Бъркам и забравям думи

• 5 591
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
На мен ми се случва, когаот съм под стрес и мозъкът ми е зает с няколко неща. Някак във важните задачи не се случва, но в ежедневни разговори - да. Изцяло на стрес го отдавам, защото пасва с тези моменти. Имах същите тревоги като теб, но не съм правила изследвания.

# 16
Здравейте,
Казвам се Жаклин и съм на 24 години. Преди около 10 месеца започнах да забравям и бъркам думи непрекъснато. Ходих при няколко невролога, които казаха, че не виждат причина за забравянето на думи. Естествено изчетох всичко възможно, в интернет. Това , което е важно да кажа, че в последната година и половина съм подложена на изключително голям стрес. ( Не визирам стрес от работа и забързано ежедневие) стресът е провокиран от по - сериозни проблеми. Работя в кол - център, в този ред на мисли ми се налага да разговарям по цял ден, с различни хора, на различни теми. Откакто работя ( от 18 годишна възраст) винаги съм работила в кол - центрове и никога не ми се е случвало да завалям и бъркам думи. В момента усещам , как проблемът ми започва да се отразява и на работата ми.
Наистина се притеснявам и смятам да си направя ЯМР въпреки , че лекарите казаха, че не е нужно. Ще ви дам пример от последните 24 часа: Исках да обясня на приятел, че ще имам оперативка, казах му, че ще имаме ротативка. Той се засмя и след, като не успях да се сетя за думата " оперативка" се наложи да ми я припомни. След това половин час обяснявах на майка ми за едни тухли, в една къща и през цялото време съм използвала думата " керемиди ". По- рано днес шефката ми, ми възложи задача. Исках да ѝ кажа , че ще оправдая очакванията ѝ, но казах "опровергая".
Наистина съм много притеснена, моля споделете мнението си, и ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, искрено моля да сподели, какви са били последиците и как се е справил. Хубав ден!

Бърн аут? Предвид възрастта е малко вероятно друг по-сериозен проблем, но това е само предположение...

# 17
не бих могла да дам конкретна насока/причина,за да помогна
но,бих се подписала под всеки съвет за активна почивка и смяна на работата дори!
Скрит текст:
до преди 2 месеца си мислех, че се побърквам, че остарявам, че какво ли не...
исках да уча едно специфично нещо, а не можех да се съсредоточа дори за половин час...
въпреки че си харесвах работата, а и имам години опит в нея- оттам и огромна рутина, де факто  ми тежеше, и ми носеше огромен стрес
не спях добре, 3часа последователен сън беше повече от „добра нощ“, болките от всякакъв характер бяха ежедневие, пиех много обезболяващи
напуснах,за да сменя генерално нещата
преди седмица и нещо се замислих за пръв път,че съм много, много по-добре,по всички параграфи

# 18
не бих могла да дам конкретна насока/причина,за да помогна
но,бих се подписала под всеки съвет за активна почивка и смяна на работата дори!
Скрит текст:
до преди 2 месеца си мислех, че се побърквам, че остарявам, че какво ли не...
исках да уча едно специфично нещо, а не можех да се съсредоточа дори за половин час...
въпреки че си харесвах работата, а и имам години опит в нея- оттам и огромна рутина, де факто  ми тежеше, и ми носеше огромен стрес
не спях добре, 3часа последователен сън беше повече от „добра нощ“, болките от всякакъв характер бяха ежедневие, пиех много обезболяващи
напуснах,за да сменя генерално нещата
преди седмица и нещо се замислих за пръв път,че съм много, много по-добре,по всички параграфи

Относно смяна на работата, ако става дума за кол-център, бих могла да съм полезна с нещо по мое мнение по-приятно и по-малко стресиращо. Нека ми пише момичето. 🙂

# 19
Здравей, и аз съм така в последно време, като също съм с натоварваща работа и под силен стрес. Иначе за решение, не съм открила успешно, освен почивката, за която все още си мечтая. Просто се включвам, за да ти кажа, че не си сама. И ще чета също за съвети.

# 20
Здравей, и аз съм така в последно време, като също съм с натоварваща работа и под силен стрес. Иначе за решение, не съм открила успешно, освен почивката, за която все още си мечтая. Просто се включвам, за да ти кажа, че не си сама. И ще чета също за съвети.

# 21
Здравейте отново, след съвета за в12 си пуснах изследване и моят е 307 при долна граница 300, така че може би има резон и авторката да пробва. Все още обаче не съм се консултирала с лекар какъв точно в12 да си взема. Скоро ще пусна и изследването на д3 и нещата, свързани с инсулина и глюкозата и ще пиша как са при мен.

# 22
Вземи метилкобаламин.

# 23
Аз си мислех, че съм направила инсулт. Бъркам думи, забравям - не ми се е случвало преди. Това е от 1-2-3 години. Кой знае от кога. В началото си мислиш, че е "грешка на езика".

# 24
Дъждец, благодаря ти, взех си днес. И служителката в аптеката ми го препоръча него и реших в крайна сметка да си взема още отсега и да пия.

Anra, сега ще си разкажа за вчера, за да се посмеем 😁 Седим на кафе с една приятелка и аз си мисля как ще си поръчам сандвич с луканка, защото не обичам с шунка. И после тъкмо да си върна поръчката като дойде сандвича с шунка и приятелката ми се пита защо съм си го поръчала него щом не обичам 😁 И тя е убедена, че съм казала шунка, а и сервитьора си записваше 😁

# 25
Ох, и аз на смях го обръщах в началото, но сега вече не съм сигурна какво точно съм казала. Особено на работа, е проблем.

# 26
CooLLander на кой производител метилкобаламин си купи,че и аз искам да взема да пробвам,че положението става притеснително?

# 27
Дайте снимка направо.
Днес поредната обърквация: написах в телефона нещо да търся в Гугъл и после допрях слушалката до ухото си и зачаках. По едно време се усетих, че не чувам сигнал, отдръпнах слушалката и какво да видя - никой не съм набрала. Докато се включа, че съм в търсачката мина доста време. Не е добре това.

# 28
Най-добре е да отидете на лекар (ендокринолог), който да определи вид и доза на добавката, която да приемате.

# 29
https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/vitamini-i-minerali/natur … -x-90-caps/4/2751

Tози от линка си взех. Иначе и аз смятам, че е добре да се ходи на лекар, но моят час е след две седмици, тъй като чакам и други изследвания и поради това реших, че мога да пия междувременно. От 1000 мcg е таблетката, като на опаковката пише да се приема по половинка на ден.

Общи условия

Активация на акаунт