Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 163
  • 984
  •   1
Отговори
# 150
Оо един човек след 20 години е съвсем различен от това, което е бил преди тия години или в течение на тях. Хората се променят понякога или някакви неща ги променят. Няма как да го знаеш това. Ние сме 15 години заедно, щастливо, към момента, ама все пак няма как да знам какво ми предстои.. годините заедност нищо не означават. Нямаш гаранции.

# 151
Темата е " какво би ви накарало да се разделите"

Някои споделят мисли, други опит, защото са го минали...
Всики тръгваме с добро, но..
Статистиката, кой я гледа?
Това, което се случва и как ще реагирам.това е моят частен случай.
Последствия, позитиви и негативи. Отговорността си е моя!

# 152
Не знам кои постове си чела и по колко пъти, но ако ще извиличаш, извличай от първия.
Айде, че психоложките се включиха с анализи и бързичко ще те омотат пак в собствената ти несигурност и опити да се впишеш в образ на жертва на втори неуспешен опит и кофти мъж.

# 153
Значи…. Отговарям от името на жена на мъжа ми.
Бих се развела само и единствено ако ми изневери. Няма нещо в него, което да ме плаши, дразни ( не говоря за това, че виси в кенефа сутрин 30 минути с телефон в ръка! 😀) или да считам за непреодолимо.
Наистина се омъжих по любов, но и с акъла си знаех, че този мъж е добър, спокоен, разумен и много грижовен.

# 154
Побоя и насилието било то в брак или съвместно съжителство би ме накарало да взема кардиналното решение! и и най-вече ако постоянно ме ограничава...Брака не е насилие не е побой не е някой да бъде задължен на другия Брака е любов, разбирателство,загриженост..

Да живееш с мисълта че този човек може да те пребие от бой и ти да стоиш заради нещо което ви държи по-добре да си тръгна от колкото да се съсипвам психически!

# 155
БракЪТ не е любов или разбирателство. БракЪТ е продукт на няколко подписа  в институция, транформиращ се в невидима сила (трето лице), от което очаквате да ви бута и крепи отношенията.

# 156
БракЪТ не е любов или разбирателство. БракЪТ е продукт на няколко подписа  в институция, транформиращ се в невидима сила (трето лице), от което очаквате да ви бута и крепи отношенията.

Това е пристрастно мнение на човек с несполучлив брак, респективно имащ зъб на въпросната институция Simple Smile

# 157
Нищо си му нямаше на брака.
Simple Smile

# 158
Ама и него го няма вече, нали?

# 159
Е, че колко му е. Един подпис и айде.

# 160
Michone, понеже наблюдавам и аз разни неща с години, без да съм психолог, и си правя някакви изводи.
Не мога да преценя дали тези сИмптоми са психическо разстройство,  но на мен ми приличат на ето какво. Един човек още от малък си расте в някаква среда, и тази среда по някакъв начин го изкривява и наранява. И затова определени "бутони", когато бъдат натиснати, се задейства определен модел на реакция.
За човек, който не е бил в онази среда, може да е неразбираемо, но за самия човек е логично и е продължение от нещо преживяно, каквото 1:1 има в този случай - мъжът ти се е репчел по същия начин на майка си.

Мога да дам сходен пример от моя бит, но няма да го направя, защото не съм аз темата.
Ето, ти го възприемаш като "пробвал тази реакция още при майка си", а аз го възприемам като "предизвикана му е била такава реакция още там, и е влязла вече в модел." Защото съм го видяла как става това и съм се чудила.

# 161
Често в живота, всичко започва с "Искрено и лично", минава през " Море от любов " и завършва със " Съдебен спор"

# 162
  • Great Britain
Пълни глупости.

# 163
Мисля, че в един брак хората се напасват с годините. И ако, мъжа ми за всичко е контра, не се съобразява с моите желания и мнения, посоките ни ще се разделят постепенно.
Също, ако пък и той няма мнение и е буква безгласна,и за всичко е съгласен, тогава ще ми омръзне пак....всмисъл трябва си и мъжка дума, по някои въпроси.
Та ,нещата са някъде по средата.

# 164
Забелязала съм, че в тоя форум винаги се залита в или-или крайностите. А всъщност истината е по средата.

Общи условия

Активация на акаунт