Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 290
  • 984
  •   1
Отговори
# 480
  • София
В края на краищата сексът все пак спира по някое време, защо бабите и дядовците не са се наредили на опашка за развод?

Изобщо не спира секса по някое време, това са митове. Да не говорим за възрастните хора с начало на разни дементни състояния колко се вълнуват от темата и не само на теория. Правят си секс и старците.

# 481
Сексът не е само туй в онуй.

Сексът може да има много разновидности, включително и спортно упражнение за чисто физическо задоволяване. Кой както го харесва и може.

В края на краищата сексът все пак спира по някое време, защо бабите и дядовците не са се наредили на опашка за развод?

Изобщо не спира секса по някое време, това са митове. Да не говорим за възрастните хора с начало на разни дементни състояния колко се вълнуват от темата и не само на теория. Правят си секс и старците.

Правят разбира се, и аз правя съвсем редовно, пък сме старци вече. Но съвсем не е масово и редовно. Като оставим настрана здравни причини - диабет, кръвно и прочее, хората стават мързеливи и склонни да отлагат, а това изсушава либидото.

# 482
AIDA_N, тези причино са едно на ръка. Рзбира се, че ако някой е болен, бременен и т.н.т, секс няма да има. Но това са временни състояния. При двама здрави и млади когато няма секс, става страшно.

# 483
  • СИ
AIDA_N, тези причино са едно на ръка. Рзбира се, че ако някой е болен, бременен и т.н.т, секс няма да има. Но това са временни състояния. При двама здрави и млади когато няма секс, става страшно.

Чак страшно не е. Да кажем, че става лошо. Но е лошо само за единия.

# 484
  • Пловдив
Сексът не е само туй в онуй.

Сексът може да има много разновидности, включително и спортно упражнение за чисто физическо задоволяване. Кой както го харесва и може.

Правят разбира се, и аз правя съвсем редовно, пък сме старци вече. Но съвсем не е масово и редовно. Като оставим настрана здравни причини - диабет, кръвно и прочее, хората стават мързеливи и склонни да отлагат, а това изсушава либидото.
Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Уточнете редовно? Simple Smile През ден, всеки ден, сутрин и вечер, по два пъти сутрин и вечер? Simple Smile Уточнете какво е "старци" - от каква възраст нататък? Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 485
Е, тук не се обсъждат само „здрави и млади“. Simple Smile

Сетих се за няколко познати, колеги и т.н., които сериозно кръшкаха, с години. Не ги знам дали и колко секс са правили вкъщи, но никой не се разведе заради това. Любовници сменяха периодично, но половинките си – не. Явно наистина не сексът е водещото във връзката, има още куп неща. Всяка ко..., упс, всяко семейство – на свой крак.

# 486
Според тази графика над 50% от хората правят секс по-малко от веднъж седмично. Ако се добавят и тези, правещи всяка седмица, ще излезе, че за 78% от женените двойки сексът е веднъж седмично или по-рядко. Явно това е нормалното Wink

Е да, ама тук са млади и стари в един кюп. Ето една статия с малко разграничаване по възраст:
https://www.promescent.com/blogs/learn/how-often-do-married-couples-have-sex

И ако извадим наборите ми (50 - 59 години) нещата стоят така:

Иначе за мен конкретно редовен секс е 3 пъти седмично и повече.

# 487
  • София
Като бракът не е само секс и сексът не е толкова важен, какво пречи на нежелаещата го половинка да остави желаещата половинка да си го намери другаде?

# 488
  • Далечният изток
Лично за мен, няма никакъв проблем. Ако аз не желая да правя секс, бих оставила мъжът да си набавя другаде. Но нямам подобни кахъри за момента.

# 489
А ако ти искаш а мъжа ти не? Ще си набавяш ли другаде?

# 490
Ми, като те притискат обстоятелствата, ще набавяш,  де ще ходиш?

# 491
  • София
То не е въпросът да те притискат обстоятелствата. Ако за някого сексът не е важен и не е достатъчно голям фактор, не би трябвало да има значение половинката да си го осигури другаде. С това и аз нямам проблем - другото за мен е лицемерие. Но разбира се, половинката може въпреки всичко да предпочита да си прави секса с партньора, а не да си търси любовници за тази цел. Тогава вече смятам раздялата е най-логичното. Нито единия може да го насилиш, нито другия е редно да се замонашва насила.

# 492
  • София
Нали като обичаш някого ти е важен секса с него. Какво е това другаде, да не сме животни?! Или с другите само физическа връзка? Закостеняла съм сигурно, но не си ги представям тия неща както ги описвате тип да вечеряш другаде.

# 493
  • София
Ако когато обичаш някого ти е важен сексът с него, но на него не му е важен сексът с теб, какво е заключението?

# 494
  • София
моя родственица е резнала секса преди 2-3 години, сама ми сподели. Съвсем самоотвержено му била казала, че можел да си намери нещо навън, щяла да го разбере.
Обаче, действията и поведението ѝ е на брутално ревнива жена, която рови, дебне, разпитва.
Викам добре, на думи едно, на действия друго, как я мислиш тая?!
Ако я обичал, щял да се откаже от секса и толкова. А не са стари хора, в съвсем активна възраст са 45+
Смахната работа, казах ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт