Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 20

• 58 386
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро, вчера бях на преглед фоликулите растат ,единия е вече 17 мм.Утре пак съм на преглед,сутринта ще пускам хормони и в петък ми е пункцията.Може ли да ми препоръчате алерголог в София?Искам да се тествам за упойките,защото не знам дали не съм алергична към някоя от съставките.
Благодаря! Flowers Hibiscus
Относно споделянето най -близките ни знаят,както и моя добра приятелка,която също прави опити за бебче.
Понеже често отсъствам от работа,колежката ми също знае,но за нея не е проблем.
Но разбиране получавам тук,някак си хората около мен ме подкрепят но няма как да разберат какво изживявам. Сестра ми примерно смята че си въобразявам че съм нервна и раздразнителна от стимулацията и няма как да разбере как точно ми влияе тя.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 10:47 от Tais.

# 691
Tais, бих препоръчала д-р Мустаков, но съм го посещавала по съвсем различни причини от пролетен пухест характер...

# 692
Добро утро, вчера бях на преглед фоликулите, растат ,единия е вече 17 мм.Утре пак съм на преглед,сутринта ще пускам хормони и в петък ми е пункцията.Може ли да ми препоръчате алерголог в София?Искам да се тествам за упойките,защото не знам дали не съм алергична към някоя от съставките.
Благодаря!:hibiscus:
Относно споделянето най -близките ни знаят,както и моя добра приятелка,която също прави опити за бебче.
Но разбиране получавам тук,някак си хората около мен ме подкрепят но няма как да разберат какво изживявам. Сестра ми примерно смята че си въобразявам че съм нервна и раздразнителна от стимулацията и няма как да разбере как точно ми влияе тя.
Здравейте,
В болницата където ще ви бъде пункцията могат да ви направят и теста за алергия към упойки.
Направо си запишете час за среща с анестезиолога и той ще ви направи теста.
Аз съм с алергии и от теста излезе още една за която не знаех.
В масовия случай слагат противоалергичен препарат и след това упойката, няма да имате забавяне в отпускането, те като цяло са леки и много бързо се съвземате.
Успех и спокойствие ви пожелавам  🤗🍀

# 693
Добро утро, вчера бях на преглед фоликулите, растат ,единия е вече 17 мм.Утре пак съм на преглед,сутринта ще пускам хормони и в петък ми е пункцията.Може ли да ми препоръчате алерголог в София?Искам да се тествам за упойките,защото не знам дали не съм алергична към някоя от съставките.
Здравейте,
В болницата където ще ви бъде пункцията могат да ви направят и теста за алергия към упойки.
В масовия случай слагат противоалергичен препарат и след това упойката, няма да имате забавяне в отпускането, те като цяло са леки и много бързо се съвземате.

Не знаех за противоалергичния препарат който прилагат преди упойката.Определено ми е по спокойно като знам че ще се застраховат за да не реагирам с някоя алергия за която не знам.
Аз съм с алергии към полени,прах,вълна и сурови ядки.За лекарства не знам но за мое собствено спокойствие искам да се тествам.

# 694
Здравейте,

Не знаех за противоалергичния препарат който прилагат преди упойката.Определено ми е по спокойно като знам че ще се застраховат за да не реагирам с някоя алергия за която не знам.
Аз съм с алергии към полени,прах,вълна и сурови ядки.За лекарства не знам но за мое собствено спокойствие искам да се тествам.
Тествайте се и задължително казвайте че сте алергична.
В Турция дори ми слагат гривна с цвят който указва че пациентът е с алергия, отделно навсякъде попълваш въпросник за алергии и там си описваш към какво си алергичен.
Най-добре е все пак преди манипулацията да си имате теста за алергия към различните видове упойки, след това винаги го давайте на лекаря преди манипулация, за ваше и тяхно спокойствие. 😊

# 695
Здравейте,

Тествайте се и задължително казвайте че сте алергична.
В Турция дори ми слагат гривна с цвят който указва че пациентът е с алергия, отделно навсякъде попълваш въпросник за алергии и там си описваш към какво си алергичен.
Най-добре е все пак преди манипулацията да си имате теста за алергия към различните видове упойки, след това винаги го давайте на лекаря преди манипулация, за ваше и тяхно спокойствие. 😊

Тествах се и добре че го направих. Алергична съм към 2 медикамента, а не го знаех. Сега съм по-спокойна.

На прегледа днес бях много приятно изненадана. Фоликулите ми не са 4,а 7 всичките с големина от 16 до 23 мм. Лигавица на матката 10 мм.Довечера съм на последни две инжекции Оргалутран  и  Овитрел.И в петък пункция.Надявам се да имам качествени годни за оплождане яйцеклетки.При всички положения 7 фоликула са по - добре от 4.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 14:20 от Tais.

# 696
Здравейте! Не ми достигат 2 дози Гонал. Ако някоя от вас има останал след стимулация, ще се радвам да ми пише.

# 697
Здравейте, момичета! Не съм писала отдавна. Има ли някое митично същество на 43+ забременяло през това време?! Heart
Последният ми опит беше през Юли, когато замразихме 1 ембрион с недобро качество. Замразихме, заради инфекция EColi в уринарния тракт. Последва дългооо антибиотично лечение. Сега се почувствах добре и реших да направим нова стимулация и хоп- задържан фоликул. На 44г., докторът направо ме насочи към ДЯ и каза, че шансът ми е 1%.
Вие какво мислите?!

# 698
На 43+ вече не е по фонд... Е, аз изгубих и време, и пари в опити с мои Я, докато узрея за ДЯ... От моите Я повечето не се оплождаха, а онези, които се оплодиха едва достигаха втори ден. Та успешния ми опит на 43+ (на 45 забременях, вече съм на 46) е първи опит с ДЯ.
Здравейте, момичета! Не съм писала отдавна. Има ли някое митично същество на 43+ забременяло през това време?! Heart
Последният ми опит беше през Юли, когато замразихме 1 ембрион с недобро качество. Замразихме, заради инфекция EColi в уринарния тракт. Последва дългооо антибиотично лечение. Сега се почувствах добре и реших да направим нова стимулация и хоп- задържан фоликул. На 44г., докторът направо ме насочи към ДЯ и каза, че шансът ми е 1%.
Вие какво мислите?!

# 699
Аз забременях на 43, но с ембриони които бяха замразени от стимулация която правих на 40г и все още имах добър резерв.
Но ако трудно вадите яйцеклетки и ембритата не са добри, вероятно трябва по сериозно да обмислите варианта за донорски яйцеклетки.

# 700
Ами ако имате възможност да правите опити в Турция е добре да се замислите. Там имат много опит при жени над 43 поради факта, че не съществува ДЯ като опция. Тук нещата кацат и откъм ембриология, а и лекарите като ни видят ЕГН-то започват директно с ДЯ. Дори не мисля, че се стараят особено да извадят нещо от нас, което да става, а като чета чужди групи, не е съвсем невъзможно.

# 701
Момичета ,чета ви и губя надежда...
От моите 7 фоликула в петък от пункцията имах 5 яйцеклетки,1 некачествена.От 4 за оплождане 3 оплодени.Днес чакам обаждане да кажат колко от тях са се развили до 5 дневни ембриони.
Моите 43 г. вече чукат на вратата,другия месец ми е рождения ден.
Не ми се вярва при втора стимулация пак да имам същия резултат с яйцеклетките...

# 702
Tais., обадиха ли ти се? Стискам ти палци!

# 703
Да,обадиха се.1 оцеляло ембрионче,но ще го чакаме до утре.Малко се бавело с развитието и това ужасно ме притеснява.Ако до утре навакса и оцелее го чака ПИД и замразяване.
Момичета,как се справяте при стимулация при която правите по малко от 4 фоликула?Стигате ли до трансфер?
Аз се отчаях при 5 яйцеклетки,шанса да стигна до транфер си клони към 0.Цели 5 се стопиха като сняг...

# 704
Да,обадиха се.1 оцеляло ембрионче,но ще го чакаме до утре.Малко се бавело с развитието и това ужасно ме притеснява.Ако до утре навакса и оцелее го чака ПИД и замразяване.
Момичета,как се справяте при стимулация при която правите по малко от 4 фоликула?Стигате ли до трансфер?
Аз се отчаях при 5 яйцеклетки,шанса да стигна до транфер си клони към 0.Цели 5 се стопиха като сняг...

Ами просто не правим стимулация, ето така Simple Smile Правим естествен цикъл и колкото станат, станат. Аз отдавна казах сбогом на стимулациите, едно, че ми пържат и без това изхабения резерв, две накрая като сложим чертата остават същата бройка като от стимулация, три по-евтино, четири по-малко хормони...Ако правите по 1-2 ембриона да продължавате да се пържите със стимулации е безмислено. Не ви ли го казват лекарите?

Общи условия

Активация на акаунт