Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 40 369
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Гери Ангелова 727182, споделете ако е удобно къде ходите на преглед, може би ще в добре за другите момичета ако желаят да си чуят сърчицето на бебето да не ходят на това място.
Аз на моето сигурно вече пет пъти съм го чула.
А вие само по една снимчица ли получавате? От ФМ доколкото знам даже видео може да си поискате.
Знам ли, може би е добре да си потърсите друг специалист по ехографии.
Успех!

Да ходила съм на ФМ и ще ходя отново ..
Сърце не чувам аз ,може да съм глуха 😁

# 76
Приеха ме в болница за задържане… чухме пулс, няма отлепяне, но има кървене…
Стискайте палци, дано не ме и държат много в болницата Sad

Здравей,
Искам да попитам как си. Всичко наред ли е? Притесних се за теб. Много се надявам всичко да е наред! Още ли си в болницата?

# 77
  • София
Здравей, изписаха ме вчера. Вече съм по-добре, кървенето спря още кято ме приеха и започнаха терапията с магнезий, на шпа и спазмалгон. Не можаха да кажат защо беше това кървене като не се вижда отлепяне, но сега съм вкъщи и почивам повече. На 04.01 имам преглед в Токуда и ще видим там какво ще кажат, на тези русенските не вярвам нещо…

# 78
Marsala_, при мен първото прокървяване беше само капчици, та само по телефона ме консултираха,
При второто след събуждане сутринта видях че пр*връзката, която ползвах за утрогестана е запълнена, но не с изцяло ярко (т.е. прясна) кръв. След консулт по телефона се съгласиха да ме вмъкнах в графика (на следващия ден!!!) - док погледна с вагиналния ултразвук, нищо не видя и каза, че е твърде вероятно от "имплантационно" кървене, но вече в шеста седмица, самото ембрионче се заравя по-дълбоко, а от всички допълнителни лекарства лигавицата е толкова набъбнала, че е просто много чувствителна.
При третият случай, който си беше кръвоизлив, със съсиреци, със смяна на превръзка преливаща на всеки 30 минути, ме вместиха в графика на същия ден (тук я началото на бременността много много не се впечатляват) и пак с вагиналния ехограф, док ми показа на екрана, хематомът, който е останал вътре в матката до самото плодно сакче с ембриончето. В този случай док ми обясни, че при разстежът на плодното сакче е възможно да засегне някоя веничка или кръвоносен съд, които пак заради бременността, а и всички допълнителни лекарства е толкова оросено, че дори от мъничка вена да шурти много кръв.
Тук не приемат в болница за такива неща, пратиха ме в къщи да лежа и да поставям инжекции,
Та с този "ферман" исках да ти дам за пример, че наистина може да не видят конкретна причина.
Разбира се това по никакъв начин не омаловажава нуждата ни да получим обяснение, но аз за себе си приех в един момент, че докато бебето е окей, ще се опитам да запазя максимално спокойствие (а това е ужасно трудно 🙈😊☺️)

Здравей, изписаха ме вчера. Вече съм по-добре, кървенето спря още кято ме приеха и започнаха терапията с магнезий, на шпа и спазмалгон. Не можаха да кажат защо беше това кървене като не се вижда отлепяне, но сега съм вкъщи и почивам повече. На 04.01 имам преглед в Токуда и ще видим там какво ще кажат, на тези русенските не вярвам нещо…

# 79
  • София
Благодаря за подкрепата мили момичета!
Същност другата причина, е че при ин витро се случвало по често прокървяване, което за мен няма много логика, само се надявам, че наистина всичко да е наред. Филмирам, се малко че след такова кървене се получавала инфекция, която е опасна за ембриона, та не знам, запазването на спокойствие не е много възможно сякаш в момента…

# 80
Marsala, възможната инфекция си е за притеснение, аз точно преди седмица пих антибиотик заради такава 😣 хич не бях пример за "спокойствие" 🙈
стискам палци на следващия преглед само хубави новини да чуете🤞

Благодаря за подкрепата мили момичета!
Същност другата причина, е че при ин витро се случвало по често прокървяване, което за мен няма много логика, само се надявам, че наистина всичко да е наред. Филмирам, се малко че след такова кървене се получавала инфекция, която е опасна за ембриона, та не знам, запазването на спокойствие не е много възможно сякаш в момента…

# 81
  • София
Lucie_, а при теб инфекцията в следствие на кървене преди това ли е? Това ли наложи лечение с антибиотик и как се установи самата инфекция?

# 82
Не, в девета седмица беше последното кървене при мен.
В 28+4 (9.12) се подхлъзнах и паднах на д*пе. Усетих че ми е по - твърд корема и отидох до болницата където се следя.
Резултат- скъсена шийка, пуснаха ми изследване на урина.
На 13.12. си имах записан редовен преглед. Резултатите от урината бяха излезли  - стафилокок бореалис, а с ехографа док засече, че шийката още се е скъсила. Направиха и един допълнителен тест за , най-вероятно ще го напиша грешно, за някакви протеини които се отделят от околоплодните води и сочат за риск от преждевременно раждане. Тестът излезе позитивен. Приеха ме в болницата веднага. Една седмица бях под наблюдение. Утрогестан, антибиотик, и клексан, и никакво мърдане от леглото.
Задържахме положението, и сега съм си в къщи,  ... опитвам се да съм максимално спокойна 😁😅 доколкото е възможно 🧘

А иначе изрично питах док, кой е най-рисковият фактор за шийката, най-вероятно при мен с били просто три вкупом - предстои ни местене и в седмицата преди 9.12 по цял ден пакетирах и разнасях/подреждах кутии (т.е. вдигах тежко), инфекцията (док изрично ми обясни, че е от тези бактерии, които са си по тялото по принцип, просто се е поразбуяла), и накрая с подхлъзването съвсем съм стресирала ситуацията.

