Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 329
  • 984
  •   1
Отговори
# 390
Някой би ли се развел от скука?
Да. Аз.
И не надценявайте мозъка.
Може да съм гений и пак да съм нещастна, или пък да търся и желая мъж негений. И почти се омъжих след месец. Няма общо с интелекта.

# 391
  • София
Аз също, по всяко време. В скръб не се живее, било с брак или не.

Конче, ти си подвластен на жена си и семейството си..
По-лесно е да се задоволиш с кръшкане, вместо да решиш проблема.

Така де, за кръшкане става въпрос. Този проблем на 50 години сякаш е практически без разрешение. Питат ме какво предлагам? Най-общо казано, каквото може да предложи нормална 45-50 годишна жена. Някакъв секс без много сваляне на звезди и взаимни ангажименти.
Иначе си взискателен, но не предлагаш нищо. Ами, така няма да стане да ти кажа.
Любовницата искаш да е човек, ама ти да не си.
Съжалявам, ама и за това си трябва капацитет.

# 392
  • СИ
Иначе си взискателен, но не предлагаш нищо. Ами, така няма да стане да ти кажа.
Любовницата искаш да е човек, ама ти да не си.
Съжалявам, ама и за това си трябва капацитет.

Далеч съм от взискателност. Както казах, минимални базови изисквания. Ако мога така да го кажа.
Понеже няколко пъти ми казват, че не предлагам нищо, какво всъщност трябва да предлагам? Стана ми интересно.

# 393
Самият факт, че си женен и имаш изграден образ на бъдещата си евентуална любовница е крайно отблъскващ. Но поне се вижда, че няма да търсиш кой знае какво, а която омъжена върже. Ако е прочела и 2 книги през живота си - още по-добре. По принцип уважавам честността, ама на този подход коя ли ще откликне?

# 394
Е как коя? Някоя отчаяна. Във форум за мами, може и да изкочи някоя нещастна съпруга.

# 395
  • СИ
Самият факт, че си женен и имаш изграден образ на бъдещата си евентуална любовница е крайно отблъскващ. Но поне се вижда, че няма да търсиш кой знае какво, а която омъжена върже. Ако е прочела и 2 книги през живота си - още по-добре. По принцип уважавам честността, ама на този подход коя ли ще откликне?

Изграден образ? Къде ме хвърлихте?          Smile
Правилно, няма как да търся нещо кой знае какво. Не ми трябва такова. Но всъщност честността май отблъсква и в това ми е проблема. Това, да можеш да лъжеш и да баламосваш убедително е голяма работа.      Smile

# 396
Жените предпочитат любовник с романтични подходи Simple Smile така съм чувала.

# 397
Ти ако можеше да "баламосваш" убедително, щеше да си избаласамосал жена ти отдавна..
Кауза пердута в така поставените условия. Значи ти трябва промяна на условията.
Wink

# 398
  • Далечният изток
Абе да лъжеш и да баламосваш не е баш едно и също...

# 399
Като цяло семейния живот не е особено забавен. Сутрин ставам за работа, оправям децата, криво ляво и себе си успявам да оправя. След работа същото, едно тичане, да вземеш едното, другото, вечеря да се приготви докато едното реве, а другото мрънка за нещо, а таткото само създава излишна паника. Събота и неделя да се изпере, изчисти, че и децата са си вкъщи и на тях трябва да се обърне внимание. Разговорите с половинката се свеждат до "Какво ще ядем?", "Махни ги тия чорапи от там", "Тия деца са и твои" и т.н. Прави ми впечатление, че след като се роди дете мъжете все си намират важна и неотложна работа извън дома. И в един момент се замисляш и си казваш "Ами аз не съм щастлива". И смятам, че е нормално. Мъжът също си има някакви терзания, върху които не искам да разсъждавам.
 Започва да си търси любовница и си намира някоя "отчаяна съпруга", на която обещава да я направи щастлива, а не се замисля, че собствената му жена вероятно също е нещастна.
И проблемите стават още повече, вместо да се решават.
Въпроса ми е как да се избегне това нещо. Какво правите вие с половинките си, за да запазите отношенията си. За мъжете е ясно, че редовния секс е достатъчен, но за жените не е.
Това с любовниците е само пример, някои ги избива на други глупости.

# 400
- Имаме само едно дете, за да ни остава повече време за нас. Оценихме, че не сме от родителския тип хора, за които смисълът на живота са децата. Но и с две може би не е толкова голяма разликата.
- Говорим си. Не само битовизми, но и за работата ни, за бизнеса, за пановете ни, за общи работи...
- Помагаме си и никой не се бои да не се мине, ако случайно дава повече от другия.
- Глезим се с почивки, спорт, пазаруване, излизане.
Но май най-важното е, че делим не само леглото, а и светоглед, мечти, цели, пристрастия. Хубаво ни е даже и да си мълчим заедно, всеки да си трака на компа и да се докосваме. И това вече 35 години, от които 27 брак.

# 401
  • Пловдив
- Имаме само едно дете, за да ни остава повече време за нас. Оценихме, че не сме от родителския тип хора, за които смисълът на живота са децата. Но и с две може би не е толкова голяма разликата.
Огромна е разликата. Знаеш, че имам 3 деца.

# 402
  • София
Повече осъзнатост към другия и от двете страни, а не само аз, аз, аз
Повече комуникация, ама от тази, където има чуваемост
По-малко втренчване в бита
Време за приятни неща заедно - фокус върху общите интереси, а не насилване в тези на единия или другия
Време за приятни неща отделно - усещането за загуба на идентичност избива във всякакви посоки
Да не се забравя другия - и секса, покрай деца, битовизми, проблеми

И пак няма гаранция, защото един човек е вселена, и в нея се крият всякакви тайни... но помага Wink

И не, и за мъжете не е достатъчно само редовен секс.

# 403
Нищо не правя. Живеем си живота. В първия ми брак доста се старах за какво ли не и накрая се разведохме. Сега не си слагам излишни грижи на главата, не треперя над връзката си и не мисля. Важното е да се смеем всеки ден и заедно да борим проблемите. Получава се.

# 404
Събота и неделя изкарваме навън- екскурзии, гости, кино, не се отдаваме на битовизми. Никой от нас няма претенции към другия да бъде перфектен. Разпределили сме си задълженията в къщи и не си скачаме по веждите, ако някой нещо не е свършил сега и веднага. Говориме си много. Имаме дългогодишен брак.

Общи условия

Активация на акаунт