Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 106
  • 984
  •   1
Отговори
# 45
В отговор на постовете на Дренка, никога не съм заповядвала или мрънкала. Винаги е со кротце, со благо, но и така не става. Каквото мога, сама си го върша. Каквото не мога - чакам. Като мине време - пак аз го върша. Ако съм викала майстори, задължително се намират кусури след това.

Не е с благо,  не на мен тия 😄

# 46
  • София
Дренка ако толкоз ги разбираше нещата, още с първия щеше да кюта.
Колкото мъже - толкова цаки, някои просто са прецакани.

# 47
Добре, Дренке, ти знаеш по-добре как е у нас! Simple Smile

# 48
Michone, както ги описа нещата, излиза малко все едно му се налагаш, а мъжете, поне повечето, това не го харесват. Друг е въпроса, че като не му харесва нещо е добре да си каже, а не да прави напук. Малко като децата.... пък уж мъж си си взела. Просто си поговорете, пък ако е от тия дето не говорят, ми само всичко знаят, не си струва нервите.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 16:36 от Teddy_m

# 49
Дренка ако толкоз ги разбираше нещата, още с първия щеше да кюта.
Колкото мъже - толкова цаки, някои просто са прецакани.

Щеше. Ако исках.

# 50
Какво пък означава мъжът да слуша? Той не е домашен любимец.
За мен е странно да познаваш мъжа си, и да се пробваш за определен резултат с провалили се преди това методи.
Преди години и у нас беше същото с нещата за ремонтиране. Всичко беше проект за някога си.
Като почнах да викам майстори, които си оставяха ръцете, и след като видя как хич не се връзвам на цупенето, да видиш как сега всичко се адресира на време. Нито вдигам скандали, нито се цупя.
Мъжете са учудващо разбрани, когато им се говори директно и кратко.

# 51
А ММ ми ги купува. И еверидейки също. Значи от първия ден на връзката ни се готви за предстоящия развод.

Michone, твоят по принцип ли си е такъв или напоследък така ти прави напук? Много е изморително това. Трябва да гадаеш какво няма да направи, че да поискаш обратното.

Абе, винаги е бил некомформист, ама като заживяхме заедно и свихме семейно гнездо, тази му инфантилна черта лъсна в цялата си "красота". Добре, че има положителни качества, за които човек да се хване, че иначе и ние досега да сме напълнили статистиката /60% от всички втори бракове свършвали с развод/.
Права си, че е много уморително на моменти!

# 52
Има си хора, които, не извличат удоволствие, самочувствие и кеф от свършената работа, а някакво патологично чувство на важност от мисълта колко много работа ги чака, колко задачи им висят и уж само те могат да свършат. Те си имат изначално проблем с усещането за значимост и той си намира проява в дребни и големи случки в ежедневието. Най-банално бих го описала като нарочното оставяне на мръсните чинии от вечеря за сутринта, за да станат с мисълта, че светът без тях не може, работа ги чака.
Много е трудно на тези хора да им обясниш, че когато след седмици или месеци и много излишни нерви от всички страни те свършат дадена работа, не заслужават ръкоплясканията, които очакват. Да, съгласна съм с определението за инфантилност, бих добавила чувство за малоценност и късогледство, щото не мислят въобще за последствията от поведението си.

П.С. Сега прочетох, че бащата е бил властен тип - бих търсила модела за такова поведение у майка му, едно прикрито по женски, пасивно-агресивно послание "за какъв се мислиш, без мене си за никъде" - точно с отлагане, натрупване и вечен вопъл колко е затрупана от работа и всичко нея чака.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 18:59 от Обич Синеока

# 53
Мръсните и смърдящи чинии са си чист мързел. Да не почваме с конкретни примери кои са тез “хора”, да не излязат дами повечето.
“Малки случайности” -  много го харесваме вкъщи. Горещо препоръчвам за тези, които се чудят къде им е проблемът с мъжете.

# 54
Е, те и жените - хора.
Много често мързелът и некомпетентността са превърнати в оръжия срещу най-близките и дори не е  задължително съзнателно всеки път.

# 55
Причината за развод беше тривиална. Няколко години по - късно осъзнах, че е била "камъчето, обърнало каручката" , но индикация е имало, просто сме си затваряли очите или сме смятали, че ще се справим.
За повторяемост не мога да кажа.
Но вероятно бих повторила като анализирам себе си и действията си

# 56
Дай пример, кое е правене напук и опърничаво поведение?

Опърничаво поведение е например: ти му казваш - хайде да ремонтираме еди кое си, имаме парите, имаме време, той ти казва - не ми давай зор, има време, нищо не разбираш  (и така до безкрай); ти му казваш - обади се на един кой си, че чака отговор и е важно, той ти казва - когато аз реша, тогава ще се обадя; ти му казваш - моля те занеси еди кое си еди къде си, че тъкмо ще минеш през там, а е далеч, той ти казва - ти мен не можеш да ме действаш; ти му казваш - купи един какво си, той купува нарочно съвсем друго, защото ти не може да знаеш повече от него. И т.н.

На това поведение старите хора казват "ни се води, ни се кара". Много са трудни за семейство такива, просто характерът е труден. Ей така, контра е на всичко, което партньора предлага да се направи. Така семейство не върви...

# 57
Бих се развела ако разбера, че е влюбен в друга.
За всички битовизми се намира цаката. Зависи си от мъжа, какво и как ще му подейства.
И аз не обичам да бъда притискана кога точно да свърша нещо и не притискам.

# 58
Не бих се развела ако мъжа ми не поправя разни неща вкъщи. Не бих се развела по много причини. Дори изневяра бих простила. Единственото, което не бих изтърпяла е психически тормоз, манипулации и обиди. От такъв избягах.

# 59
Липса на любов, скандали. Надявам се никога да не се случва.

Общи условия

Активация на акаунт