Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 161
  • 984
  •   1
Отговори
# 135
Нито е болест, нито се лекува! Това много ми хареса, благодаря, Бояна Simple Smile
Не ме разбирай погрешно - аз се моля просто характер да е, да не е нещо друго, че на наша близка роднина мъжът й навремето се оказа шизофреник, без да е имало индикации преди това - и беше много страшно! Помня като дете какви драми бяха.
Да, да, спирам да чепкам вече...
Ама, щолен няма да е.

# 136
  • София
Нито е болест, нито се лекува! Това много ми хареса, благодаря, Бояна Simple Smile
Не ме разбирай погрешно - аз се моля просто характер да е, да не е нещо друго, че на наша близка роднина мъжът й навремето се оказа шизофреник, без да е имало индикации преди това - и беше много страшно! Помня като дете какви драми бяха.
Да, да, спирам да чепкам вече...
Ама, щолен няма да е.
Психиатрични заболявания се отключват, ама са далеч от обикновените странности, щом се е случвало в семейството си видяла какво е. Хич и не мисли за тия работи.

# 137
  • София
"Контролират" се. Например, нарцистичните. Пред другите могат да градят съвсем различен образ.

Момичета, имам следното питане:
Ако мъжът до вас чисти, пере, готви и почти винаги се съгласява с вас, не защото му липсва собствено мнение, а защото е отстъпчив, ще го сметнете ли за чехльо?

Шетането не е чехьовско поведение, а огромен плюс. Ако го прави, без да смята, че му накърнява "мъжествеността", може само да ми се издигне в очите. Вече ако го прави за да се подмазва един вид, е жалко.

За отстъпчивостта, зависи. Знам мъже, които не се вкарват в излишни, дребни разправии, и просто оставят жената да си решава за определени неща. За мен това е вид хитрост. Ако го прави за да бяга от отговорност, защото не може да си защити позицията или не може да взема решения, тогава определено ще го приема за безгръбначно. Контекстът е от значение. А другата крайност, да прави напук за да се чувства "мъж", ми е също толкова противна.

# 138
Пхх кой им го насажда на мъжете това, че ако участват в поддържането на дома си, ги прави чехльовци Rolling Eyes
Не, означава, че си нормален човек дето иска да му е приятно у дома и може да се грижи за себе си като възрастен човек, а не да чака "мама" да върви след него да оправя..

# 139
Michone, запознай се с транзакционния анализ. Например прочети тази книжка, има много примери, в някои от които сигурно ще познаеш и вас с мъжа ти. Така, както описваш ситуацията, ти се опитваш да общувате на ниво Възрастен-Възрастен, а той – Родител-Дете.

Аз съм добър - ти си добър, Томас Харис

# 140
Благодаря, како Сийке!
100 процента някой някъде ни е описал. Надали сме уникални Simple Smile

# 141
Пхх кой им го насажда на мъжете това, че ако участват в поддържането на дома си, ги прави чехльовци Rolling Eyes
Не, означава, че си нормален човек дето иска да му е приятно у дома и може да се грижи за себе си като възрастен човек, а не да чака "мама" да върви след него да оправя..

Ами защото има жени, които не търпят обсъждане. И което е по-лошо, те решават какво, но са пълен пас за как - мъжът да го направи както иска, но да е така и веднага. По мои наблюдения от майка ми и баща ми това много дразни мъжете. Пак в интерес на истината в 50% от случаите, когато мъжете се запъват, че нещо не може да стане както го иска жената, то всъщност може и просто ги мързи. Но го има и другите 50%. И когато всичко се решава от жената - от вида и цвета на завесите, до уредите, мебелите, плочките и ВиК-то, а изпълнението се делегира на мъжа, той се бунтува. А и имам познати (вече разведени, на дърти години мъжът не издържа) при които все жената беше напук, обиждаше го (и пред странични хора), командваше го, не работеше нищо... Ми не издържа човекът.

Та понеже съм виждала и тако и вако вече не вземам страна в теми като тази, защото човек никога не знае как е наистина и кой е източникът на проблемите.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 10:25 от Черна станция

# 142
Мисля си, че когато обичаме и виждаме шанс, търсим близост и решения. Не се отказваме!
В един момент, даже и да обичаш още..Вземаш решение за раздяла, за да съхраниш себе си.

# 143
Черна станция, а как можеш всъщност да вземеш мнение, без да си се развеждал? Трудно, всичко е приказки и измислици Simple Smile На мен ми се разведе отдавна най-добрата приятелка, дето в огъня ще вляза заради нея и аз като една бяла птица я питах: "Ама защо ще го съдиш за издръжка, той не я ли дава? Ама как така не иска, нали трябва?". Още 100 неща не ми бяха ясни, които ми се изясниха след 100 години, като се разведох и аз.

А това, пердета, битовизми и техника, това е нищо. Всичко е отношения, всичко е другаде, на друго ниво. Сега го знам, преди и аз говорех големи глупости Simple Smile

От този форум разбрах и друго. Бившият ми мъж - честно - ставаше за съпруг. Добре си живеехме. Но за бивш - мани мани. Сега - четейки форума, почва да ми се струва, че той и за бивш съпруг не е хич зле Simple Smile Променят се възприятията на хората и понякога лошото с годините почва да ни се вижда добро (като сме живи и здрави и живеем в друга вселена вече).

# 144
+1 за последното мнение. Наистина с годините възприятията ни стават различни.
Да допълня, че човека освен за женене трябва да става и за развеждане.

# 145
Щастлива жена е тази, която е попаднала на свестен бивш съпруг Simple Smile

# 146
Напоследък определени мнения във форума съвсем ме изумяват.
По-точно опитите да се вкарат в обяснителен и оправдателен режим хора, които не изневеряват, хора, които не се оставят в позицията да бъдат жертви, сега и хора, които никога не са се развеждали. Много осъдително, да. Срамно чак.
Въпрос на време е да започнем да се оправдаваме и срамуваме и защото сме хетеросексуални, помнете ми думата.

# 147
Благодаря, Како Сийке, че го написа. Вече започвах да мисля, че аз нещо съм се объркала . Та, зарадвах се, че има и други със сходно мнение на моето. Reality check дет се вика модерно Joy

# 148
А кой е заклеймил хората, които не са се развеждали? За мен това е нещо прекрасно. Ама темата е - какво би ви накарало да се разведете -  аз не знам какво би ме накарало да се разведа сега Simple Smile

Знам само, когато съм се развеждала. А като си женен от 20 или 30 години, да кажеш защо би се развел е хипотетично. Нищо обидно не намирам  в това Simple Smile За 20 години знаеш, че мъжа ти не е насилник, не кръшка и т. н, и развода не ти е реална опция Simple Smile

За мен е все едно да ме питат: "Защо бихте станали домакиня?" Не знам. Евентуално извънземно нашествие, може би?

# 149
Може би не съвсем по темата ми (защо бихте се развели), но ето малко интересни факти:
*В световен мащаб, средната продължителност на втория брак е 7,3 години за мъжете и 6,8 години за жените. 
 *Гватемала е на първо място по процент на разводите в света.
 *Филипините и Ватикана са единствените две държави, в които разводът е незаконен.
*30 е средната възраст на двойките, които се развеждат за първи път.
*Средното време за повторен брак след развод е 3 години.
*Всеки трети развод започва с онлайн афери.
*Почти 45 процента от първите бракове в Съединените щати завършват с развод. 
*76 % от американците смятат, че разводът е морално приемлив.
*Средната цена на разводите в САЩ е около 15 000 долара на човек.

Добре, че не сме от Филипините или Щатите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт