво - към 7ца. Аз я правя с 8ци и 6% оксидант, но след боядисване с някои бои е някак като безжизнена преди да ѝ направя някаква подхранваща грижа.
Сега след боядисване ползвам филър шампоана и маската на Олисета и нещата са една идея по-добре, т.е. косата изглежда хубава и след боядисване. Даже мисля да не разнасям от боята по дължините вече или поне за не повече от 5-6 минути. До сега държа 10 минути.
Ако нямах бели коси не бих се боядисвала изобщо.
абсолютно същата работа, сега се чудя как и защо жените сами си го причинват това всеки месец
Преди правех кичури на 3-4 месеца, или когато се сетя. Обаче доста се прошарих отпред и не става с тях. От миналата година е едно велико всеки месец боядисване, направо в чудо се виждам, не съм свикнала така, но нямам избор.

# 136
Lady Brinne, да успявам да я възстановя след това, като за сега мисля няколко месеца да не я боядисам и евентуално да вкарам кичури, за да не се налага през 2 месеца да правя корен.

# 137
  • В полите на Пирин планина
И аз се боядисвам от 3-4 години. Клоня към тъмно русо - не искам да съм много светла, защото кожата ми е много бяла и съвсем се слива с косата. Но белите коси се увеличават, особено около слепоочията и ме дразнят. И се налага да се боядисвам по-често - преди се правех на месец и половина, защото корените се сливат с дължините почти.

Петя, според мен се уврежда най-много там, където се застъпи с предното блондиране - колкото и да се внимава, вероятно се случва. Освен това косата около лицето е най-фина и лесно се уврежда, а на тила се търка в яки, шалове и може механично да се уврежда допълнително, особено като е по-тънка.
Моята е такава, затова предполагам, че нещата са подобни и при теб. Аз редувам протеин с балансирана грижа. Хидратацията не е за мен, независимо, че съм с къдрава коса - разхвърчава я и я прави като проскубана.

# 138
Да, самият корен изглежда здрав, дължините също, най тънка и накъсана е на границата при боядисането, макар че се опитвам да не застъпвам вече изрусената коса. Моята коса също обича протеина, напоследък съм доста доволна от маската на лалга seamore, стои права и пада тежко.

# 139
Имате ли наблюдение колко време отнема пълно израстване на дължината боядисано? Как се изтърпява подобно нещо, тониране ба пожълтелите краища, често подрязване на връхчета?
Също, ползвали ли сте оцветяващ пигмент на милкшейк, може ли да се ползва без оксидант?

# 140
  • В полите на Пирин планина
Спринг, може би тониращ балсам/шампоан или шампоан-оцветител ще свърши работа, но се отмиват.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 13:19 от Lady Brinne

# 141
Имате ли наблюдение колко време отнема пълно израстване на дължината боядисано? Как се изтърпява подобно нещо, тониране ба пожълтелите краища, често подрязване на връхчета?
Също, ползвали ли сте оцветяващ пигмент на милкшейк, може ли да се ползва без оксидант?

Аз го ползвам , за него не се изисква оксидант . Принципно в рекламите им , го смесват с тяхната сметана . Може и с маска да се разреди . Аз го мажа директно на косата , но при мен пада след две измивания . Явно ще си ходя жълто - оранжева Simple Smile

# 142
Жалко за двете измувания, защото е доста по-скъп, иначе добре му изглеждат нюансите...

# 143
9 % оксидант е силен за блондор на тази сравнително светла коса. С 6 % ще стане също.
Аз честно да ви кажа не вярвам на разни ола и нам си кви плекси. Косата си има предел и това е. Кичурите покрай лицето са фини и най - бързо изгарят.
А и като знам, че дори с боя ги клепам и пак изтъняват, какво остава за блондор.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 08:19 от brumm

# 144
Аз добавям плекс в боята , правя терапии , слагам ѝ какви ли не ампули за подхранване . Боядисвам корена с 10.31 9% оксидант , за дължините правя обливка - слагам плекс , 3% оксидант , разреждам много с вода , държа 5 мин и въпреки всичко , косата ми се накъса от тези обливки и се наложи да отрежа едни 4-5 пръста . Имах коса до дупето , в момента е доста по-къса Sad Добре че поне расте бързо . Според мен си зависи от типа коса - моята е тънка и тези ежемесечни обливки не ѝ понасят . Сега ще мажа само корен известно време , Пермес се справя чудесно с моя тъмен корен .Надявам  се да живне , след като изрязахме изгорялото .

# 145
Да дам отзив за новите тонери на омниплекс ,ами много бързо се измиват ,трудно хващат ,трябва да се стои повече време, като цяло единственото хубаво косата е мека и загладена.

# 146
  • USA
На лореалите  някой знае ли какъв % е окислителя от кутията, в мойте кутии тая информация липсва.Общо взето нямам боя ползвана и на друга марка с това инфо.

# 147
На лореалите  някой знае ли какъв % е окислителя от кутията, в мойте кутии тая информация липсва.Общо взето нямам боя ползвана и на друга марка с това инфо.
На дрогерийните не ги пише тези неща, но високите номера са винаги със силен оксидант, за да могат да изсветлят.
Повечето от темата ползваме професионални бои. При тях всичко се продава отделно и ти си преценяваш какво да купиш Simple Smile

# 148
Кастинг е 6%

# 149
В дрогерийна боя максимум 9% съм срещала. Зависи от номера. Мисля че от 9 ка нагоре вървят с 9%.

Общи условия

Активация на акаунт