НОЕМВРИйското човече дядо Коледа посреща вече!

• 10 468
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
пускам ви най-новите решение за майчинството:
Какви са промените на Кодекса за социално осигуряване относно майчинството?

-     болничният за бременност и раждане от 1.01.2007г. 135 дни става 315 дни
-     ако се намирате в заварено положение, тоест вече сте излезли в болнични към 1.01.2007г има 2 случая:
      -още не са изтекли тези 135 дни, тогава просто когато изтекат си подавате молба до работодателя и той ви се удължава до 315. Работодателят няма право да ви откаже        - ако са изтекли тези 135 дни, след това получавате обезщетение за отглеждане на малко дете в размер 160 лв до 1.01.2007г. След това от 1.01.2007г пак започвате да получавате 90 % от заплатата си след подаване на молба до работодателя
- след тези 315 дни обезщетението за отглеждане на дете се увеличава от      досегашните 160 лв на 180 лв
- предвижда се нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 315 дни тя ще може да си наеме детегледачка от Агенцията за социално подпомагане и обезщетението, което би получавала тоест 180 лв да се плащат  на детегледачката, като държавата поема осигуровките.
- възможността майчинството да се прехвърля си остава
- ако излезете в болнични след 1.01.2007г болничните ще ви се превеждат директно от НОИ, а не от работодателя   
- ако към 1.01.2007г вече получавате обезщетение за бременност и раждане или обезщетение за отглеждане на дете ще продължавате да си го получавате от работодателя

Ето и отговорите на някои често срещани въпроси:
-   за да получавате майчинство е необходимо да имате 6 месеца осигурителен стаж и към момента на излизане в болнични да се водите на трудов договор

-   болничният за бременност и раждане не може да бъде по-малък от МРЗ (минимална работна заплата) незвисимо от това каква заплата сте получвали и на каква сума са ви осигурявали. МРЗ за 2006г е 160 лв, а за 2007г е 180лв.
-   болничният за бременност и раждане е в размер на 90 % от средния осигурителен доход за 6 месеца назад, но не може да бъде по-голям от нетното ви възнаграждение, тоест не може да получавате повече отколкото като сте били на работа

# 241
  Най-сетне да се добера и аз до компа Mr. Green
  Софийски мамета,много,ама много сте хубави-вие, и бебчовците Heart Eyes и много ми се иска и ние да присъстваме на тези срещи HugЩе видим напролет как ще сме и може да се поразходим до столицата WinkЕстествено,ако междувременно някоя от вас,мами,има път към Търново,аз съм на ваше разположение Hug,има ми телефона на 1-ва стр. Wink

Честити месечинки на всички бебчета Heart EyesДа са живи,здрави,засмяни и да носят много радост на мама и тати

newsm59Interlax-много здраве,щастие,късмет и усмивки Hug  bouquet

Аз вчера излизах по магазините,уж за коледни подаръци,но се върнах с празни ръце Confused-имах чувството,че навсякъде е опоскано,останали са само боклуци,а и нямах време за по-обстойни обиколки....А Коледа наближава....вие купихте ли подаръци?
  Другата седмица ми се очертават няколко празненства-имам рожден ден и ще излезем да се почерпим с приятели,на другия ден  смятам да посетя банкета на колегите Laughing,а за Нова година очакваме приятели от Стара Загора/Дени,включвам и теб в групичката на старозагорските си приятели и се надявам скоро да се запознаем на живо,мила Hug/....Бебунка ще я командировам при майка ми с няколко шишета кърма и АМ Misc Baby Bottle
  Мами,на нас още не са ни предписвали Вигантол-късно ли е да се започне сега?
  Отдавна щях да споделям с вас,и да ви питам,дали е нормално или аз съм се смахнала Crazy-откакто съм напуснала болницата,изпитвам носталгия по престоя си там/само забележете колко шантаво звучи:mrgreen: Mr. Green-по-скоро,по емоциите,изживяванията,включит. за родилните болки и тези след операцията/а знаете,че моето раждане не беше от най-гладките и приятните/;готова съм още утре да се подложа на същото,и вече ми се върти в главата план за следващо бебунче Crazy
  ......Май-май много се отплеснах Laughingхайде,до скоро,а аз ще отида да си проветря главата ooooh!
       Прегръщам ви Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 242
а ГЕРИ(goris) знае ли 4е май е спе4елила готина количка от сп.9 месеца newsm78

