Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 79

• 41 248
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Radi1902, както са казали и момичетата преди мен, много зависи за какво искате да я ползвате,  и как ще засуче бебето.
За съжаление в моя случай, например, без помпата щяхме да сме загубени и да сме минали на АМ от първия ден.
Нашето бебче се роди 36+5, тук го водят официално преждевременно роден. Беше много слабичък и докато сукне веднъж - дваж заспиваше, след това разви жълтеница и съвсем стана летаргичен.
Докато събере сили да суче силно стана ясно, че всъщност има и много къса юздичка на езичето, която ще отрежат оперативно едва този идващ четвъртък. Т.е. бебето ще е вече на 35 дена.
Тези 35 дена щях да съм загубена без помпа.
Ужасно е времеемко, в различните части на деня млякото е в различно количество, което е екзалтиращо сутрин, когато е много, и депресиращо вечер, когато е малко.
Просто моят мозък не иска да се откаже, знам, че това е най-доброто, което мога да направя за детето.
Е ... До тази сутрин. Толкова бях изморена, че изтървах прясно изцедена порция от 80 милилитра, а трябваше вече да излезем, защото бяхме на консултация за бебето.
Не се разплаках, просто нямах време , но на консултацията си поисках от лекарката да ми препоръча АМ.
И така, помпата ще е нашето спасение за добиване на кърма докато бебчо се възстанови, в комбинация с някоя и друга доза АМ през деня.

Пак подчертавам, че това е нашият специфичен случай. Ние дори взехме медела хендсфрий помпа, само и само да мога и докато сме заседнали в трафик, и докато пооправям къщата малко да продължавам да цедя ...
Здравейте мами!Имам дилема,с която се надявам да ми помогнете!
Мисля да си взимам електрическа помпа за кърма,за всеки случай ако бебка не засуче и ако трябва сама да се изцеждам.Та дилемата е коя марка ел. помпа да е..На Медела swing или на Avent ultra comfort. Може на някой мами да не им хареса,но мисля да я закупя втора употреба,защото покупката може и да не ни е от ползва с времето (после да не ме е яд чак толкова,ако не се употребява)..Та вие мами какво,ще ме посъветвате?

# 541
Здравейте,
За киселини в ранна бременност какво мога да приемам? Пробвах НЕОБИАНАЦИД, но не помага, а и от вкуса му ми се гади?

# 542
Здравейте! Писах и в друга тема, но ще се радвам да прочета и тук допълнителни отзиви. Да ви попитам за марката кенгуру какво мислите? Мисля да взема помпа и бебефон на тяхната марка и ваничка на Чиполино. Доколкото разбирам са “по-нисък” клас(по евтини са) и не знам дали евтиното няма да излезе по- скъпо. Първа бремемност ми е и въобще не знам на какво да заложа… Суета ли са марките мендела и филипс авент или наистина си залслужават парите?

# 543
Добре де, простете невежеството ми, но ако не ползвате помпа изобщо никога докато кърмите, това значи ли, че 6-12, че и повече месеца не се отделяте от бебето си, между хранения? За мен помпата е именно с цел свобода да не си "вързан" - особено в първите месеци дори едното хранене на ден да поеме таткото или бабата с изцедена кърма си е благословия.

Дори да не сте заедно между храненията не си мислете че ще седите с помпа на гърдите, бебето регулира кърмата най-добре и може нищо да не може да изцедите тогава.
При нас около 6 месец бе когато можех да правя по-големи паузи без бебка.
Извинявам се предварително за думите си, но мисля че това с помпите е като мода последно време , нямаш ли помпа значи бебето ти е загубено направо.
За питането за кенгуро- всички вършат еднаква работа, въпроса е колко пари бихте отделили. Същото и за останалите бебешки продукти, според мен няма значение че “са нисък клас уж” вършат една и съща работа за много кратък период от време и всеки си преценява според финансите дали да се изхвърля с такива покупки или не.

# 544
Здравейте! Въпросът ми не знам дали е точно за тук, но ще го отправя. Има ли майчета, които са родили по надалеч от мястото където живеят и как мина пътя с бебчо?
П.с Поради тежка бременност и т.н наложи се да родя в София, но сме от провинцията и пътя ме притеснява. Бих била благодарна за някой съвет и от първа ръка. Естествено лекарите знаят и предполагам ще ми дадат наставление, но би ми било от полза и някой съвет.

# 545
Здравейте,
За киселини в ранна бременност какво мога да приемам? Пробвах НЕОБИАНАЦИД, но не помага, а и от вкуса му ми се гади?
Аз съм на Стопацид, може да ги дъвчеш или смучеш.Не е най-приятното, но определено ми помагат.Мисля ,че има два вкуса ментови и ванилови.

# 546
Здравейте,
Когато имах киселини по време на бременност пиех газирана вода. Особено вечерите ми бяха кошмарни. Добавях и малко лимон понякога

# 547
Здравейте,

Аз действах с газирана вода, кисела ябълка и прясно мляко. После мкнах на Гавискон и Талцид

# 548
Здравейте, от началото на бременността ми.. как да го кажа 😄 започнах да се окосмявам много бързо и ми е трудно да контролирам това. Никога през живота си не съм имала и един косъм на корема. Сега в 3 месец съм като бебе горила там. Искам да питам дали мога да си използвам фотоепилатора си поне за крака и ръце?

# 549
Здравейте, от началото на бременността ми.. как да го кажа 😄 започнах да се окосмявам много бързо и ми е трудно да контролирам това. Никога през живота си не съм имала и един косъм на корема. Сега в 3 месец съм като бебе горила там. Искам да питам дали мога да си използвам фотоепилатора си поне за крака и ръце?

Всеки може да ви каже различни мнения. Аз лично - не бих. В някой салон ще ви откажат тотално фотоепилацията, имайки в предвид, че сте бременна. В друг, ще ви вземат парите и ще ви кажат, че не е вредно по никакъв начин. Въпрос на лична преценка…

# 550
Няма смисъл. С тези хормони само ще си загубиш времето с фотоепилатора. Аз отдавна се отказах. Даже коремът ми е космат, ама... Живот Grinning

# 551
  • София
Не се препоръчва да се ползват такива неща по време на бременност, а и кърмене. Може д аполучите пигментни петна за цял живот. През бременността кожата се променя, появяват се тук таме папиломи, пигментни петна. Както и окосмяване.
След раждането космите падат.

# 552
Бях станала като горила.. косми по гърба, рамената, корема. След бременността и като спрях да кърмя, потепенно се изчистиха. От хормоните е , фотоепилация/лазарна е доста непрепоръчителна по време на Б и кърмене.  А останалите опити за обескозмяване не дават резултат особено и даже все едно повече стават космите.

# 553
Здравейте,

В 5 .г.с съм, но имам спазми и крампи в подбедриците.
На някой случвало ли се е от толкова рано да има такива крампи?
Понякога ги усещам от самия кръст, по протежението на целия крак-по-често в десния и направо ги усещам като въженце, което се опъва и трепти.
Отделно искам да споделя, че съм с тромбофилия - Алелна специфичност на PAI - 1  4G/5G² - Хетерозигот и
Мутация MTHFR A1298C   Хетерозигот, но правя х 1 инжекция фраксипарин 0.4 - разбира се след консултация с хематолог и всички нужни изследвания за коагулацията.
Имам магнезий на др. Бест, но хелат. Мисля да започна да приемам х 1 табл на ден, ако не помага, вече ще пиша на хематолога, да ми назначи нещо по-добро.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 14:48 от nadejda8791

# 554

Ами.. аз да ви кажа въпреки, че всички ми казваха да изчакам и тук четох мн мнения, че не е хубаво… след известно колебаене си направих две процедури на крака и ръце(лазерна епилация, за пръв път на тези зони) и не съжалявам! Гинеколога ми все ми казва “ако ти се чувстваш добре и бебето ти ще се чувства добре”. Никъде не прочетох, това да е навредило на някое бебче, казват, че не е хубаво защото няма достатъчно проучвания/ изследвания и се презастраховат.

Общи условия

Активация на акаунт