Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 213
  • 984
  •   1
Отговори
# 225
Точно така е, гледате ли в една посока, опитвате ли и двамата да правите компромиси, тогава нещата се нагаждат с времето. Но, всеки ако тегли към своята черга и няма никакво желание за синхром, то рано или късно, хората се разделят.

# 226
Uncommon и Happy doc, и аз на това разчитам - да си урегулира малко нрава и да разбере, че в едно семейство нито аз мога да правя каквото ми душа сака, нито той.
Че няма по-страшно нещо от женен ерген! Simple Smile

# 227
Женен ерген не остава дълго женен. Иначе много мъже в даден период искат да са хем с женените женени, хем с ергените ергени, ама не им се получава.

# 228
Случаят от поста на Анонимен говори, че някои доста добре си живеят като женени ергени.

# 229
Причините за развод могат да са много. От изневяра до тормоз, липса на комуникация, несъответствия в характерите, различни възгледи в отглеждането на деца и т.н.т. Какво обаче би ви задържало в брака? Кое е това нещо, което ще ви накара да останете със съпруга/съпругата си, въпреки наличието на много различия?

# 230
Зависи от различията. Щом можем да сме заедно, значи не са толкова големи Simple Smile

# 231
  • София
Какво ме държеше? Ами любов беше. И сигурност. Една стабилна основа, на която знам, че мога да стъпя и да се развивам нататък. Въпреки някои странни решения, компромиси, като цяло нещата бяха едно цяло.
Помня и момента, в който се разрушиха.

# 232
Единствено любовта може да ме задържи в брак. Ако всичко базово е наред, де. Ако има брутални разминавания, агресия или изневяра, нищо не може да ме задържи.

# 233
Така е. А ако ви липсва базово нещо като например секс? Какво бихте правили ако с половинката ви се разминавате много в това отношение?

# 234
  • Далечният изток
Те тези разминавания не стават ли ясни още преди въпросният да ти стане "половинка"?!
Или поредната дето се е заблуждавала, че той благодарение на нея (след като се оженят) една вечер ще си легне до нея и ще се превърне в звяр...

# 235
  • СИ
Така е. А ако ви липсва базово нещо като например секс? Какво бихте правили ако с половинката ви се разминавате много в това отношение?

Не можеш да направиш почти нищо ако сексът изчезне. Или поне аз не можах. Какво ли не пробвах и не опитвах, резултат няма. Никога не съм мислел, че ще я докараме дотам.
Сякаш взех да свиквам. От време на време ползвам заместители така да се каже. Живеем си като добри приятели с жената. Гледаме си децата. Не знам как ще е след още няколко години когато отидат да учат. Тогава ще му мисля.

# 236
Сексът е ключов за здрава връзка.
Е, разбира се, ако и двамата са асексуални, си е екстра, но иначе ако може да му / ѝ се помогне, трябва да се работи над това. Неглижирането на фригидност / импотентност води до сериозни и междуличностни отношения при партньорите.

# 237
  • София

Ако сексът спре или е много рядко, раздяла. Любовникът може би е вариант след много години и деца, но на сегашния етап, асексуална половинка не ми трябва. Липсата на секс не ме устройва и не е вариант.

# 238
  • СИ
Сексът е ключов за здрава връзка.
Е, разбира се, ако и двамата са асексуални, си е екстра, но иначе ако може да му / ѝ се помогне, трябва да се работи над това. Неглижирането на фригидност / импотентност води до сериозни и междуличностни отношения при партньорите.

За тази работа трябват двама. Колкото и да се напъва единият, не зависи само от него. Аз се борих и се мъчих няколко години. И започнах да се чувствам така, все едно си прося нещо. Сега като не чакам нищо, сякаш ми е по-добре и по-лесно.

# 239
Не знам дали може да се получи успешна дългосрочна връзка с много различия. Мисля си, че хората трябва да имат сходни характеристики. Дори разлика в нивото на подреденост може да е голяма драма, камо ли различно либидо, темперамент и т.н.
Здрава връзка без хубав секс не става обаче. Защото при наличие на качествен и редовен секс, и злободневните проблеми като че ли се разрешават по-лесно.
Да се разведа? Ааа не. Харесвам си семейството, секса и свекървата. Последното не е хич за подценяване.

Общи условия

Активация на акаунт