а сега кой щял да черпи а? Wink Hug

# 243
аз тази вечер ще експлоадирам- много си ги обичам дечицата, но имам нужда от малко разнообразие и смяна на пейзажа, че тези 4 стени вече ме влудяват- днес си мислех, че ще ходя на служебно парти, ама не ме огря и сега самотно си пускам по някоя сълзичка- поне децата заспаха- че не бих искала да си го изкарам на тях...

мерелин, благодаря ти за инфото- тъкмо се чудех кой ще ми дава парите след НГ- мами дайте презложение за някое коледно-новогодишно заглавие, че и на тази тема й се вижда края Simple Smile

# 244
Коледари на вратата чукат,а ноемврийчетата вече гукат! е моето предложение.
          Цвети,дано да ти олекнало,като си пусна сълзичките!Предстоят ти толкова много купони и партита,не унивай!Ангелчетата ти са още много мънички,но след известно време всичко ще си дойде на мястото!
           В следващите дниможе да нямам много време за форума,затова отсега ви пожелавам Весели празници!

# 245
Добро ютро мамета на пикливи чавета!!!
Как прекарахте нощта - Буднички или пък "да"? Joy
Споко, тъй е до годинка ...А сме само ..месечинка..
Но пък Коледа пристига,
пич с брадичка ни намига santa2
Носи във торбата той разни дарове безброй..
И на всяко мило мамче е приготвил....
...ДИАМАНТЧЕ.. smile3541
То блести с особен чар , то е ноемврийски ДАР!!
Сладко като шоколад...пълни пампи с марамалад,
кисело върти носле, търси просто ...млечице..
После се уригва яко, идва ред на
...малко ако..
Сурвакарче до година,
до година до АМИНА!!! newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32

Страшна е предложената от Ралиар тема!!!
Цвети, не мога да повярвам, че плачункаш..Ти си толкова споки човек, и си много силна...И си много хубава мама на още по-хубави дечица \ПУ ПУ посрали ги гаргите и всички пернати\...
Честито на Горис!!!! Да я джитка със здраве!!!
Мами, днес е нашата погача, ама не можах да направя точно погача, а някаква МИНИ погачка...Ама нищо те мойте дружки едва ли ще се сърдят!! МОже да нямам време да се включа, но пък сигурно ще кача снимки....нали са ми приятелки от детинство и за мен това е голямо ПРЕЖИВЯВАНЕ!!!

# 246
  Най-после и аз да се включа!
  Софийски мами, много са ви сладки бебчетата! smile3522 smile3522Ама то се знае-нали приличат на майчетата си! smile3521
От снимките направо се заредих са коледно настроение!  newsm68
Иначе беше ме обхванала една депресия Weary - зимна ли, следродилна ли - не можех да се съвзема!
Карил, поздравления за стихотворението - супер е!  smile3501
 И заглавието на Ралиар за нова темичка е страхотно! smile3521
 Момичета, и аз ви желая Весели празници предварително, защото не мисля че ще имам време да пиша скоро.
Пожелавам  Вълшебна Коледа на вас santa2 и на бебоците! Nature Snowman

# 247
Здравейте, мамчета! Днес е наш ред да почерпим виртуално за нашата месечинка cook beer3 Misc Baby Bottle - хайде за всеки по нещо Simple Smile
Мамета, аз съм малко притеснена, та да ви питам - случва ли се вашите бебоци да кашлят от време на време. От 2-3 дена Моника се закашля - по 1, най-много 2 пъти на ден се случва. Може ли да е от това, че постоянно й е запушен носа, защото аз така си мислех, ама ми е притеснено да не съм я простудила...Споделете, моля  Praynig

