Модни консултации - 71

• 88 723
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
нямам една дреха с голямо лого, ужасно ужасно мразя и старателно избягвам! Освен спортните екипи и един колан на Пинко (обаче яко стои и на рокли и на дънки и е толкова малък, колкото аз харесвам!)
И не трябва да робуваш на една марка, реално от всеки (който и да е) бранд има много добри и много грозни неща.
Нито една от изброените марки не е изцяло бизнес или изцяло кифла style.
Съчетай от всяка, ама не да те удря в челото марката. Безвкусно е!

# 451
Когато виждам жени/мъже да носят дрехи с голямо лого не си мисля,че са евтини, напротив. Мисля си ,че явно е от източна Европа, че е новобогаташ или просто обича кича!

# 452
На мен пък ми изглежда много комично облечени от глава до пети с всякакви марки с огромни лога 🫣. Най-вероятно “крещи” - Вижте ме колко съм “марково (менте)” облечен 😁. Мое мнение 🤷🏻♀. Нося и скъпи и евтини дрехи. Важното е да ги съчетаеш правилно, да са добре ушити, да са ти по размер и да ти стоят добре. Simple Smile

# 453
Аз съм съгласна със OnDiNe_, че периодично излиза като тренд Логоманията, според мен повлияна от стрийтстайла и възраждането на старите трендове и магазините се наводняват със дрехи и аксесоари, покрити с графики на логото на съответния бранд.  2 сезона по-късно вече го няма по подиумите и си остава пак приоритет на някои субкултури. След 4-5-10 сезона пак се появява като тренд и става вездесъщо.

Лично на мен не ми импонира и не се вписва в личния ми стил, та се броят на пръстите на едната ми ръка вещите с очевадно лого. Но не заклеймявам дeвойките носещи този стил - може просто да държат да са много модерни, може да принадлежат към дадена субкултура, за която е специфичен този стил, може да избиват комплекси... все неща, които не ми влизат в работата.

Eто едно интересно мнение за логоманията и връзката и с ребрандирането на модните къщи:
http://www.modachicago.org/blog/2020/3/3/whats-up-with-logomania-luxury-fashion

https://highxtar.com/the-logomania-era-will-continue-in-2023/?lang=en
https://www.thedailybeast.com/wear-it-loud-wear-it-proud-how-log … t-back-in-fashion
https://www.tatlerasia.com/style/fashion/tatlers-haute-list-logomania-fw21trends

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 21:07 от Agent Provocateur

# 454
  • Street of Dreams
Ако толкова се идентифицираме с дрехите си, значи нямаме самоличност. Точно, че това е трендът (и за това е темата) - едни купуват това, други панталони с цепки отпред и кроп топс. Кой каквото си е харесал от пазара и каквото му стои добре. Дрехите не правят и не дават самоличност и за мен няма значение дали пише Calvin Klein или Samo Levski. Няма нищо по-непривлекателно от отчаяните опити да се издигнеш над стандарта си с дрехи - просто много ли личи. И няма нищо по-хубаво от свободата и естествеността. Е, може да се прекали като с Гучените Биркенщоци на Кари Брадшоу, но в град като Ню Йорк едва ли на някого му пука кой си, откъде си и с какво си облечен. 😁
https://www.instagram.com/p/CoM8ckEIsvF/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 455
А дрехите не са ли един от щрихите, с които прожектираме нашата самоличносг към външния свят?! Не изразяват ли настроения, вкусове, нагласи, че даже и психология?
Да, дрехите не правят човека, но понякога може и да го издадат.

Ако толкова се идентифицираме с дрехите си, значи нямаме самоличност.

# 456
  • София
Още един глас за Karen Millen, ако пасва на стила. Според мен кройките им са чудесни и подчертават женствеността, без да са кичозни или излишно разголени.
Имам колежка с гигантски лога на чанти и обувки GUESS и си спори, че са супер марка. Кичозна дама. А guess са болклучави от много отдавна.
Скрит текст:
Тропна си грозното тежко чантище върху моята чанта и на други на едно парти, а като ѝ направих забележка, каза, че тОвА е ГеСС и няма проблем и струва 600лв Rolling Eyes

# 457
А дрехите не са ли един от щрихите, с които прожектираме нашата самоличносг към външния свят?! Не изразяват ли настроения, вкусове, нагласи, че даже и психология?
Дрехите влияят и променят самоличности, и още как. Освен, че влияят на самочувствието, променят съзнанието и поведението, както на този който ги носи, така и отношението на останалите към него. Доказано е при провеждането на станфордския експеримент.
Скрит текст:
Не напразно и в концлагерите  първо са събличали хората голи и са отрязвали косите им, а след това са ги обличали и с еднотипни грозни дрехи. И не, не е защото са били загрижени за чистотата и здравето им, а за да издевателстват над тях психически.
В затворите похвата е същият. По този начин косвено се отнема самоличността на човек.

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 09:18 от Sysly

# 458
  • Street of Dreams

Ако толкова се идентифицираме с дрехите си, значи нямаме самоличност.

Само от части. Общо взето, ако не си част от някаква субкултура, купуваш това което си харесаш от пазара и то в момента. Това, което други са креирали и наложили. Съгласна съм, че дрехите може да дават самочувствие, но не и самоличност. А дали го "издават" - издават го само ако той влага същия умисъл във въпросния аутфит, който и всички други хора - което е невъзможно. Виждала съм човек с ACAB тениска, за когото това беше просто тениска с надпис и си нямаше представа. Дори и да направиш впечатление с костюм по поръчка и часовник - по дрехите посрещат и до там.
Естествено, мнението ми е субективно. Може да има някой, който е станал по-добър човек чрез дрехите си.

# 459
OnDiNe_, това с ACAB тениската го обясни за широката публика, защото съм сигурна, че не са те разбрали или.... ти не си съвсем наясно, кои по-точно употребяват тази фраза в съвремито ни. Уики не е достатъчен.
Колкото до логоманията, не съм ѝ голям фен, дори никакъв, но не ми пречат единични инициали, логота на марката. В крайна сметка дори и Chanel ги ползват върху чантите си, както и YSL и много други. Колкото до принт с тях, твърдо НЕ съм, но не ми пречат тези дето ги кефи.

# 460

аз например това, не бих го погледнала 2 ри път, крещи кииич

# 461
  • София
Е, тези едва ли са за масовия потребител.
Барок, Ренесанс и ... Найк Simple Smile
Скрит текст:

# 462
С удоволствие ще си поръчам тези:

Есетата, писани последните два дни идеално са илюстрирани от това, което вървеше с текст: фен на Металика и вокалист на Металика:
Скрит текст:

# 463
Момичета, това колие с каква визия си го представяте?

# 464
^^ С голи рамене. За какъв повод  по-конкретно?

Общи условия

Активация на акаунт