Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 59 855
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, здравейте! Получих кървене на 17ти дне от цикъла, уплаших се и отидох да ме видят спешно. Лекарят каза, че имам много тънка лигавица 4,2 см, явно се дължи на нисък прогестерон според него. Задържан не се вижда тоя път, може би се е спукал... Не разбрах дали кървенето идва  от спукан задържан или ниския прогестерон, защото не конкретизира. Изписа ми Дуфастон за 10 дни. Обясни ми, че когато спра Дуфастона ще ми дойде пак цикъла. Досега не съм имала такова кървене извънредно и се притеснявам, че по някаква причина хормоните ми са се объркали. Въпросът ми е колко време след Дуфастона да очаквам цикъла и има ли смисъл да ходя на втори ден за стимулация, или няма смисъл и да чакам пореден следващ месец? Sad

# 676
Момичета, здравейте! Получих кървене на 17ти дне от цикъла, уплаших се и отидох да ме видят спешно. Лекарят каза, че имам много тънка лигавица 4,2 см, явно се дължи на нисък прогестерон според него. Задържан не се вижда тоя път, може би се е спукал... Не разбрах дали кървенето идва  от спукан задържан или ниския прогестерон, защото не конкретизира. Изписа ми Дуфастон за 10 дни. Обясни ми, че когато спра Дуфастона ще ми дойде пак цикъла. Досега не съм имала такова кървене извънредно и се притеснявам, че по някаква причина хормоните ми са се объркали. Въпросът ми е колко време след Дуфастона да очаквам цикъла и има ли смисъл да ходя на втори ден за стимулация, или няма смисъл и да чакам пореден следващ месец? Sad

Това по време на подготовка за трансфер ли се получи? На какви лекарства си?
За Дуфастона мога да кажа, че трябва да ти дойде на трети ден след спирането му, при нормални обстоятелства (при мен само веднъж от три пъти дойде на четвърти ден заради абцес на зъб, който много ми разклати здравето). А за подготовка за трансфер абсолютно има смисъл да се ходи, то май само тогава лекарите решават този цикъл ще се прави ли или не, при мен никога не е било по-рано.

# 677
Подготовка за стимулация. (До трансфер ми се вижда фантастично да стигна някога). Последните 4 месеца всеки път имах задържан и нищо не ми даваха, за да се изчисти). Пия в момента лекарства, заради бъбречната криза, която направих на 19-ти и може би заради която ми закъсня последния цикъл с два дена (Роватинекс, Цистон, Неуринал форте, Нош-па). Те не са агресивни неща, даже прочетох, че Неуринал-а става и за бременни). Отделно пия Овабуст, Коензим q10, вит Д, вит б 12, Неофилик мета. Аз съм притеснена и за това, че днес доктора преброи само 2 и 4 антрални фоликула, т.е. 6. А преди 2 м. бяха 9 общо. Не знам дали е заради това, че не е 2ри ден, а 17-ти... АМХ май месец беше 1,44, ФСХ 5 и нещо, добре бяха и другите хормони. Просто не знам какво се случва и дали изобщо има смисъл да продължавам.

# 678
Аз съм нова тук, на първа стимулация за инвитро ,но мисля че има смисъл да продължаваш. Както ми казаха момичетата тук, имаме нужда само от една яйцеклетка .Може тази една да е от тези 6 антрални фоликула.
Не пречи и на 2 ден от цикъла да идеш на преглед за стимулация. Доктора ще прецени ще започнеш ли такава.

Подготовка за стимулация. (До трансфер ми се вижда фантастично да стигна някога). Последните 4 месеца всеки път имах задържан и нищо не ми даваха, за да се изчисти). Пия в момента лекарства, заради бъбречната криза, която направих на 19-ти и може би заради която ми закъсня последния цикъл с два дена (Роватинекс, Цистон, Неуринал форте, Нош-па). Те не са агресивни неща, даже прочетох, че Неуринал-а става и за бременни). Отделно пия Овабуст, Коензим q10, вит Д, вит б 12, Неофилик мета. Аз съм притеснена и за това, че днес доктора преброи само 2 и 4 антрални фоликула, т.е. 6. А преди 2 м. бяха 9 общо. Не знам дали е заради това, че не е 2ри ден, а 17-ти... АМХ май месец беше 1,44, ФСХ 5 и нещо, добре бяха и другите хормони. Просто не знам какво се случва и дали изобщо има смисъл да продължавам.