# 248
Здравейте!
Вчера ходих на фирменото парти на татитооооо  newsm68
Беше много, много хубаво!! Танци-манци, чаша винце... та до 12.00ч и като пепеляшки си тръгнахме след това... А малкия беше при баба си и е бил много послушен. Като си го взехме през ноща само го накърмих и почти е спал само до 8.00ч /като през 2 часа се будеше да папка, ама аз само го кърмех без да му давам добавка/
lightblue, защо не опиташ да храниш бебчо с лъжичка... може пък да му е по-добре, ама май много бавно ще стане... сигурно пиша глупости, ама това ми дойде на акъла  Wink
sofkobofko, съвсем скоро ще ти се усмихне Дани. Вики вече се усмихва постоянно
Pam, Вики също попрокашля /искам да кажа че кашля чат-пат/ от време на време, питах педиатърката и тя каза че било нормално... Честита ви месечинка  Hug
Вчера бяхме на консултация и пак ни залепиха пъпчето /че много ни искача/, вече тежим 5130кг., педи вика че сега май ще отидем в другата крайност  - много да дебелеем  Confused ... ама к`во гладен ли да го държа?
Ходих и до Маленов на преглед след операцията. Видимо съм била "супер" /операцията де Mr. Green /, пусна ми една цитона маска /лелеее така ли се пише?????  Embarassed / и в сряда ще каже какви са резултатите.
Момичета незнам дали ще остане време да ви пиша пак преди празниците, затова:
Пожелавам ви вълнуващи щастливи преживявания по празниците! Обичам ви и съм безумно щастлива че съдбата ни събра заедно! Благодарение на всички вас бременноста ми, раждането ... и до днес всичо е по-лесно. Целувам ви, целувам и всички малки съкровища !!!  Heart Eyes  Hug

# 249
Здравейте, мадамки!   bouquet  bouquet  bouquet
Влизам само да ви пожелая ден, изпълнен с много положителни емоции, смях и детски усмивки! Simple Smile

До по-късно, че днес програмата ми е натоварена! ooooh!

P.S. Мария, пожелавам ти един незабравим ден с твоите приятелки newsm19, които да те заредят много позитивно! lalalala ...страхотно стихче както винаги!  newsm74 newsm10

# 250
  • София
Момичета искам само да пожелая на всички вас, вашите семейства и прекрасни дечица ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ!!!.

Иначе нашите пъпчици ту се скриват, ту изчезват (Гери и аз мажа с Фуксин и честито за количката. Много се радвам за вас със София Hug ), нослето се позапушва и вади едни огромни сополки (а Митко като види помпата и плачка, а на мен сърцето ми се къса), спряхме капките за конюктивитчето, но едното оче продължава да секретира. Пъпчето прокървява от време на време. Ох оплаках ви се и ви натоварих, но само вие може да ме разберете напълно. Абе направо ужас. Много ме е яд за тези неща.
Ако имам време ще пиша по-късно, защото досега четох, а след малко ще се храниме.

# 251
  • София
Здравейте и от нас! Аз редовно чета, ама не пиша, че няма кой-знае какво...  Карил, стихчето е чудно, явно пак си била в настроение Peace

Мили Мами, пожелавам ви светли празници, най-големият подарък  си го получихте авансово през ноември, бъдете много здрави и щастливи!!!

Лично за мен това е най-хубавата Коледа откакто самата аз не съм дете...

Целувки на мушмороците!!!

