Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 418
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Не е рано.
Първата фетална се прави около 12-13гс, значи - да, към началото на май се пада.

# 646
МинтиМохито, при нормална долна граница 60-70 и покачване от 30-40 единици стигаме до 90-110 за долна граница, което е високо кръвно за човек с обичайно нормално такова, камо ли с ниско такова. Целта ми не е да плаша някого, не съм лекар и не поставям диагнози, но в някои случаи е добре човек да е по-предпазлив. За мен това кръвно налягане трябва да бъде обсъдено с лекар.

# 647
Здравейте, мами.. имам леко тъп въпрос. Откакто съм забременяла сутрин кихам.. 😄. Обаче понякога толкова изненадващо ми идва и толкова силно кихам, че ме срязва ниско долу и много, много ме боли. Има ли и други мами, които са така?

# 648
Много кихах в началото ,нормално е 😁

# 649
Кръвното не е шега особено в 21гс, аз бих отишла веднага на кардиолог,  аз вдигбах инцидентно в 28гс и Аг ме прати на кардиолог, слава Богу беше единичен случай и с плулс 120-130, после се нормализира, но ми включиха протеин, следяга и урината, нямах риск от преекламсия.  Та идете на лекар явно не е инцидентно, пишете на АГ и запазете час за кардиолог.

# 650
Здравейте, д-р Чавеева само в Надежда ли преглежда? Колко струва една морфология при нея?

# 651
  • Sofia
Здравейте, мами.. имам леко тъп въпрос. Откакто съм забременяла сутрин кихам.. 😄. Обаче понякога толкова изненадващо ми идва и толкова силно кихам, че ме срязва ниско долу и много, много ме боли. Има ли и други мами, които са така?
И аз като кихах ме прерязваше ниско долу. Изградих си навик да се свивам точно преди да кихна и ми помагаше.

# 652
Здравейте, д-р Чавеева само в Надежда ли преглежда? Колко струва една морфология при нея?

Мисля че само в Надежда преглежда, цената е една и съща за всеки пренатвлен преглед, спред седницата в която св прави, вижте на сайта на болницата имат ценоразпис, преди 1.г беше около 180-150лв

# 653

Ооо да и аз забелязвам , че кихам много повече от обикновенно 😂😂 плюс болките в кръстаа са нещо ужасно 🥹

# 654

Доц. Петя Чавеева преглежда в АГ Щерев. Цените на прегледите по фетална морфология са описани тук:

https://shterevhospital.com/polezna-informaciya/finansova-informaciya/cenorazpisi

# 655
  • София
В Надежда преглежда Чачева, ако случайно бъркате името.

# 656
Здравейте, излезе ми БХС.. Долу горе разбирам и знам, че нещата изглеждат добре.. но все пак погледнете и вие.. Мооооля ❤️❤️

# 657
Момичета, въобразявам си, нали, вие виждате ли почти незабележима втора бледа черта?[/img]

# 658
Здравейте, излезе ми БХС.. Долу горе разбирам и знам, че нещата изглеждат добре.. но все пак погледнете и вие.. Мооооля ❤️❤️

Това излседване се разглежда само с ехографския преглед иначе са само цифри. Изглжедат добре статистически Simple Smile

# 659
Благодаря, първо правиха ехографа - после ми пуснаха БХС, като взеха и данните от ехографа. ❤️❤️ Аз е моята БХС не видях къде имам изследван риск от преекламсия, това също ме озадачи.

Общи условия

Активация на акаунт