Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 113
  • 984
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Зависимости, насилие, неуважение, изчерпани чувства, разрив в общи цели и път.

# 16
Ако жената до мен започне да ми прави забележки как и с какво се храня. Това е една от червените линии.

# 17
  Моят (засега) мъж винаги ме пита какво мисля. По кой път да минем, това или онова мляко да вземе, коя крушка да избере. Изслушва ме много внимателно и... прави точно обратното Grinning Обаче мен това повече ме забавлява отколкото ме ядосва. Та, мисълта ми е ако всичко друго му е наред по-добре го обърнете на майтап. Идеално няма.

# 18
Ти би ли търпяла подобно императивно поведение? А ако съм на мъжа ти, няма да те изтрая и един ден. Като искаш да водиш парада, има си начини за това.

# 19
  • Paris, France
През целия си досегашен  брак съм била на прага да се разведа поне 5-6 пъти...Но кризите минават и така вече 25 години. През това време останових ,че няма нищо по-важно от семейството !

Брак не е = на семейство и прекратяването на даден брак не пречи да имаме семейство.

А какво му е важното на семейството?

# 20
Физическо или психическо насилие.
Пристрастеност към хазарт, наркотици, алкохол, работа или нещо др.
Изневяра.
Игнориране, насочено към мен или детето/децата.
Краен егоизъм (в малка степен е полезен за всеки).
Разминаване в основните ни планове за близо и далечно бъдеще.
Прекалено влияние на родители/приятели, което се отразява на нашите отношения.

При някои решението ми ще е на секундата, при други, бих направила усилие да спася връзката си, ако има желани от негова страна.

Не разбрах при вас точно какъв е проблемът. Дай пример.

# 21
  • София
Понеже чета НСЧ и аз си мислих същото, но не дописах останалото, защото определено поведение и маниер е налично и преди брака.
Та, някои неща са по собствен избор и не следва да обвиняваме човека отсреща след подписа.

# 22
Ти би ли търпяла подобно императивно поведение? А ако съм на мъжа ти, няма да те изтрая и един ден. Като искаш да водиш парада, има си начини за това.

Кое му е императивното на това??
Аз постоянно давам подобни нареждания, но то е защото и работим заедно и цялата организация и логистика минава през мен.  Представям си, ако ми се изрепчи и не изпълни “нареждането”..)
Всяка вечер обсъждаме задачите за следващия ден и кой какво ще свърши. И често през деня всичко се сменя в движение, та императивни директиви се дават постоянно..)
Тук няма его. Има партньорство. Не се съзтезаваме и тн. Така живота ни е организиран и работата върви. Същото е и в семейството - всеки си има задължения и отговорности, и ако не ги спази - разваля ритъма на другия. Естествено, че ще се подсещаме и тн.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 14:17 от Angel_wing

# 23
По-горе съм дала примери.
Общо взето, всяко нещо, което произтече като идея или предложение от мен, среща съпротива. Може целият свят да каже - така се правят по принцип нещата, не - щом аз съм го предложила, отговорът задължително ще е "не". Това са решения, касаещи дома, семейството, даже и работата ни. Не са някакви лиготии или приумици.
Малко в стила на хиперболата, може да му поискам чаша вода. Отговорът ще бъде - ще ти дам, когато аз реша.
Иначе, не е лош човек. Просто има страх да не изглежда чехльо.

# 24
Ми комплексар е, сори.
Мъж, който смята че е чехльо ако слуша и се съобразява със жена си, значи си няма идея какво е истински мъж и как му се отразява когато почита и помага на жената.

# 25
  • Далечният изток
Какво значение има, че е добър с хората, след като е лош съпруг за теб?!

# 26
По-горе съм дала примери.
Общо взето, всяко нещо, което произтече като идея или предложение от мен, среща съпротива. Може целият свят да каже - така се правят по принцип нещата, не - щом аз съм го предложила, отговорът задължително ще е "не". Това са решения, касаещи дома, семейството, даже и работата ни. Не са някакви лиготии или приумици.
Малко в стила на хиперболата, може да му поискам чаша вода. Отговорът ще бъде - ще ти дам, когато аз реша.
Иначе, не е лош човек. Просто има страх да не изглежда чехльо.
А имаш ли представа откъде идват тези комплекси? Има ли си приятелчета, които да му ги поддръжат?

# 27
Не, нито приятелите му, нито семейството са такива. Единственият властен индивид там е баща му. Подозирам, че това обяснява много.

# 28
Ох, такова поведение най-отблъсква (мен лично). Да се прави на мъж, защото татенцето му е вменило комплекси. Понякога родителите не се усещат какви грандиозни грешки правят. Ми ти ако сам не знаеш чехъл ли си, какво да коментираме..

# 29
Ако Хенри Кавил потропа на вратата в костюма на Супермен, въобще няма да му мисля. Иначе имам двор и мога да боравя с лопата, не обичам да си усложнявам живота с процедури 😁
Ако жената до мен започне да ми прави забележки как и с какво се храня. Това е една от червените линии.
О, манджата ако ти е проблем, въобще не мисля че ще се ожениш 😁

Общи условия

Активация на акаунт