Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 59 837
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
BlackCat2, и при мен е сходна ситуация. В единия яйчник максимум 2 се вадят зрели. Иначе като антрални имат и двата по 4 някъде, но от ляво не нарастват повече от 2.

# 646
При мен пък абсолютно всеки месец вече десният прави задържан. Ако пия прогестерон, не прави. Когато е левият наред за овулация, задържан няма. В началото си мислех, че е от предобряне с добавки, после спрях радикално всичките добавки и о, каква изненада, пак задържан и пак вдясно. Екстрите на НЯР и ИЯР.

# 647
Juyii, и аз всеки месец съм със задържан. Вече губя всякаква надежда, дори до стимулация не мога да се добера. При мене се появи и проблем с бъбреците и съвсем се закучиха нещата. Последно даже не ми казаха и от коя страна е кистата, едно претупване на прегледа с две специализантки бонус. (Моята беше в отпуск и ме прегледа ментора - светило, та ме взеха за показно...показа им белега от секцио и т.н.)

Искам да ви питам, момичета, в тази връзка - има ли влияние бъбречна болка и яйчници? Усещането е като ПМС дори в дните след менструацията - понякога силна, понякога по-слаба. Също по време на кървенето гърдите не спряха да ме болят, а болката отминава с идването на цикъла по принцип. Днес е ден 9-ти от цикъла ми и пак съм с напрежение там, макар и малко по-малко. Възможно ли е тая киста да обърква хормоните и за това да болят гърдите?

# 648
Juyii  ....От начало и на мен ми казваха задържан, но след следене няколко месеца се оказа че тези фоликули с размери 18 че и 20 са фоликули които тръгват явно някъде към края на цикъла. Може би резултат от хормоните демек високото фсх или прогестерона. Те растат много бързо пак заради високото фсх или прогестерона ниския вероятно. Странно че никой не обясни защо,ами само казват еми нормално за тези години. Едва след пункция разбрах че това се случва,защото следващия цикъл имах на 3 ден вече 16 мм фоликул. Няма как да е задържан след като ме пунктираха.Явно с фсх нещо не мога  да се справя,уж пия пшеничена ама.....С ХЗТ това не се случва май. И то само един яйчник това го прави.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 09:32 от varna2020

# 649
Кукумицина,
Да. Болките от бъбреци могат да се усещат като ПМС с болки в корема.

# 650
Juyii  ....От начало и на мен ми казваха задържан, но след следене няколко месеца се оказа че тези фоликули с размери 18 че и 20 са фоликули които тръгват явно някъде към края на цикъла. Може би резултат от хормоните демек високото фсх или прогестерона. Те растат много бързо пак заради високото фсх или прогестерона ниския вероятно. Странно че никой не обясни защо,ами само казват еми нормално за тези години. Едва след пункция разбрах че това се случва,защото следващия цикъл имах на 3 ден вече 16 мм фоликул. Няма как да е задържан след като ме пунктираха.Явно с фсх нещо не мога  да се справя,уж пия пшеничена ама.....С ХЗТ това не се случва май. И то само един яйчник това го прави.

Да, и аз си мисля, че е от хормон и дори съм сигурна вече, че е от прогестерон и по-точно ниския такъв. При мен са горе долу еднакви на старт, но всеки месец ( когато не съм пила прогестерон преди това) виждат едно и също нещо на десния на ехограф: жълто хеморагично тяло ( същото това, което би трябвало да се е резорбирало след овулация до първи ден на цикъл, но то не се).Било е с размери от 10-12мм до съм стигала до 30 мм и когато е толкова голямо пропада не само текущият, но и следващият цикъл за опит, защото и тогава не се е разнесло.

Кукумицина, същата работа...Вече им изгубих бройката на месеците, които отложихме заради тези задържани. А остава само един, последният..По едно време си мислех да кажа на лекарката просто да изсимулираме там опит, да се приключва, че да се добера до трите чакащи ембриона, но после реших, че така си намалявам с не знам още колко шансовете и това е доста тъп и отчаян ход, да не говорим, че тия трите я ги бъде, я не..Та така.

# 651
Излезнаха и моите резултати, от 5 яйцеклетки, 2 бяха годни и оплодени, но само едната продължава борбата, дано в нея ми е щастието, ако издържи до Понеделник, ще правим трансфер пък ще видим.