Пак стан роман 🙈🙈
При най-малко съмнение нека док ти препоръча - микробиология и/или урина. С данните от изследванията най-добре може да се прецени има ли причина за тревога, и ако да, с какво да се лекува.

Lucie_, а при теб инфекцията в следствие на кървене преди това ли е? Това ли наложи лечение с антибиотик и как се установи самата инфекция?

# 83
Момичета ,отново се включвам имам кафяво петно на бельото .
От какво може да е според вас,то е малко като петънце ,а скоро бях на преглед не ми казаха да има проблем.

# 84
Marsala_, при мен първото прокървяване беше само капчици, та само по телефона ме консултираха,
При второто след събуждане сутринта видях че пр*връзката, която ползвах за утрогестана е запълнена, но не с изцяло ярко (т.е. прясна) кръв. След консулт по телефона се съгласиха да ме вмъкнах в графика (на следващия ден!!!) - док погледна с вагиналния ултразвук, нищо не видя и каза, че е твърде вероятно от "имплантационно" кървене, но вече в шеста седмица, самото ембрионче се заравя по-дълбоко, а от всички допълнителни лекарства лигавицата е толкова набъбнала, че е просто много чувствителна.
При третият случай, който си беше кръвоизлив, със съсиреци, със смяна на превръзка преливаща на всеки 30 минути, ме вместиха в графика на същия ден (тук я началото на бременността много много не се впечатляват) и пак с вагиналния ехограф, док ми показа на екрана, хематомът, който е останал вътре в матката до самото плодно сакче с ембриончето. В този случай док ми обясни, че при разстежът на плодното сакче е възможно да засегне някоя веничка или кръвоносен съд, които пак заради бременността, а и всички допълнителни лекарства е толкова оросено, че дори от мъничка вена да шурти много кръв.
Тук не приемат в болница за такива неща, пратиха ме в къщи да лежа и да поставям инжекции,
Та с този "ферман" исках да ти дам за пример, че наистина може да не видят конкретна причина.
Разбира се това по никакъв начин не омаловажава нуждата ни да получим обяснение, но аз за себе си приех в един момент, че докато бебето е окей, ще се опитам да запазя максимално спокойствие (а това е ужасно трудно 🙈😊☺️)

Здравей Lucie_,
Направи ми впечатление, че казваш "тук в началото на бремемноста не се впечатляват" и исках да те попитам къде е това тук, ако е ок за теб. Може да се окаже, че сме на едно и същи място 😊

# 85
Аз съм в Белгия, но доколкото знам и в Англия (т.е. Великобритания) е така,
В моят конкретен случай, тъй като нямам АГ тук, постоянно звънях в IVF клиниката,  докторът не ме върна, но на два пъти ми намекна че е време да си намеря АГ 🙈
Zhuzhinka опитах се да ти отговоря на личното съобщение, но ми изписа че са забранени личните съобщения от твоя страна Wink

Здравей Lucie_,
Направи ми впечатление, че казваш "тук в началото на бремемноста не се впечатляват" и исках да те попитам къде е това тук, ако е ок за теб. Може да се окаже, че сме на едно и същи място 😊

# 86
Момичета ,отново се включвам имам кафяво петно на бельото .
От какво може да е според вас,то е малко като петънце ,а скоро бях на преглед не ми казаха да има проблем.

Гери, научи се да се консултираш за проблемите и тревогите си с лекар, а не да питаш в интернет кой какво мисли. Всеки път ти казваме едно и също - няма как да знаем какво ти е.

# 87
Момичета, здравейте. Много глупав въпрос имам. Изписан ми е магнерот 2 пъти по 2 хапчета - дозата е висока. В края на 8 месец съм. Пих си хапчетата сутринта, но не съм сигурна дали не ги пих два пъти Sad тоест дали 10 мин преди това не бях пийнала още 2… знам, че звучи много глупаво, никога не ми се е случвало и просто се разсеях! И сега не знам дали не съм пийнала 4 сутринта вместо 2.. в рамките на 15 мин! Има ли защо да се притеснявам?

ПС не съм писала на лекаря. Срам ме е да кажа “не знам дали съм пила 2 или 4”.. направо се чувствам безумно 😳😂

# 88
Момичета, здравейте. Много глупав въпрос имам. Изписан ми е магнерот 2 пъти по 2 хапчета - дозата е висока. В края на 8 месец съм. Пих си хапчетата сутринта, но не съм сигурна дали не ги пих два пъти Sad тоест дали 10 мин преди това не бях пийнала още 2… знам, че звучи много глупаво, никога не ми се е случвало и просто се разсеях! И сега не знам дали не съм пийнала 4 сутринта вместо 2.. в рамките на 15 мин! Има ли защо да се притеснявам?

ПС не съм писала на лекаря. Срам ме е да кажа “не знам дали съм пила 2 или 4”.. направо се чувствам безумно 😳😂

Спокойно, няма проблем и да си изпила 4 Simple Smile

# 89
Здравейте! Днес имам тест с две чертички ,миналата седмица имах няколко с по-бледи черти, след нг ще ходя на лекар, но искам да попитам дали е нужно направление или бременните ползват някакви облекчения? (Прощавайте ако въпроса ми е неуместен)

Общи условия

Активация на акаунт