Любители на котки - Тема 179

• 29 633
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Всяка сутрин ми казва "Добро утро, обичам те" по този начин:

Тук разбра, че го снимам и гледа лошо телефона. И той като повечето котки никак не обича да го снимам. Не знам как усещат, но винаги се отдръпва.

# 241
  • София
Момичета, може ли да ми дадете съвет как е по-удачно да постъпя с Котарачко за празниците.

Ще отсъстваме от вкъщи 5 дни и тъй като няма кой да идва да се грижи за котето, ще го оставим в апартамента на майка ми за времето, през което няма да ни има.
Вариант някой да идва вкъщи да му почиства тоалетната и да му слага вода и храна, няма.
Мислите ли, че котето ще бъде много стресирано, когато го оставим при майка ми и какво поведение може да се очаква от него в чужд дом?
От една страна ме притеснява котето как ще се чувства, от друга не искам то да натоварва майка ми по никакъв начин, освен със стандартните грижи около него.

Пет-шест дни да остане сам вкъщи, не знам доколко е приемлив вариант...

# 242
Зависи от котето... може нищо да му няма видимо, а може и примерно както моят правеше идиопатичен цистит, като го оставях при сестра ми... напоследък го оставям вкъщи с гранулки и вода, тъжен е и емоционален, като се прибера, но поне не прави цистит... а една приятелка веднъж идваше да го наглежда, и каза, че веднага се е скривал в гардероба, докато тя не си тръгнела, затова реших да му спестявам този стрес поне... Предишният ни котак пък беше абсолютен непукист.

# 243
gabiplus, ако не те тревожи чужд човек да влиза у вас, препоръчвам: https://www.buddyguardbg.com/?fbclid=IwAR2I70cf8j-QcyJ34_R2zA5Yj … LXb6fW7EZMqnmbWXc. Има опция за видеонаблюдение,    подписваш договор, страхотно отношение към животните. При нас се получи малко недоразумение, но пак бих ползвала услугите им.

# 244
gabiplus, ако не те тревожи чужд човек да влиза у вас, препоръчвам: https://www.buddyguardbg.com/?fbclid=IwAR2I70cf8j-QcyJ34_R2zA5Yj … LXb6fW7EZMqnmbWXc. Има опция за видеонаблюдение,    подписваш договор, страхотно отношение към животните. При нас се получи малко недоразумение, но пак бих ползвала услугите им.
А какво се случва, ако домашният любимец нарани гледача? При Мъри не бих правила експерименти, тя напада и добре познати ѝ гледачи. За това вече стои по седмица сама, като тръгнем на някъде.

# 245
Предполага се,че гледачите имат достатъчно опит.

# 246
За Мъри опитът няма значение. От страх става агресивна. Пример - една приятелка, която цял живот живее с повече от една котка (в момента два котарак и две кучета), идеално познава поведението на котките. Когато сме отсъствали за по-дълго време се съгласява за еднократно посещение, но само ако до входната врата има оставен двуметров бамбукови кол за отбрана. Което не попречи веднъж мустакатата гадинка да си забие ноктите докрай в прасеца ѝ пред очите ми...
Нямаше никакви признаци, че има такива намерения, но в момента, в който ѝ обърнахме гръб, се случи. Това за "благодарност" че дни преди това са се грижили за нея.
Друга приятелка (с котка у тях) се грижеше за нея две седмици (през ден-два). След първото посещение си носела всеки път дръжката на мопа.
Две други приятелки без опит с котки бяха сериозно надрани...
Така че си е до котка, всяка е различна.

# 247
Интересно, не знаех за такава услуга, букмарквам си я✌ изводът - един бамбуков кол до входната врата?🧐

# 248
Недоволна, момичето дойде до вкъщи,за да подпишем договора, запозна се с Марси и Буда. Те на петата минутка я харесаха и се отпуснаха, но те са такъв натюрел-спокойни, неагресивни и  ненатрапчиви. През цялото време (около 5 дни) ни пращаше клипчета, как я посрещат, как си играе с тях и бях много спокойна.Котките са много сенсибилни и усещат хората. Може пък Мъри да те изненада приятно:)
В тази връзка в събота вкъщи дойде ветеринарката за годишните ваксини. Още на вратата Марси застана срещу нея и взе да я съска, гледайки я право в очите. Никога не я бях  виждала в такава светлина.