# 679
Момичета, здравейте! Получих кървене на 17ти дне от цикъла, уплаших се и отидох да ме видят спешно. Лекарят каза, че имам много тънка лигавица 4,2 см, явно се дължи на нисък прогестерон според него. Задържан не се вижда тоя път, може би се е спукал... Не разбрах дали кървенето идва  от спукан задържан или ниския прогестерон, защото не конкретизира. Изписа ми Дуфастон за 10 дни. Обясни ми, че когато спра Дуфастона ще ми дойде пак цикъла. Досега не съм имала такова кървене извънредно и се притеснявам, че по някаква причина хормоните ми са се объркали. Въпросът ми е колко време след Дуфастона да очаквам цикъла и има ли смисъл да ходя на втори ден за стимулация, или няма смисъл и да чакам пореден следващ месец? Sad

Аз получих въпросното кървенe на 20-тия ден от месечния ми цикъл и го писах тук във форума. Никой не ми даваше адекватен отговор. Отидох на 2-ма различни специалисти, защото се намирах извън страната и нямаше как да се прегледам при провелия ми репродуктивен специалист цялостна стимулация, трансфер и тн....Всички лекари ми казаха, че това е последица от разбутани хормони и най-вероятно от стимулациите. Бях силно озадачена, защото принципно имам изключително точен цикъл и това не ми беше първата , дори и втората стимулация. Но така се получи този път. Сега се чудя, този месец, на кой ден ще ми дойде, при условие, че предишния ми дойде на такъв ранен стадии. След направен кръвен тест, резултатът разбира се ми беше отрицателен.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 11:05 от BlackCat12

# 680

Голяма е вероятността, дали заради бъбречната криза или разбъркани хормони да е нямало овулация този месец. При мен когато е къс цикъл обикновено е ановулаторен (следя си овулацията с термометър още от преди да тръгна по пътя на инвитрото. Това работи само на естествен цикъл.).
Също броят на АФ се определя в началото на цикъла (ден 2-5), защото след овулация не-доминантните фоликули се разграждат. На ден 17 не е показателно като цяло, единствено за конкретният цикъл дали няма задържан или кисти.
Нали нямаш задържан този месец? Дуфастонът ще ти нормализира нещата този цикъл а другият без задържан ще си на преглед на ден 2 и всичко ще е наред. Хормоните са ти добре, пиеш си добавките, правиш фоликули, само остава да не се стресираш и да си положително настроена. Не се отказвай!

# 681
Благодаря ти, Сахара! И аз дълго време следях БТ, но вече нямам нерви за това. Много искам да не се отчайвам и да се настроя положително. Понеже споделих на моя добра приятелка какво се случва и тя ме посъветва да не си вредя на здравето (с инвитро), а пък друга ми каза (без да знае за инвитрото), че отсега нататъка все така щяло да бъде - да си идва М когато поиска, или въобще да не идва, нямало какво да се чудя. Т.е. на моята възраст 43 така било вече... Много ви благодаря за подкрепата тук!

BlackCat12, аз също се притеснявам, че не знам точната причина. В момента си ми тече като нормален М, може би малко по-слабо. Аз останах с впечатление, че от Дуфастона ще спре, ама не спира. Може и да не съм разбрала добре. Само разбрах, че след него пак ще тръгне. И моят цикъл беше много точен, +-1 ден, с изкл. на последния, който закъсня с 2. Чудя се сега това за цикъл ли да го броя, или като дойде след Дуфастона да си броя начало на следващ цикъл...