Исках и нещо друго да обсъдя с Вас, приятелка на майка ми, която е лакар, без да знае какво се случва с мен е споделила за нейна позната, която е с рак на гърдата и е изказала мнение, че това според нея е станало, заради хормонално лечение при опити за инвитро.
На мен ми се стори доста странно цялото изказване и то от лекар, Вие какво мислите, може ли наистина да влиаят тези инжекции?

# 652
Juyii  ....От начало и на мен ми казваха задържан, но след следене няколко месеца се оказа че тези фоликули с размери 18 че и 20 са фоликули които тръгват явно някъде към края на цикъла. Може би резултат от хормоните демек високото фсх или прогестерона. Те растат много бързо пак заради високото фсх или прогестерона ниския вероятно. Странно че никой не обясни защо,ами само казват еми нормално за тези години. Едва след пункция разбрах че това се случва,защото следващия цикъл имах на 3 ден вече 16 мм фоликул. Няма как да е задържан след като ме пунктираха.Явно с фсх нещо не мога  да се справя,уж пия пшеничена ама.....С ХЗТ това не се случва май. И то само един яйчник това го прави.

Да, и аз си мисля, че е от хормон и дори съм сигурна вече, че е от прогестерон и по-точно ниския такъв. При мен са горе долу еднакви на старт, но всеки месец ( когато не съм пила прогестерон преди това) виждат едно и също нещо на десния на ехограф: жълто хеморагично тяло ( същото това, което би трябвало да се е резорбирало след овулация до първи ден на цикъл, но то не се).Било е с размери от 10-12мм до съм стигала до 30 мм и когато е толкова голямо пропада не само текущият, но и следващият цикъл за опит, защото и тогава не се е разнесло.

Кукумицина, същата работа...Вече им изгубих бройката на месеците, които отложихме заради тези задържани. А остава само един, последният..По едно време си мислех да кажа на лекарката просто да изсимулираме там опит, да се приключва, че да се добера до трите чакащи ембриона, но после реших, че така си намалявам с не знам още колко шансовете и това е доста тъп и отчаян ход, да не говорим, че тия трите я ги бъде, я не..Та така.

Хм има резон. Първият път прекратена стимулация и Циклопрогинова. На следващият цикъл имаше 18 мм. На втория пункция на един втория не знам какво е станало. На следващия цикъл пак 16 мм. 3 месеца предната година същото явление,поради което и понятието задържан фоликул. Странното е че 2 пъти в средата на цикъла го нямаше тоя фоликул.Но започна да ми се изяснява. Благодаря.

# 653
Излезнаха и моите резултати, от 5 яйцеклетки, 2 бяха годни и оплодени, но само едната продължава борбата, дано в нея ми е щастието, ако издържи до Понеделник, ще правим трансфер пък ще видим.

Исках и нещо друго да обсъдя с Вас, приятелка на майка ми, която е лакар, без да знае какво се случва с мен е споделила за нейна позната, която е с рак на гърдата и е изказала мнение, че това според нея е станало, заради хормонално лечение при опити за инвитро.
На мен ми се стори доста странно цялото изказване и то от лекар, Вие какво мислите, може ли наистина да влиаят тези инжекции?

Стискам палци за едничкото да се пребори!

Изказването е доста генерално. Като чуя такива вече и лошо ми става. Представете си, че пускате в един басейн 100 жълти патенца, но от тези патенца 10 са фабрично повредени. Ако загребете с един леген с вряла вода няколо какви са шансовете вътре да попаднат от фабрично дефектните и да се разтопят и от здравите, но и те да се поразмекнат от горещата вода. Има точно конкретни гени, по-точно генотип, който се води рисков за развиване на рак на гърдата и това е генетиката. От друга страна е епигенетиката, която е ситуацията, която вие описвате - бомбене на организма с естроген, което би могло при определени условия ( и други налични такива) да отключи това. Но би могло и да не, както не става при много много жени, които са правили ин витро и не са с рак. Няма еднозначен отговор дали това е причината, защото бас давам, че тази жена никога не се е изследвала за BRA антигена отговорен за рака на гърдата, тоест не знаем тръгва ли в ин витрото с абсолютно здрав генотип.

# 654
Аз също съм чувала подобни коментари от моя мамолог, който е онколог и има наблюдения върху много жени. За жалост репродуктивните лекари не предупреждават пациентките си за тази опасност. Разбира се не всяка жена стимулирана с хормони ще развие рак, но  ако е предразположена вероятно хормоните биха повлияли негативно в тази посока.

# 655
Аз като пиех ОК преди години си пишеше, че увеличва риска от рак на гърдата. И намалява риска от рак на матката, та ...

Аз не бях ходила на мамолог от 2018, че смених работата, а имахме от работа от ДЗО и докато се организирам сама почна ковид, после бях бременна, после кърмих и така тази година се замъкнах, нямате идея какво конско ми чете и каза занапред - два пъти в годината да ходя и така, обещах Simple Smile  

Та преглед два пъти в годината за рисковите пациенти - по каса, направление от ДжиПито.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 19:22 от Одри ♡

# 656
Аз също съм чувала подобни коментари от моя мамолог, който е онколог и има наблюдения върху много жени. За жалост репродуктивните лекари не предупреждават пациентките си за тази опасност. Разбира се не всяка жена стимулирана с хормони ще развие рак, но  ако е предразположена вероятно хормоните биха повлияли негативно в тази посока.
[/quote]
Мен, лично много ме е страх от този рак, както и от женските раци по принцип.... За съжаление, лични наблюдения, от близкото и далечно семейство...
Според вас, след 40, при условие, че правиме ин витро процедури колко често трябва да се прави мамография ?
На мен ми казаха, на всеки 2 години, на вас ?

# 657
От 20 годишна правя веднъж годишно преглед. Имах много болезнени гърди и  ми стана навик да ходя често. За жалост и аз имам преки наблюдения- мама, първи случай в рода. Това е и причината да се откажа от инвитрото.Вече имам едно дете от ЕЦ преди 40г възраст . След 40г лекарите предпочитат стимулация. Според моя лекар мамолог след 40г си е нужно поне веднъж годишно. Две години са за по-млади жени. Като имам предвид преглед с ехограф.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 09:07 от BettyBoop

# 658
Здравейте момичета,
поразрових се из форума и явно това е моята тема Simple Smile
Предстои ми инвитро,на 42 години съм с намаляващ яйчников резерв АМХ -0,60.Пия витамин Д+К  че ми е нисък и мета фолиева киселина.Половинката ми е на 47 години. Заедно сме от почти година. Това ще ми е първи опит и в момента съм на стимулация с хормони вече 5 дни. Предписаха ми Бемфола, като от днес включвам към нея и  Оргалутран .Вчера бях на преглед и се видяха само 4 фоликула от 11 до 13 мм., по два на всеки яйчник. Откровено казано очаквах повече и се притеснявам дали изобщо ще стигна до трансфер...
Притеснявам се и за упойката за пункцията, защото никога не са ми слагали упойка...
Четох из темите  тук във форума за стимулацията на яйчниците и страничните ефекти от нея, но при мен за момента не са кой знае какви. Само болка в яйчниците от време на време, постоянна умора и много често ми се пие вода...
Имам и няколко миомни възелчета, едното от които е в матката и може да се наложи да се маха, преди да се стигне до трансфер.

# 659
Здравейте момичета,
поразрових се из форума и явно това е моята тема Simple Smile
Предстои ми инвитро,на 42 години съм с намаляващ яйчников резерв АМХ -0,60.Пия витамин Д+К  че ми е нисък и мета фолиева киселина.Половинката ми е на 47 години. Заедно сме от почти година. Това ще ми е първи опит и в момента съм на стимулация с хормони вече 5 дни. Предписаха ми Бемфола, като от днес включвам към нея и  Оргалутран .Вчера бях на преглед и се видяха само 4 фоликула от 11 до 13 мм., по два на всеки яйчник. Откровено казано очаквах повече и се притеснявам дали изобщо ще стигна до трансфер...
Притеснявам се и за упойката за пункцията, защото никога не са ми слагали упойка...
Четох из темите  тук във форума за стимулацията на яйчниците и страничните ефекти от нея, но при мен за момента не са кой знае какви. Само болка в яйчниците от време на време, постоянна умора и много често ми се пие вода...
Имам и няколко миомни възелчета, едното от които е в матката и може да се наложи да се маха, преди да се стигне до трансфер.
Здравей! При АМХ 0,6 4 Фоликула на 5ти ден стимулация е съвсем добре. Дано всички се развият и и извадите Яйцеклетки. Упойката е сравнително безобидна. Питайте каквото ви вълнува.

Общи условия

Активация на акаунт