Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 356
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Може да си вземете направление от ЛЛ или да отидете на частен преглед.

# 91
Здравейте! Днес имам тест с две чертички ,миналата седмица имах няколко с по-бледи черти, след нг ще ходя на лекар, но искам да попитам дали е нужно направление или бременните ползват някакви облекчения? (Прощавайте ако въпроса ми е неуместен)

Направление от личен лекар, иначе всичко се плаща. Вече чак след записване за женска консултация около 12гс, тогава чак почват 'облекчения'. До тогава не ни водят бременни защото риска от аборт е висок. После облекчението им е липса на потребителска такса, и някои изследвания.

# 92
Здравейте! Днес имам тест с две чертички ,миналата седмица имах няколко с по-бледи черти, след нг ще ходя на лекар, но искам да попитам дали е нужно направление или бременните ползват някакви облекчения? (Прощавайте ако въпроса ми е неуместен)

Нужно е направление, ако не искаш да си платиш изцяло ти прегледа (като на частно). След като те запишат вече официално, че си бременна (което става около 12-та седмица, преди това изобщо не те водят “бременна”) и имаш право на 2 ехографски прегледа, които са безплатни, както и мисля изследвания. Съвет от мен… Не пестете пари за прегледи. Аз лично отидох и си пуснах и пълни кръвни изследвания (дори не бях бременна), ако чакате по здравна каса ще е едва около 3-тия месец. Следя се и на частно. Ако трябва да съм откровена… здравната каса само се точи. Никой не го интересува ти как си. Може би има и лекари, които не влизат в това число, за съжаление в моя случай не е така. За мое лично спокойствие избрах лекар, на който мога да се доверя, без значение колко допълнителни еазходи са. Разбирам, че за някои хора идва в повече, но ако човек е решил да има дете, е наясно, че ще са нужни и парични средства, а и става въпрос за здравето и на дете, освен вашето. Това е като съвет от мен ☺

# 93
Момичета, здравейте. От няколко дни имам афта в устната кухина, не я мажа с нищо (обикновено ако не съм бременна, мажа с крем). Чакам сама да си мине вече 4-5 дни. Обаче една приятелка ме наплаши, че може да бъде вирусна инфекция. Има ли нещо такова?

ПС Не съм писала на лекаря, защото не ми се струваше, че афта в устата (от тези беличките) може да бъде опасна по някакъв начин… освен че е неприятно на моменти при хранене..

# 94
Момичета днес и вчера  си пуснах урина и излезе Белтък -опал.Предната седмица пусках и нямаше нищо.Говорих с АГ-то ми и според него не е нищо притеснително може от някакво течение или от утрогестана.Някоя с подобен проблем?

# 95
Някоя от вас използвала ли е Флажил през втоеия триместър. В 6ти месец съм и ми е изписан,но четох че Метронидазолът не се препоръчва при бременност

# 96
Момичета, здравейте. От няколко дни имам афта в устната кухина, не я мажа с нищо (обикновено ако не съм бременна, мажа с крем). Чакам сама да си мине вече 4-5 дни. Обаче една приятелка ме наплаши, че може да бъде вирусна инфекция. Има ли нещо такова?

ПС Не съм писала на лекаря, защото не ми се струваше, че афта в устата (от тези беличките) може да бъде опасна по някакъв начин… освен че е неприятно на моменти при хранене..

Здравей, можеш да използваш анафтин - ще минат. Аз от началото на бременността си го ползвам, няма проблем за бременността. Simple Smile

# 97
Здравейте, пусках антитела за варицела Igg за прекарана инфекция и резултатът ми е в гранична зона 0.9. Положителния резултат започва от 1.1. Лекарката ми каза да си пусна Igm за настояща инфекция? Около мен няма болни или контактни, пуснахме изследването чисто любопитно, майка ми няча спомен дали съм я карала или не. Мислите ли, че този резултат означава, че все пак някога съм я карала и просто антителата са намалели?

# 98
Момичета ,къпах се с не топла ми гореща вода .
Възможно ли е да се е получил спонтанен аборт ?
Преди с хладка се къпах но тъпата ми глава ....
Единственото което усетих е че след баня ми се схвана кръста .
И като си изправих стойката ме заболя кръста .
Но ми викат че почва да тежи и затова .но като се замисля ако съм си направила беля какво се усеща ?

# 99
Гери Ангелова, вие ли бяхте с тестовете за бременност в петия месец?

# 100
Да аз съм .

# 101
Гери, радвам се, че вече си сигурна че има бременност. Ако се чувстваш добре след горещия душ и не ти е замаяно например, нищо ти няма.

# 102
Майка написах какво почувствах .
След излизане от банята усетих схващане на кръста .
И като си изправих стойката ме заболя.
И след няколко часа го усетих отново схващането на кръста .
Чета в интернет но не намирам инфо.
Ако е спонтанен аборт има признаци задължително ..кървенето е да ясно .
Задължително ли го има и него ?

# 103
Гери, нищо ти няма. Легни си, за да мине кръстът, и като станеш ще си нов човек.

# 104
По време на бременност са нормални болките в кръста. Добре си.

Общи условия

Активация на акаунт