# 682
Благодаря ти, Сахара! И аз дълго време следях БТ, но вече нямам нерви за това. Много искам да не се отчайвам и да се настроя положително. Понеже споделих на моя добра приятелка какво се случва и тя ме посъветва да не си вредя на здравето (с инвитро), а пък друга ми каза (без да знае за инвитрото), че отсега нататъка все така щяло да бъде - да си идва М когато поиска, или въобще да не идва, нямало какво да се чудя. Т.е. на моята възраст 43 така било вече... Много ви благодаря за подкрепата тук!

BlackCat12, аз също се притеснявам, че не знам точната причина. В момента си ми тече като нормален М, може би малко по-слабо. Аз останах с впечатление, че от Дуфастона ще спре, ама не спира. Може и да не съм разбрала добре. Само разбрах, че след него пак ще тръгне. И моят цикъл беше много точен, +-1 ден, с изкл. на последния, който закъсня с 2. Чудя се сега това за цикъл ли да го броя, или като дойде след Дуфастона да си броя начало на следващ цикъл...
След спирането на Дуфастонът броиш нов цикъл. Той е прогестерон и реално стимулира лутеалната фаза (след овулация).

С уважение към твоите познати, не ги слушай Simple Smile Честно казано аз спрях да споделям, защото инвитрото е сравнително ново в средите ни и първо до известна степен още тема табу а второ малко хора всъщност разбират достатъчно за да са ни рамо. Предпочитам да си говоря с вас Heart
Имала си редовен цикъл преди и пак ще имаш след като родиш. А жените минали през инвитро статистически си живеят нормално и след процедурите, има тук таме повишен риск от това и онова но в крайна сметка поемаме някакъв риск осъзнато с цел бебе.
Аз съм днес на биопсия да видим има ли проблем в ендометриума и се надявам да се видим по някоя стая скоро за трансфер Heart

# 683
И моят съвет е да не слушаш особено хората. Те не живеят твоя живот и не носят отговорност за него. Ако не са минали през нещо такова, нямат и представа какво е и колко коства емоционално и психически. Ако не могат да те подкрепят, по-добре да не ти пречат.

# 684
. Понеже споделих на моя добра приятелка какво се случва и тя ме посъветва да не си вредя на здравето (с инвитро), а пък друга ми каза (без да знае за инвитрото), че отсега нататъка все така щяло да бъде - да си идва М когато поиска, или въобще да не идва, нямало какво да се чудя. Т.е. на моята възраст 43 така било вече... Много ви благодаря за подкрепата тук! '

@ Tais  - Може ли да споделих при кой лекар си и каква стимулация ще имаш ?

@ Кукумицина, Ох, аз вече спрях да споделям на който и да е било....
Първо, преди да започна с ин витрото, споделих на много близка моя приятелка, само на нея. Вместо да получа подкрепа, тя ми каза, че съм била върл егоист, за това, че съм искала да имам дете на таква възраст, без мъж и с такава натоварена работа. Гледах в недоумение, какво можеше да бъде аджиба ба - егоизма тук ? Та тя продължи, казвайки ми, че според нея, не е ок да се прави дете, когато не може да му се осигурят и майка и баща и то да си расне в нормална родителска среда.... Изригнах като вулкан, изпокарахме се и разбира се до там.

После, след като вече имах няколко успеха, споделих на една друга приятелка, която е самотна майка и тя се зарадва за мен. Само, че при последния ми неуспех ( съвсем наскоро ), когато не исках да излизаме , нито ми се говореше , тя не разбираше това затваряне в мене си и така и не ми обърна внимание, при условие, че имах нужда да говоря..Ето отново пример, за неразбиране, пък да не говорим, че тъй като напълнях от тези симулации, т ями беше казала вече, че на мое място няма да прави такива издевателства над тялото си...

И накрая, дори собствената ми майка, каза, че след 40-41 цикълът започва да е нередовен и най-вероятно се гледа кога е спрял на майката и се ориентрира жената, кога и на нея може би ще и спре ? Та, за себе си, знам, че ако това е вярно имам само още няколко години...

