Какво би ви накарало да се разведете?

• 39 270
  • 984
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Грешно според него, знаем.

# 526
Абе, не съм много сигурна доколко проблемът е в промиване на мозък от негова страна, доколко е нещо друго...
Започне ли някой да се хвали колко много се бори за връзката си (направо си представям някакви пехливански борби), започва да ми примигва червената лампа. А и хвърлих едно око на старите ѝ постове...

Мда, от как гледах  приятелката ми какви епични борби водиха за връзката си и как беше заменена буквално за ден, няколко дни след като ми обясняваше пак за същите епични борби къв успех са донесли.... Ми тва не ти е борба свободен стил между двама пехливани бе, връзката трябва да се случва лесно и да носи щастие, наслада, да ти е готино на душата, не да го играеш умирай трудно 2,3,4 и там колкото бяха.

# 527
  • София
не да го играеш умирай трудно 2,3,4 и там колкото бяха.
На някои това им е готино, даже само това. Ако няма съспенс си го измислят, създават, въобразяват. На бас, че твоята приятелка пак ще си намери такъв.

# 528
Съгласна с Бояна. Всички обслужваме обсесиите си.

# 529
Грешно според него, знаем.
Не знаем.
А и тя не го е написала така.
Ще бъда адвокат на дявола - Представи си по средата на спор, не е още скандал, жената да нарече мъжа "глупак" или "тъпанар", или "мухльо", или популярното тук "муньо".  От там нататък спора свършва, решен не решен свършва. И започва или скандал кой какъв е, или единия млъква и ситуацията се сговнясва.

# 530
  • София
Прочети авторката и пак ела да коментираме.
Ще нарече друг път.

# 531
Да я изгони е страха, което ме навежда на мисълта, че няма къде да иде.

Имам къде да отида, не ми е там проблема, а и съм финансово независима. Единствената ми зависимост е емоционална.
Детето не ме плаши, имам на кого да разчитам за помощ.

# 532
  • София
Това дългогодишния или втория е?

# 533
  • София
Да я изгони е страха, което ме навежда на мисълта, че няма къде да иде.

Имам къде да отида, не ми е там проблема, а и съм финансово независима. Единствената ми зависимост е емоционална.
Изчакай да започне да те разиграва и детето, и тогава ако имаш сили и за двамата, верно сте един за друг.

# 534
  • София
Аз имам идея - при следващия "скандал" си събери нещата,  вземи си детенцето и се изнеси.
Много е вероятно  той да "притича" - такива хора не обичат да губят това, което имат.
Ако все пак му е писнало  и наистина иска раздяла (което ме съмнява, според мен е театър) за какво ти е такъв човек за партньор?
Все си мисля, че на партньорите трябва да им е хубаво заедно, а не единият да има непоносимост към другия.
Та, хващам се на бас, че като види такава ответна реакция бързо ще реши, че те иска. Но това пак ще е театър най-вероятно. Така, че много внимавай дали и колко пъти ще се връщаш.
Но, има едно голямо "но". Ако направиш тази стъпка, трябва да си готова да останеш сама с детето.
Стиска ли ти?
Защото може да стане така.
Ала може и да спечелиш уважаващ те и ценящ те партньор и да не се налага да страдаш и да се бориш с вятърни мелници.
Изборът е твой.

# 535
Този те манипулира и държи в зависимост, от която трябва да се отървеш. Не казвам ОТ НЕГО, а да спреш да стъпваш на пръсти и да се съобразяваш със всичките му месечни неразположения, които са повече от цикъла на една жена.
Ако допуснеш, вярно ще загубиш себе си...постави границата ти.

# 536

И като имаш къде да отидеш, кое налага да живееш там, където всеки момент могат „да ти съберат багажа“?
Ти не си равностоен партньор във връзката ви, въпреки роденото дете, какво да говорим повече...

# 537
Ам отивай си. Явно е, че не те иска. Що се натискаш Rolling Eyes

# 538
  • София

И това го има. Аз съм толкова честолюбива, че само да ми кажат такова нещо и директно си заминавам.
Продължавам да мисля обаче, че този я манипулира жестоко и я държи в  непрекъснато напрежение, за да му играе по свирката.
Защото един мъж, ако наистина не иска жената до себе си няма да си играе на иди ми-дойди ми постоянно. Просто ще приключи с нея.

Сетих се навремето, преди 30-40-тина години една комшийка нещо много се ядосала на мъжа си, хванала си чантичката и си тръгнала. Нашичкият се повъртял, повъртял, хукнал да я гони и като се върнала Горканчо я порещнал с изпран килим.
Не да почисти, не да сготви нещо дребно.
Килимът изпрал.
Сам.
В ония години.
Смутолевил  ѝ: "Ами теб те нямаше..."
Ти да видиш.

Авторке, уважението се печели.

# 539
Сетих се навремето, преди 30-40-тина години една комшийка нещо много се ядосала на мъжа си, хванала си чантичката и си тръгнала. Нашичкият се повъртял, повъртял, хукнал да я гони и като се върнала Горканчо я порещнал с изпран килим.
Изпрал е килима, щото е имало парти.

Общи условия

Активация на акаунт