# 249
  • Велико Търново
Това е много удобно с така предлаганата услуга. Ние преди като отсъствахме идваха приятели веднъж на ден да оправят Пиги и Буки, после на някои от тях, които имат котки, сме връщали услугата. Но като цяло не ми беше удобно, не обичам да ангажирам хората, защото понякога ни няма за дълго. Мин година намерихме едно момиче, което идва вкъщи срещу заплащане-не е фирма, защото в дълбоката провинция няма чак такива екстри. Пожела 10лв на посещение, преди като бяха двамата, сега само за Буки пак толкова и оставяме. Има ключ за вкъщи, който стои в нея и когато се наложи, се обаждам и тя отива. Изключително ми е удобно така, защото не се чувствам, че дължа на някой нещо. Момичето е супер отговорно, много готино, тя самата има две котки и стана луда фенка на Букиту 😁
А преди, хем занимавам хора, хем после нося подаръци, хем се чувствам длъжна.
Ако това ви е вариант (има хора, които не искат чужди хора вкъщи), бих го предпочела пред носенето на животното в друга къща.

# 250
След почти 9 години съвместен живот няма как да ме изненада Мъри. Никога не съм срещала по-страхлива котка. Май точно от страх става агресивна към външни хора. Когато има гости, тя обикновено е в най-отдалечено то от тях място, често в тоалетната. И периодично трябва да ставам и са я взимам, за да може някой без проблеми и наранявания да посети помещението.

# 251
А, защо не само видеонаблюдение? Оставяш н-брой тоалетни, купи с храна, вода и си наблюдаваш всеки ден, а не чакаш някой да ти прави клипчета.
Моя колежка много ме зарибява да си купя камера, показва ми как работи, записва, как си гледа апартамента от телефона, докато е на работа. Можеш и да чуваш и да говориш по нея, да я въртиш на всички посоки...

За 5 дни не бих местила котката в непознат дом. Излишен стрес. Не може ли да си остане сама вкъщи?
В случая на Бубалеса и аз бих взела Пиги, за да може на празниците да сме заедно.

Страх може да е накратко и от Страхил. Simple Smile Има логика, наистина. Ама само мъж може да се сети за тая логика. Smile

Abrikotinn, стиснати лапи и палци! Разбирам угризенията и притесненията ти. Добре че не си бременна, че тогава какъв рев пада като водиш котка на кастрация, да видиш... Като спомена "емоционална натура" се присетих как ме успокояваха тогава... Sweat Smile

Голям студ стана снощи... Rolling Eyes След кастрацията маците трябва да са на топло и тъмно. Това ги успокоява.

# 252
  • София
Моите багабонти ме изненадаха неприятно.
Опъвам завивката на ММ... аки. Не беше като нарочно. Явно Оникс се е стреснал нещо, защото той беше завит там. Не знам. Дупетата им бяха чисти.
И пижамата ми и одеялото в пералнята. Добре че имаме сушилня.

И една прозявка

Котешки уши могат ли да се шият?

# 253
Здравейте, котешка банда! Отдавна не съм писала тук с новости за моите косматковци, май откакто Ари си отиде внезапно...Сега имам тревога със Симба, който отгледах от новороден с адаптирано мляко.  Понякога има кръв в акото, точно на края, слуз с капка кръв. Водихме го в Добро Хрумване, правиха му троен, изследваха акото, гледаха го 3-4 пъти на ехограф, на който не се видяха полипи или образования, но се видя, че са раздразнени червата. Мина на гастро храна на Хилс и го наблюдаваме. През няколко акита, едно е с тази финална кървава слуз, някои нямат изобщо. Най-вероятно ще продължим с изследванията, но някой имал ли е подобен проблем. Бих се радвала на споделен опит.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 12:07 от Овна

# 254
Едно от бебетата котета, които съм гледала преди години имаше същия проблем. Слагах му силиконова вц и според мен някое камъче го нараняваше. Едно време давах Ускас и Гурме, нямаше толкова голям избор от храни, особено читави, а и другите ми бяха скъпи (в студентските години 😃). Премина от само себе си. Може и от храната да е, след като казвате; че са правени всякакви изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт