Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 475
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Днес се събудих с болки в гърлото. В начална бременност съм и се притеснявам да пия каквото и да е. Има ли някакви лекарства за болки в гърлото, които са разрешени за бременни? Ако няма такива, чаят от мента с една лъжичка мед позволен ли е? В интернет срещам различна информация относно чайовете и съм малко объркана какво мога да пия и какво не.

Здравей Love💗sea,
чувала съм, а и самата аз съм го изпробвала, сода на гърлото. Единия вариянт е разтваряш една чаена лъжичка сода в хладка вода и жабуркаш няколко пъти по няколко секунди на гърлото. Другия вариянт е да увиеш тампонче или памук на молив или клечки за суши, нещо дълго да е, навлажняваш тампончето и го  оваляш в сода и бъркаш до където можеш и мажеш гърлото. Може да ти стане гадно като си бъркаш в гърлото, но помага. Или просто правиш първи вариянт. Успех!

# 151
Здравейте, заради кандида крузей са мк изписани глобули, но трябва да се наоравят в аптека, лекарят ми е от Токуда, там аптеката не работи и не ме насочи към друга, където правят лекарства. Та, къде в София биха ми направили глобулите? Благодаря.

# 152
Здравейте! Днес се събудих с болки в гърлото. В начална бременност съм и се притеснявам да пия каквото и да е. Има ли някакви лекарства за болки в гърлото, които са разрешени за бременни? Ако няма такива, чаят от мента с една лъжичка мед позволен ли е? В интернет срещам различна информация относно чайовете и съм малко объркана какво мога да пия и какво не.

Всичко хомеопатично - може и е ок. Внимавайте с парацентамола - в краен случай и по 1 макс. Може и орофар спрей за гърло. Чаят от мента е позволен, просто ако е билка, а не пакетче - до 3 чая на ден, за да не се предозира (сутрин, обед и вечер) и по-добре без посладител, или със захар. На мен много ми помогнаха лимони с джинджифил - джинджифила също е позволен и много полезен, просто да не се приема в някакви големи количества. За хрема - морска сол или капки на билкова основа (олинт например, които на мен най-много си ми помагат винаги, ми казаха, че не са препоръчителни). Бързо оздравяване! 😊

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 15:58 от posh95

# 153
Момичета помогнете в разчитянето на един резултат.Сутринта пуснах урина за белтък ,Обяче не мога да разбера име ли няма ли.Санитарката ми даде резултата така че нямаше и как да питам.

# 154
Здравейте!
Днес бях на преглед и ми взеха кръв от ухото, въобще не очаквах и не знаех, че се взема кръв оттам все едно ви слагат нова обеца такова беше чувството 🤷🏻♀😃 .. Та въпроса ми е какво могат да изследват - резултата излезе веднага и сестрата, каза че е в нормата ама кое? 😃 Замислих, се да е за кръвна захар, ама защо не от пръста ами от ухото? Какво може да е помагайте, най-вече мамите в Германия - благодаря предварително. 🌸
Щях да питам АГ, но тя започна първа с въпросите и забравихх.. 🤷🏻♀

# 155
Как от ухото ???В БГ не съм чувала да са взимали ...

# 156
Аз също не съм и ми стана доста любопитно, порових се из нета какво се изследва от взетата кръв от ухото и ми излезна за определяне на кръвни газове (Кръвно-газов анализ) 😃🤷🏻♀

Как от ухото ???В БГ не съм чувала да са взимали ...

# 157
Момичета помогнете в разчитянето на един резултат.Сутринта пуснах урина за белтък ,Обяче не мога да разбера име ли няма ли.Санитарката ми даде резултата така че нямаше и как да питам.

Ако това е резултатът от изследването има белтък, седимент, 3-4 левкоцити и бактерии. Другото не мога да го разбера. За този белтък задължително трябва да си обърнете внимание, както и за бактериите.

# 158
Лекарят ми каза че няма белтък ,а за бастериите утре ще пускам стерилна урина

# 159
Здравейте момичета,

В 10 г.с. съм и от сутринта имам леко зацапване, мислите ли че е нормално? Не е силно кръвотечение, а съвсем леко кафеникаво зацапване. Знам, че за първите седмици е нормално, но на този етап? По принцип имах малко отлепване на плодния сак и пих дуфастон, но при последния преглед всичко беше наред и сега намалявам дуфастона, даже тия дни трябва да го спирам. Не искам да се паникьосвам и да търся АГ за всичко, но и се притеснявам да не подценя ситуацията.

# 160
Някой да е лекувал бактериална вагиноза през бременността?

# 161
  • Бургас
Здравейте момичета,

В 10 г.с. съм и от сутринта имам леко зацапване, мислите ли че е нормално? Не е силно кръвотечение, а съвсем леко кафеникаво зацапване. Знам, че за първите седмици е нормално, но на този етап? По принцип имах малко отлепване на плодния сак и пих дуфастон, но при последния преглед всичко беше наред и сега намалявам дуфастона, даже тия дни трябва да го спирам. Не искам да се паникьосвам и да търся АГ за всичко, но и се притеснявам да не подценя ситуацията.
Може да е от намаляването на дуфастона. На мен поради тази причина ми казаха да го спра след 16 г.с. Отидете на преглед.

# 162
Freaky84, при зацапване е добре да посетите лекар. Вероятно всичко ще е наред, но така ще сте сигурна.

# 163
Здравейте момичета,

Относно дуфастона аз знам така... почнеш ли го веднъж, не го спираш до 16 та седмица. А тогава се спира бавно и по схема. Изследвай прогестерона. И още утре на лекар. Правила ли си изследване за тромбофилии?

# 164
Привет, момичета! Предстои ми раждане в София, поради мед причини, но съм от Варна. Притеснявам се после от дългия път с бебчо. Имали мамчета, които са раждали далеч от града си и как мина пътя?

Общи условия

Активация на акаунт