Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 392
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, моля да ме насочите дали това е правилната тема да попитам, но наистина съм доста притеснена. Преди 9 месеца родих нормално. По време на раждането акушер-гинекологът ми ме натисна в областта на уретрата много силно. Болката от това все още продължава и до ден днешен. Отидох на преглед при върпосния акушер-гинеколог, но ми каза, че не вижда гинекологичен проблем и ме препрати към уролог. Оплакванията ми са основно болка и опъване при сядане и ставане, както и при уриниране. Какво бихте ме посъветвали? Благодаря предварително.

# 661
  • Sofia
Аз е моята БХС не видях къде имам изследван риск от преекламсия, това също ме озадачи.
Не навсякъде правят и риск от прееклампсия с БХС.
Аз миналия път направих 2 БХС при двама различни АГ. При единия БХС беше като твоя (правен в МД), при другия АГ имаше включен риск от прееклампсия, риск от преждевременно раждане и риск от интраутеринна ретардация на плода (не е правен в МД).

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 13:48 от Brin de muguet

# 662
Момичета, бях на преглед и според снимката от ехографа съм 5 седмица + 2 дни. Последен цикъл 11.02. Обаче в приложението на телефона ми излиза, че съм 6-та и вече трябвало да има ембрион и сърдечна дейност. На прегледа обаче се видя само сак 9мм и ми казаха да ида другата седмица да се види ембрион и сърдечна дейност и аз нещо се филмирах естествено. Питах си АГто нормално ли е това, което вижда, за този етап - каза "да", но в мен остана това тъпо чувство, че нещо не е в ред. Сега, в коя седмица съм реално и на този етап време ли е да се е видял ембрион и сърдечна дейност, или е рано? Прикачам снимка, ако някой нещо разбира.
Скрит текст:

# 663
5+2 е 6г.с. Информацията, която ти дава приложението е за завършена 6г.с. така че не се притеснявай. Има време да се види Simple Smile

# 664
Здравейте, каква е разликата между болката от разтягане на матката и болката при контракции? В 13 седмица възможно ли е да се усещат контракциите?

# 665
Има така наречените лунарни и гестационни месеци.Моят календар ще ви покаже точно в коя седмица сте.5 плс 2 означава5 пълни изкарани седмици и карате 6та,но приложения като Фея си пишат 6 седмица.Най-добре идете 9 седмица за пулсации,и двете бременности така са ми го смятали и казвали.Не се безпокойте всичко ще е наред.

Болки в матката тип менструални са нормални ,защото тя се разтяга.Контракции също са нормални ,но не болезнени.Т.е аз за контракция болезнена считам временно втвърдяване на корема придружен с болка.Само втвърдяване съм имала постоянно и през цялата бременност, пие се магнезии,изписан от Аг 😊

# 666
Аз взе още нямам корем.. а ниско долу си е трърд попринцип. Затова ми е трудно да преценя..

# 667
Някоя мама тези месеци раждала в АГ на Св. Анна гр. Варна, каква е цената на избор на екип в момента?

# 668
Някоя мама тези месеци раждала в АГ на Св. Анна гр. Варна, каква е цената на избор на екип в момента?
900лв

# 669
Здравейте, искам да питам мамите, които нямат 12 месеца трудов договор към датата на раждане - какво майчинство вземате?
Аз освен, че няма да имам 12 месеца, съм и назначена на 2 часа с 1/4 на минималната заплата.
Изобщо.. от какво мога да се възползвам като помощи?

Като общ стаж - към момента на раждане ще имам около 20 месеца.

# 670
900лв

Ухаа... май ще раждам вкъщи 😅 ох, майтап обаче ...

# 671
900лв

Хахаха, с първото ми дете платихме 600лв. Реално в окръжна е най-ниска цената. Ама като се сетя колко неща допълнително се купуват и храна и т.н. Идва почти колкото в майчин дом 😀

# 672
900лв

Хахаха, с първото ми дете платихме 600лв. Реално в окръжна е най-ниска цената. Ама като се сетя колко неща допълнително се купуват и храна и т.н. Идва почти колкото в майчин дом 😀

И аз там първото и правя сметки за 600лв и ако имам късмет да има отделна стая (защото с 1 дете вкъщи, раждането си е ваканция 😅) още 200-300 до 1000лв общо. И всички други разходи, които ще се съберат... Ох, не хахах лудост пълна.

# 673
Здравейте! Какво е разрешено да се пие при главоболие и запушен нос?
Май започвам да се разболявам, но засега нямам температура и имам леки болки в гърлото, но не е зачервено.

# 674
Парацетамол, най- много по 3 на ден. Моя доктор ми разреши като бях болна да пия и тайлол хот. То е единственото прахче , което не съдържа Нурофен .

Общи условия

Активация на акаунт