Та моят съвет, действай си, без много много да споделяш тези неща, защото много малко разбират, а тези, които мислят, че разбират, нищо не разбират. Трябва да си преминал и да минаваш през този път, за да може, човек да разбира през какво минаваш....

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 16:46 от BlackCat12

# 685
Мили момичета, много съм ви благодарна за всичко написано! Heart
То реално само тук мога да споделям спокойно...
Sahara_2087, стискам ти палци за биопсията, всичко ще е наред! Аз съм в Щерев всеки месец (ти нали беше там), та може да се засечем като нищо.
BlackCat12Joss Stone, освен майка ми и сестра ми, единствено знае приятелката, която каза, че може да си навредя, а тя също роди инвитро след много неуспехи, но не иска второ дете и някак не ме разбира в това ми желание. Майка ми и сестра ми нищо не разбират от това и почти нищо не научават съответно. Само са запознати. При първата стимулация преди 3 г. не намерих и подкрепа от тях най-общо казано. И приказките за егоизма съм ги слушала, само че от сестра ми. Добре, че мъжа ми ме търпи да му приказвам по темата, горкия, с всякакви неща му пълня главата... Laughing

# 686
Честно казано и аз да имам късмета да забременея и да родя, не знам дали пак бих се хванала на това хоро. Бих била откровена за моя опит с някой, който ме попита. Да давам обаче оценки и мнение за живота на друг човек, за нещо толкова важно и значимо като това да има дете и как, това е абсурдно.

# 687
Кукумицина, не си сама и аз не споделям с приятелки, въпреки че една позната научи и ми е много неприятно, защото постоянно ме разпитва, а покрай нея и една друга научила и сега седят и чакат всеки път като ги видя да им дам отчет, което ми е много досадно. Аз не съм от хората, които обичат да споделят за тези неща, преди да се е случило нещо и то с хора, които не ги считам и за приятелки дори. Да не ти е зор, кой какво мисли. Аз не давам отчет на никой, това е желанието ни с мъжа ми и си действаме, само това е важното.

# 688
Относно споделянето - предният път казах на родителите ми и близки приятелки, този път решихме на никого нищо да не казваме и някак си ми е по-лекичко, защото няма очаквания към мен. Но пък хора всякакви, има такива, които ако не си кажат и споделят, им тежи повече ...

# 689
Здравейте, момичета, някоя от вас правила ли е протокол Шанхай и какви са ви впечатленията от него?
Има ли по-голяма успеваемост и изобщо какво представлява в подробности?Може и на лични, ако иска някоя да сподели детайли.Много благодаря!

Здравейте момичета,
поразрових се из форума и явно това е моята тема Simple Smile
Предстои ми инвитро,на 42 години съм с намаляващ яйчников резерв АМХ -0,60.Пия витамин Д+К  че ми е нисък и мета фолиева киселина.Половинката ми е на 47 години. Заедно сме от почти година. Това ще ми е първи опит и в момента съм на стимулация с хормони вече 5 дни. Предписаха ми Бемфола, като от днес включвам към нея и  Оргалутран .Вчера бях на преглед и се видяха само 4 фоликула от 11 до 13 мм., по два на всеки яйчник. Откровено казано очаквах повече и се притеснявам дали изобщо ще стигна до трансфер...
Притеснявам се и за упойката за пункцията, защото никога не са ми слагали упойка...
Четох из темите  тук във форума за стимулацията на яйчниците и страничните ефекти от нея, но при мен за момента не са кой знае какви. Само болка в яйчниците от време на време, постоянна умора и много често ми се пие вода...
Имам и няколко миомни възелчета, едното от които е в матката и може да се наложи да се маха, преди да се стигне до трансфер.
Здравей! При АМХ 0,6 4 Фоликула на 5ти ден стимулация е съвсем добре. Дано всички се развият и и извадите Яйцеклетки. Упойката е сравнително безобидна. Питайте каквото ви вълнува.

Общи условия

Активация на акаунт