п.п. За които не са свършили постите пожелавам да свършат на Коледа както му е реда Wink Аз се надявам при нас да стане най-накрая, че тая суша от юли нанагорно ми дойде, дали не съм забравила как става newsm78

# 252
  • Ботевград
ВЕСЕЛИ И СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ И ОТ НАС!
Пожелавам Ви от сърце мечтите Ви да станат реалност тази Коледа  babydust7
Най-големите подаръци под  елхите  newsm51
Най-грижовните и любящи мъже  1dating
Най-послушните и сладурски бебенца  1crib
Здраве, щастие, любов и късмет!   bigdance2 
И много веселба~!  Drunk
Честити месечинки на малките сладури и сладуранки!  Flowers Four Leaf Clover
Хайде весел, приятен, слънчев и усмихнат ден желая  Hug

# 253
  • Отвъд алеята зад шкафа
Леле, много са ви хубави снимките, направо пу-пу-пу!!!! Искам и аз на срещааа!!!

Аз в Сливен успях да пообиколя по има -няма 300 пъти магазините, защото цяла седмица времето беше чудесно и бях по 3 часа напред-назад по главната улица, купих и някои дребни подаръци. Иначе с татито от 2 години с подаръците процедираме така - всеки казва какво иска, какво си е харесал или от какво има нужда и другия му го купува. Така си спестяваме неприятните изненади от ненужен и нехаресван подарък (не споделям виждането, че подаръкът трябва да изненада и че е важен жеста, а не това, което получаваш - предпочитам да ми подарят нещо, което ще ми върши работа, а не ненужна вещ, която да прибера някъде и никога да не използвам)

Относно пъпките - в Сливен на Ема много й се увеличиха и бабата отиде до аптеката, където след обстойно обсъждане с аптекарката за цяр, т се върна с кутийка крем "Здраве" и познайте - въпреки моя скептицизъм той взе, че подейства - даже сега ще пусна нови снимки на Ема в албума и там на една снимка е цялата в крем. сега бузките са й чистички.

Днес ходихме с татито в Хит да пазаруваме - не мога да ви опиша какви тълпи бяха, опашки, лудница, народът пазарува като за последно. Там при памперсите имаше щанд на "Памперс" и дават карти, също така бяха изложили играчките и ги видях. Много ме е яд, че бабата купи един огромен пакет Памперс с 100 бр, на който има 2 мечета, като на по-малките пакети също има по 2, а аз този ще си го ползвам 100 години   ....... Shocked

Ето ги и снимките
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=88
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=90
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=84
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=85
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=91

# 254
Мони, продължавай с капките в очето, докато съвсем не се изчисти..А пъпките по личицето не бива да те притесняват. Факта, че ту изчезват, ту се появяват страховито, е достатъчно красноречив, че не се нуждаят от особено лечение.
 Мами, погачата \питката\ мина чудесно. Дойдоха пет приятелки, с които сме отраснали заедно, и учихме от първи до осми клас. Едвам са ме открили в този моя далечен квартал. Ама изкарахме добре. Получихме страхотни подаръци и донесоха разкошна торта! Пихме винце, аз също Embarassed Rolling Eyes и кола Embarassed аз си облякох нови дрешки, които онзи ден си купих от МОЛЛ-а. Сега бебо спи отново след баене, гасене на клечки и прочее простотийки \да ама помагат\. Довечера сме сами и с каките ще го чипкаме.. Hug Мойте дружки нали и те са като мен дърти - на 35 години, така му се радваха на дребосъка, че нали са вече и те с деца тинейджъри. и са като невиждали бебок. Ама честно казано им позволих да го мачкат и целуват Embarassedбяха искрени и мили...Аз съм толкова против тези неща, ама незнам защо ми беше много споки, че го гушкат, даже той заспа милия по корем в скута на едната, после си доспа в другата..на мама поничката...
   Е  това от мен засега...ЛЛека вечер!!! И споки нощ!!!

П.П Вече не ме боли стомаха и не дрискам, СПАСИ МЕ РЕНИ \benighted\която е нашата Доктор "Ох боли" и ми назначи Ентерол, след второто хапче се оправих..А за дрискането - забравих дори как се прави.. Joy

Общи условия

Активация на акаунт