Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 662
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Одри може ли да споделиш кой е салона?
Аз съм руса и винаги съм се боядисвала с безамонячна боя, знам че не е безвредна и ме вълнува темата.
Благодаря!

# 166
Имам следния въпрос: налага ми се да си боядисвам косата, но започнах да вземам мерки да живея без вредни химикали, доколкото мога, също и преди инвитро. Дали някой може да препоръча марка, която да ползвам? Даже си мисля временно и за ползването на къна (допускам, че са безвредни, но сигурно пак зависи от продукта). Нещо, което горе долу да пооцвети корените и да подхранва временно косата - става. Някой има ли препоръки за марки, магазини?

Био магазин

# 167
Аз имах, но с изписания антибиотик и вагинални глобули на следващото изследване бях чиста. Беше по схема и изчезна бързо.
Не знам какво са ви изписали.

# 168
Здравейте всички... След неуспешен ЗЕТ съм на 2, 4 дневни ембриона... Лекарства по време на чакането - Циклогест 2х1, вит Д, Но шпа - 3х1, Естрофем 3х1, Клексан 1, Неофолик и Аспирин протект.  Въпроса ми е за прогестерона... Циклогеста започнах да го слагам 5дни преди трансфер. Прогестерон преди трансфер 20нг/мл, при тест за бременност след 12 дни - 34нмол/л = 10,68нг/мл по мои изчисления... Как така, при по-дълъг прием на прогестерон - вагинално, по-ниска стойност?! Бил е малко като доза, че пада? Ембриончетата са се хранили и не е стигнало, това ми е извода.... Евентуално....

# 169
Здравей,
И аз имах проблем с прогестерона след трансфер. Бях на три циклогеста и един пролутекс през ден. Изследвах на моя глава прогестерон заедно с ЧХГ. Имаше значение по кое време го изследвам - в дните след инжекция беше по-висок (25нг/мл), в дните преди да я поставя - значително по-нисък (7нг/мл). Минах на инжекции всеки ден, но може би е било късно и изгубих бременността. Явно не се натрупва прогестерона, трябва си ежедневна по-висока доза и непрекъснато следене.

# 170
Всичко това, защо трябва ние да го разберем, след н - ти опит, че трябва задължително и инжекции... Предполага се, че хора направили хиляди трансфери знаят това и не се разчита на нас да го знаем... Сигурно и годините ни имат значение и предполагат също инжекции...?!
Знаем, че когато сме големи, първото което се казва - некачествения материал, защо тогава останалите неща не се свеждат до минимум.... Ето, този прогестерон защо е толкова нисък?! Никой не е казал, че е хубаво към 5 ден например да се види прог, да коригираме доза ако е нужно....
Ако ембрионите се били ок, какво се случва с тези нива на прогестерон?! Не могат да се хранят и умират?...

# 171
Всичко това, защо трябва ние да го разберем, след н - ти опит, че трябва задължително и инжекции... Предполага се, че хора направили хиляди трансфери знаят това и не се разчита на нас да го знаем... Сигурно и годините ни имат значение и предполагат също инжекции...?!
Знаем, че когато сме големи, първото което се казва - некачествения материал, защо тогава останалите неща не се свеждат до минимум.... Ето, този прогестерон защо е толкова нисък?! Никой не е казал, че е хубаво към 5 ден например да се види прог, да коригираме доза ако е нужно....
Ако ембрионите се били ок, какво се случва с тези нива на прогестерон?! Не могат да се хранят и умират?...

Съжалявам много за това, което ви се е случило. Не че е успокоение, но да кажа само, че има клиники, които точно на ден 5 след трансфер имат предписание да се изследва прогестерона, защото действително това се смята за критичен ден. В сегашната ми клиника е така. Беше част от инструкциите за след трансфер. В предната - на късмет...Абсолютно съм съгласна, че някои лекари го играят на руска рулетка - затова и вече не сме с тях. Дано следващия път се получи!

# 172
Juyiii, в коя клиника сте?

# 173
Juyiii, в коя клиника сте?

Неовитро, доктор Сенкова

# 174
  • гр. София
След трансфер съм при др Сенкова. Задължително на 5 ден искаше пуснат прогестерон за да се коригира ако има нужда!

# 175
След трансфер съм при др Сенкова. Задължително на 5 ден искаше пуснат прогестерон за да се коригира ако има нужда!

Petufin, аз също съм при д-р Сенкова, но отложихме ЗЕТ-а, заради висок ТСХ. Искам да те питам колко трябва да е прогестерона и ТСХ преди ЗЕТ за да се осъществи? И на 5-ти ден каква стойност на прогестерон се цели?

# 176
  • гр. София

Petufin, аз също съм при д-р Сенкова, но отложихме ЗЕТ-а, заради висок ТСХ. Искам да те питам колко трябва да е прогестерона и ТСХ преди ЗЕТ за да се осъществи? И на 5-ти ден каква стойност на прогестерон се цели?
Салсера, нямам представа, правихме Сет за първи път. Трансфер до сега никога не съм правила, прогестерона ми беше 127 nmol и казаха че е достатъчен и не се налага нищо повече освен Циклогестта 2х1. Тсх не сме пускали, моето от години е все около 1ца.
Иначе днес ми е 8ми ден след трансфера на ранен бластоцист. На петия пуснах контрола прогестерон - 19 NG, което е малко над 60 nmol и др Сенкова каза че е добре. Тогава пуснах и чхг, че четох разни момичета как още от четвърти ден ЧХГ им показало. Тотално отрицателен - 0.56. Вчера 7ми ден, намерих забравен пиклив тест с ниска чувствителност с изтекъл срок от Октомври мин год. И той отрицателен, контролната му черта се появи на петата мин. Ядосах се на себе си, сдухах се много и реших че ще пусна ЧХГ по предписание на 10 ден и нито сек по рано. Иначе симптоматика бол, имам пмс, онази вечер и няколко силни тъпи болки ниско в корема, от няколко вечери последните две от които доста много ми е студено, като при настинка, и все едно вдигам температура, но нямам даже 37,от снощи се опитва и кръст да ме боли. От цигарите ми става гадно, пуша не повече от 2 на ден, преди по половин кутия, от вчера имам на моменти и виене на свят. Дали всичко това обаче не е от Циклогестта, демек от високия прогестерон, който поддържам или най накрая и на мен ще ми се случи чудото не знам...

# 177
Пожелавам ти да е чудото! В първата ми Б (инвитро) и аз бях СЕТ и имах много студени крайници, август месец ходех с вълнени чорапи. Също така  леки ПМС болки, главоболие, темп 37.2 и бодежи в яйчниците. Тест пуснах на 8-ми ден на 5-дневен бластоцит.

# 178

Здравейте, включвам се и аз, имам записан отговор на този въпрос от чат с доктор Сенкова от последния ми трансфер - Прогестеронът трябва да е минимум 10 ng/ml или 33 nmol.

# 179
Salsera, колко ви беше ТСХ преди отложения трансфер?

Общи условия

Активация на акаунт